Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana 27. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je danas  27. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija na kojoj je utvrdio prijedlog Proračuna za 2011. godinu, te ga uputio Gradskom vijeću na donošenje. Osvrćući se na prihodovnu stranu gradonačelnik je kazao: „Najvažniji prihodi lokalnih jedinica jesu prihodi od poreza na dohodak, koji u prosjeku čine oko 55% ukupnih prihoda. Projicirani rast prihoda od poreza na dohodak  u skladu je s bruto plaćama i zaposlenosti uzimajući u obzir i promjene u sustavu poreza na dohodak. U 2011.godini prihodi od poreza na dohodak lokalnih jedinica ostvarit će pad od 1,8% u odnosu na 2010.godinu,a u 2012.i 2013.rast od 2% odnosno 5 % u odnosu na prethodne godine.

  30.11.2010. 11:27h


Od 15.-31.12. besplatno parkiranje na obali

U povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, sukladno odluci  Grada Šibenika i poduzeća Gradski parking, od 15. do 31. prosinca parkiranje će tijekom cijelog dana biti besplatno na Obali Hrvatske ratne mornarice, Obali dr. Franje Tuđmana, Obali palih omladinaca i Obali prvoboraca. Na Poljani će parkiranje biti besplatno 24. i 25. prosinca te 31. prosinca i 1. siječnja. Također, svi ugostiteljski objekti na obali i u Docu, te u staroj gradskoj jezgri, moći će 31. prosinca raditi cijelu noć i , bez naplate, postaviti štandove na otvorenom,  s posebnom ponudom jela i pića u novogodišnjoj noći.

  30.11.2010. 11:23h


Dragan Zlatović najavio odlazak s mjesta ravnatelja HNK Šibenik

U Pisarnici Grada Šibenika zaprimljena je ostavka, točnije pisani otkaz ugovora o radu, ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku gospodina Dragana Zlatovića, s naznakom kako njegov radni odnos u HNK prestaje s 31. prosincem 2010.  U samom otkazu nisu navedeni razlozi otkaza ugovora o radu, no gospodin Zlatović je  u posljednjih nekoliko mjeseci i najavljivao mogući odlazak iz HNK Šibenik. Kazališno vijeće trebalo bi predložiti Gradskom vijeću donošenje rješenja o razrješenju gospodina Zlatovića, te o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja HNK Šibenik. Ukoliko Gradsko vijeće donese navedena rješenja, Kazališno vijeće će raspisati natječaj za ravnatelja, te po okončanju natječajne procedure predložiti Gradskom vijeću  imenovanje novog ravnatelja.

  29.11.2010. 13:40h


Projekt volonterske pomoći u Dnevnom boravku za starije osobe „Šapatom otoci pričaju tajne“

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti drugu godinu za redom odobrilo je projekt volonterske pomoći starijim osobama na području grada Šibenika i otoka Žirja, Kaprija, Zlarina i Krapnja pod nazivom „Šapatom otoci pričaju tajne“. Djelatnici Programa, suradnici na projektu i korisnici Dnevnog boravka koji sudjeluju kao volonteri, obilaze osobe starije životne dobi. Intencija je Projekta učiniti mali korak ka poboljšanju kvalitete življenja osoba starije životne dobi na šibenskim otocima.

  29.11.2010. 11:55h


Četvrta godišnjica smrti Ane Rukavine

Prošle su točno četiri godine od kad je Ana Rukavina izgubila bitku s leukemijom. Njezin slučaj ganuo je cijelu Hrvatsku, a da nije zaboravljena svjedoči i Zaklada koja nosi njezino ime. Optimistična, puna nade i želje za životom novinarka Vjesnika i njegova šibenskog dopisništva Ana Rukavina preminula je u 29-oj godini života, 26.11.2006. Da je bolovala od opake bolesti, leukemije, saznala je sredinom 2005. godine.“Zapravo mi je teško sročiti što Vas točno želim zamoliti, znam, rekla sam na početku 10 minuta, ali nisam bila sasvim iskrena. Nemojte zamjeriti, nije mi lako. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život', bile su Anine riječi u pismu koje je obišlo cijelu Hrvatsku.

