Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Za ravnatelja HNK Šibenik pristiglo 7 molbi

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku održalo je danas sjednicu na kojoj je usvojen Privremeni financijski plan za prvo tromjesečje 2011.godine (od 1.1.-31.3.). Vijeće je također utvrdilo da je na natječaj za ravnatelja HNK Šibenik u propisanom roku pristiglo 7 molbi (Šime Bubica, Ernest Berec, Miroslav Belamarić, Nera Gojanović Kljajić, Marko Torjanac, Sandro Damiani, Jasen Boko).  Predsjednica Kazališnog vijeća Živana Podrug utvrdila je da su svi kandidati molbama priložili i program rada, no zbog opsežnosti materijala, o sadržaju molbi i programa na današnjoj sjednici nije raspravljano. Kazališno vijeće će u primjerenom roku pregledati molbe i programe te predložiti Gradskom vijeću imenovanje novog ravnatelja HNK Šibenik.

  26.01.2011. 14:59h


Gradsko vijeće donijelo Zaključak kojim se daju primjedbe, mišljenja i prijedlozina III Izmjene i dopune PPŽ-a


Download dokumenta
Predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin pozdravio je vijećnike i goste pozvane na današnju izvanrednu, tematsku sjednicu u vezi s III Izmjenama i dopunama Prostornog plana Šibensko-kninske županije. Sjednici se odazvao župan šibensko-kninski Goran Pauk i ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje Šibensko-kninske županije Damir Lučev. Uoči rasprave održan je tzv. aktualni sat. Draško Lambaša (HNS) pita da li ugovori Grada s privatnim partnerom uključuju i plaćanje komunalne naknade, bez obzira na potpisani ugovor o pravu građenja, konkretno misleći na ugovor s ORCO grupom, odnosno Sunčanim Hvarom.

  26.01.2011. 12:43h


Gradonačelnik na sjednici Radne skupine za sustav lokalne samouprave u 2011.

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjeluje danas na 1. sastanku Radne skupine za sustav lokalne samouprave u 2011. godini koji se održava u Zagrebu u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj. Na Dnevnom redu sjednice je Izvješće sa sastanka Radne skupine za decentralizaciju i teritorijalni preustroj Vlade Republike Hrvatske održanog u listopadu 2010. godine, zatim Plan, način rada i imenovanje voditelja Radne skupine za sustav lokalne samouprave, Izrada upitnika o važećim propisima koje je potrebno mijenjati, Izrada okvira i definiranje nadležnosti za buduću decentraliziranu lokalne samouprave i Utvrđivanje područja za koje je potrebno osnovati dodatne „sektorske“ radne skupine.

  26.01.2011. 11:56h


Predsjednik RH prihvatio pokroviteljstvo nad obilježavanjem 20. obljetnice Spomendana rujanskog rata

Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović primio je danas gradonačelnika Grada Šibenika dr. Antu Županovića i njegova zamjenika Franka Vidovića, župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka i predstavnike slavne 113. brigade HV-a u vezi s obilježavanjem 20. obljetnice Spomendana rujanskog rata, što će se od 16-21. rujna održati u Šibeniku. Predsjednik je na sastanku prihvatio pokroviteljstvonad spomeutom obljetnicom, te je najavio i posebno primanje predstavnika 113. Šibenske brigade. Visoko šibensko izaslanstvo izvijestilo je Predsjednika o programu proslave 20. obljetnice, na kojem se očekuje nazočnost i Hrvatske ratne mornarice.

  25.01.2011. 18:21h


Izaslanstvo Grada i Županije kod Predsjednika RH

Danas u 17.00 sati u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, gradonačelnika Grada Šibenika dr. Antu Županovića sa suradnicima i predstavnike 113. brigade HV-a, primit će predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović. Kao Predsjednika Republike Hrvatske i kao vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, na sastanku će ga izvijestiti o njihovom viđenju programa proslave obilježavanja 20. obljetnice Spomendana rujanskog rata, kao i želje da ove godine Hrvatska ratna mornarica svoj dan proslavi upravo u Šibeniku. Ova velika obljetnica obilježiti će se od 16. – 21. rujna 2011. godine u sjećanje na rujan 1991.

