Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

1700 šibenskih svijeća za Vukovar

Sinoćnjim paljenjem svijeća šibenski osnovci, srednjoškolci, članovi Društva naša djeca Šibenik, zaposlenici Gradske uprave, kao i ostali građani Šibenika, pridružili su se akciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića, koja već petu godinu za redom organizira paljenje svijeća diljem gradova, a sve u spomen na žrtvu Vukovara. Paljenje svijeća ove se godine održalo u 30 gradova u pet županija i to: Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko–dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj i Šibensko –kninskoj, a u sklopu projekta ""Moje svjetlo za moj Vukovar"". U sjećanje na žrtve Vukovara Šibenik je sinoć bio osvijetljen svijećama gotovo posvuda;

  19.11.2010. 09:21h


Završni radovi na sanaciji lokacije budućeg gradskog kupališta

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović sa suradnicima i direktor TEF d.d. Krešimir Šakić obišli su danas lokaciju budućeg gradskog kupališta, na kojoj se odvijaju završni radovi na sanaciji zemljišta. Radove, temeljem postojećeg ugovora, izvodi MLM grupa. Idejno rješenje gradskog kupališta izradit će šibenska tvrtka ARX d.o.o. za što je Grad Šibenik izdvojio 7.500,00 kuna.

  18.11.2010. 15:10h


Radovi na javnoj rasvjeti

Danas je okončana rekonstrukcija javne rasvjete u Ulici Nove crkve zamjenom zadnja tri stara, dotrajala, rasvjetna tijela u dijelu ulice na Gorici.  Tijekom ljeta je uređena i rasvjeta u dijelu ulice iza crkve sv. Duha, te na križanjima ulice Nove crkve s ulicama Bonina iz Milana i Grgura Ninskog. Riječ je o radovima za koje je Grad Šibenik predvidio sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna.

  18.11.2010. 14:12h


Donatorska konferencija za opremanje forenzičkog DNK laboratorija ptica grabljivica

Danas je u Gradskoj vijećnici, u organizaciji Sokolarskog centra iz Dubrave, održana donatorska konferencija na kojoj je od dosadašnjih donatora, kao i onih koji će to tek postati, zatražena financijska pomoć u prikupljanju sredstava za opremanje forenzičkog i DNK laboratorija ptica grabljivica. Bila je to prigoda uputiti zahvalu svima koji su dosad bilo sredstvima, bilo svojim znanjem, savjetima pomagali Udrugu Sokolarski centar. Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović zahvalio je Emiliju Menđušiću ali i cijelom timu koji je vezan uz rad Udruge na plemenitoj inicijativi koja je evo danas i uspješan poduzetnički pothvat.

  18.11.2010. 13:36h


Izaslanstvo Grada Šibenika i Šibenska gradska straža poklonit će se žrtvi Vukovara

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović otputovali su jutros u Vukovar kako bi, sudjelujući u programu 18. studenog-„Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“, odali počast svim palima za Vukovar ali i za čitavu Hrvatsku. Danas će izaslanstvo Grada Šibenika zapaliti svijeće u Općoj bolnici Vukovar, dok će sutra u koloni sjećanja sudjelovati na Križnom putu prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru. Kolonu sjećanja, u kojoj tradicionalno sudjeluje i Šibenska gradska straža, predvodit će članice i članovi udruge Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora grada Vukovara. Potom će izaslanstvo Grada Šibenika položiti vijenac na memorijalnom groblju i pokloniti se žrtvi Vukovara.

  17.11.2010. 13:02h


Savjetovanje o sigurnosti prometa u gradovima

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović i pročelnik za komunalne poslove i gospodarstvo Zvonimir Zaninović sudjelovat će u radu savjetovanja na temu sigurnosti prometa u gradovima, što se  u organizaciji Udruge gradova u Repulici Hrvatskoj održava sutra u Zagrebu. Na ovom jednodnevnom savjetovanju bit će riječi i  o postojećoj zakonskoj regulativi, te mogućnostima i smjerovima njezina revidiranja, sve u kontekstu nadležnosti i ovlasti gradova i općina koje se odnose na ustrojavanje i rad civilne prometne policije. Predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova gosp. Ivica Franić, savjetnik ministra i zamjenik voditelja stručne radne skupine za provedbu Nacionalnog programa sigurnosti

  16.11.2010. 11:54h


Počeli radovi na trotoaru u Ulici Ante Starčevića

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i njegov zamjenik Petar Baranović obišli su danas lokaciju na kojoj su započeli radovi na uređenju trotoara  u Ulici Ante Starčevića (od ugla INIne benzinske crpke do križanja s Biskupa J. Milete, odnosno nasuprot tržnice do T-comove zgrade) i u Ulici Stjepana Radića (od križanja S. Radića i Biskupa J. Milete do ulaza u bolnicu, odnosno ispred suda do ulaza u bolnicu s obje strane). Naime, tijekom jučerašnjeg dana postavljena je prometna signalizacija, dok su radovi počeli jutros rezanjem asfalta i uklanjanjem rubnika na postojećem, dotrajalom trotoaru i to na potezu od INIne benzinske crpke do fast-fooda odnosno prodaje cvijeća na otvorenom.

  16.11.2010. 10:02h


Festivalsko vijeće usvojilo financijsko izvješće 50. MDF-a

U subotu, 13. studenog 2010. pod predsjedanjem gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića održana je sjednica Festivalskog vijeća Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik na kojoj je raspravljano o Izvješću o izvršenju programa 50. MDF-a i o Propozicijama 51. MDF-a. Nakon informacije o financijskoj konstrukciji, točnije o iznosu od cca 2.800.000,00 kuna, od čega je Grad Šibenik izdvojio 1.306.000,00 kuna, za ovogodišnje jubilarno 50 izdanje Festivala, Financijsko izvješće jednoglasno je usvojeno. Sjednici, na kojoj su prihvaćene i propozicije 51. MDF-a, nazočili su i: Dragan Zlatović, Srečko Šestan, Petar Baranović, Živana Podrug, Dijana Ercegović, Jasenka Ramljak,

  15.11.2010. 14:02h


Zabrana parkiranja u Ulici Ante Starčevića

Molimo građane, odnosno vlasnike parkiranih vozila u Ulici Ante Starčevića, na lokaciji od Inine crpke do T-com centra, da uklone (izmjeste) svoja vozila jer će u protivnom biti uklonjena o njihovom trošku . Riječ je o zabrani parkiranja koja će biti na snazi do 20.12.2010. a zbog izvođenja radova na trotoaru na navedenoj lokaciji.

  15.11.2010. 13:33h


Izaslanstvo Grada Šibenika na proslavi Dana Grada Trogira

Na poziv trogirskog gradonačelnika Damira Rilje izaslanstvo Grada Šibenika u sastavu: gradonačelnik dr. Ante Županović, te zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović sudjelovali su u proslavi Dana Grada Trogira-STIVANJA, 13. i 14. studenog 2010. U nedjelju, s još desetak gradonačelnika hrvatskih ali i inozemnih gradova , gradonačelnik Županović posadio je čempres u Parku prijateljstva u Trogiru, na lokaciji Brigi-Lokvice.

  14.11.2010. 14:54h