  26.11.2010. 10:09h


Završna svečanost akcije „Živim život bez nasilja“

Sinoć je u Šibenskom narodnom kazalištu održana završna svečanost akcije „Živim život bez nasilja“, projekta čiji je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, koja se održava u povodu 25. studenoga – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.  Završnoj svečanosti nazočili su gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Petar Baranović sa suradnicima. U prigodnom obraćanju gradonačelnik je pozdravio ovu akciju, ali i sve one koji na bilo koji način, bilo svojim redovnim radom ili volonterski, ukazuju i rade na prevenciji svih oblika nasilja u društvu. „Na žalost, živimo u vremenu koje obiluje nasiljem; od najmanjih nogu djeca su kroz

  26.11.2010. 09:23h


Počelo kićenje grada-s Goranom Karanom i Helenom Bastić u Novu 2011.

Postavljanjem bora na Trgu ispred Gradske uprave i ukrasa na rasvjetne stupove, Grad je počeo s pripremama za božićne i  novogodišnje blagdane. Ove godine gradske ulice i trgovi bit će osvijetljeni novim ukrasima s tzv. led-svjetlima, a očekuje se da će čitav posao biti dovršen do kraja mjeseca studenog. Posebno će biti osvijetljene i ukrašene  ulice Kralja Zvonimira, Stjepana Radića, Ante Starčevića, Vukovarska, te obala i šibenski parkovi. I ove godine, u suradnji sa scenskom udrugom Leona, u vremenu od 14. do 23. Prosinca održat će se Božićne čarolije i to u Kazalištu ali i na ulicama i trgovima u središtu grada.

  25.11.2010. 15:26h


Ukrajinski veleposlanik Levčenko u Šibeniku

Gradonačelnik grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović primili su jutros veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj nj. e. g. Oleksandra Levčenka koji se nalazi u jednodnevnom posjetu gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. Dužnost veleposlanika u RH preuzeo je prije mjesec i pol dana, te je prvi put u Šibeniku. Izrazio je zadovoljstvo što je došao u izvorno najstariji hrvatski grad, te ga je kao povjesničara po struci iznimno zainteresirala njegova tisućljetna prošlost. Veleposlanik je u svom nastupnom posjetu gradonačelniku Šibenika izrazio oduševljenje prirodnim ljepotama, kulturnom i povijesnom baštinom, te potencijalima koje grad ima.

  25.11.2010. 12:49h


U OŠ Vidici održana središnja školska priredba ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA

Na inicijativu Ministarstva unutarnjih poslova RH, Policijska uprava šibensko-kninska je pokrenula preventivnu akciju ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA koja je započela 08. studenog, a sa svrhom senzibiliziranja javnosti na ozbiljan problem nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i svih oblika nasilnog i neprihvatljivog ponašanja, te razvijanja kulture nenasilja među mladima. U tu svrhu u svim osnovnim školama na području naše županije  policijski službenici održavaju edukativna predavanja učenicima uz podjelu brošura i letaka o navedenim temama. U akciju su uključene i javne osobe iz grada Šibenika i Županije koje svojim porukama u medijima potiču prijavljivanje nasilja i razvijanje kulture nenasilja.

  25.11.2010. 08:07h


Dogradonačelnik Vidović primio štićenike Zajednice Cenacolo i njhovog duhovnika don Ivana Filipovića

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović primio je danas štićenike Zajednice Cenacolo i duhovnika Zajednice don Ivana Filipovića, koji u Šibeniku borave kako bi predstavili njihov scenski prikaz ""Iz tame u svjetlo"", koji će Šibenčani moći večeras pogledati u Katoličkom domu s početkom u 18h. Članovi Zajednice nadahnuto su govorili o aktivnostima koje provode na prevenciji ovisnosti među mladima, kao i brizi za svoje članove koji su u postupku odvikavanja. Dogradonačelnik Vidović je kazao kako nažalost kao društvo vrlo malo skrbimo o ovom problemu i kako nam je često izgovor „da nema sredstava“.

  24.11.2010. 14:55h