  25.01.2011. 11:39h


Otvorena obnovljena kuglana na Šubićevcu

Na poziv predsjednika Kuglačkog kluba Šubićevac i voditelja objekta kuglane Milivoja Mite Boranića, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima nazočio je danas otvaranju preuređenog objekt kuglane na Šubićevcu. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je ovaj gradski prostor, namijenjen sportu i rekreaciji, ponovo stavljen u funkciju. „Model po kojem smo prostor dali na upravljanje klubu pokazao se na ovom primjeru dobitnom kombinacijom, te koristim priliku uputiti zahvalu vodstvu kluba, ali naravno i svim sponzorima i donatorima među kojima treba svakako istaći našu domicilnu Jadransku banku.“, kazao je gradonačelnik.

  20.01.2011. 12:11h


Aktualni saziv Kazališnog vijeća nastavlja s radom

Na upit tajnice Grada Šibenika Valentine Meić o mandatu dosadašnjeg Kazališnog vijeća HNK u Šibeniku, državna tajnica Ministarstva kulture Nina Obuljen dala je mišljenje prema kojem je, radi urednog funkcioniranja kazališta, potrebno da Kazališno vijeće nastavlja obavljati svoju dužnost do razrješenja odnosno do imenovanja novog Kazališnog vijeća. Naime, sukladno članku 31. Zakona o kazalištima, način imenovanja, izbora i razrješenja članova kazališnog vijeća uređuju se aktom o osnivanju i statutom. Kako četverogodišnji mandat aktualnom sazivu Kazališnog vijeća ističe 22. siječnja 2011. , a novo nije još uvijek izabrano to je zatraženo mišljenje resornog ministarstva.

  20.01.2011. 11:20h


Nakon uspješne isporuke, nove narudžbe u NCP-u

Početkom ovog tjedna u NCP Remontnom Brodogradilištu Šibenik potpisan je ugovor o izgradnji još dva katamarana za norveškog naručitelja Nordic Aqua Boats AS, čime je potvrđen početak serijske proizvodnje ovih plovila u šibenskom brodogradilištu. U sljedećih pet godina NCP planira izgradnju do 15 radnih brodova za tvrtku Nordic Aqau Boats AS.    Prilikom uspješne realizacije i isporuke prva dva primjerka radnih katamarana model NAB CAT 13,5 krajem prosinca, predstavnik naručitelja najavio je nastavak suradnje koji je uslijedio samo 20-tak dana kasnije, potpisom ugovora za izgradnju još dva modela ovog broda.

  20.01.2011. 10:57h


Od idućeg tjedna počinje s radom Prometno redarstvo Grada Šibenika

Od idućeg tjedna s radom započinje služba Prometnog redarstva Grada Šibenika, čija će djelatnost prvenstveno biti usmjerena na preventivno djelovanje u cilju uvođenja reda u prometnom sustavu. Rad Prometnog redarstva uključit će i sankcioniranje prekršitelja, odnosno nepropisno parkiranih vozila, ali i evidentiranje nepotpune i dvosmislene prometne signalizacije i opreme ceste. Sankcioniranje nepropisno parkiranih vozila provodit će se na području Grada Šibenika i to bilo ispisivanjem kazni, bilo pozivanjem pauk vozila, ovisno o počinjenom prekršaju. Prometni redar postupat će po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama (čl. 82.-84.), te pri tome izdavati obavijesti, obavijesti o počinjenom prekršaju i

  19.01.2011. 14:17h


Djeca oslikala ulaz u Dječji dispanzer

Djeca, polaznici likovne grupe Osnovne Škole Vidici, pod vodstvom profesorice likovne kulture Stele Čuturić i voditeljice Centra za vizualnu kulturu djece i mladih Gradske knjižnice Jurja Šižgorića Zdenke Bilušić, oslikali su  zid na ulazu u Dječji dispanzer Opće bolnice Šibensko-kninske županije.  Riječ je o šarenom muralu s motivima djece, koju su djeca oslikala na poticaj doktorice Lori Umek , pedijatrice šibenskog Dječjeg dispanzera. Prof. Bilušić je naglasila kako se ovim projektom željelo ostaviti traga dječjem likovnom stvaralaštvu u gradu s pedeset godina starim Međunarodnim dječjim festivalom, koji uz to s ponosom nosi titulu Grada prijatelja djece.

  19.01.2011. 14:16h