Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana konferencija za novinare: Godina dana na čelu Šibenika

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović, sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, održao je danas konferenciju za novinare na temu: Godinu dana na čelu Šibenika. Gradonačelnik je uvodno kazao kako je odmah po preuzimanju dužnosti bio zatečen i iznenađen stanjem u gradskom Proračunu, a što se moglo protumačiti ne samo krizom u svjetskim okvirima, već i lošem stanju u Hrvatskoj ali i u samom vođenju Grada Šibenika u prethodnom mandatu. „Vukli su se loši potezi, Proračun za 2009.g. bio je nerealan, te smo veliki dio dugovanja morali ugraditi u ovogodišnji Proračun, što je rezultiralo da on ove godine glasi na 195 milijuna kuna.

  29.06.2010. 14:12h


Grebaštica i nadalje turistički A razred

Na inicijativu predstavnika Turističke zajednice Grebaštica danas je u u Uredu gradonačelnika održan sastanak kojem su, pored gradonačelnika dr. Ante Županovića, ujedno i predsjednika Skupštine i Vijeća TZ Grada Šibenika, zatim Borisa Dragutina zamjenika predsjednika Skupštine TZ Grada,  Šime Vlašića direktora TZ Šibensko-kninske županije i Dina Karađole direktora TZ Grada Šibenika, nazočili i članovi Vijeća TZ Grebaštica Tomislav Banovac i Toni Šparada (ujedno i zamjenik predsjednika Mjesnog odbora), zatim Damir Banovac član Vijeća i predstavnik iznajmljivača, te Dinko Peran također predstavnik iznajmljivača.

  28.06.2010. 13:21h


Gradonačelnik primio inozemne ansamble-sudionike 50. MDF-a

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županovič sa suradnicima upriličio je danas u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika tradicionalno primanje za članove i predstavnike inozemnih ansambala: Inia, Ealaga school of Irish dancing iz Dublina, Irska, Teatergrupen Batida iz Kopenhagena, Danska, Vaskaka Babszinhaz iz Gyora, Mađarska, Plesni forum iz Celja i grupa Aperion, Slovenija, Sun Ergos iz Calgarija, Kanada i Billa Conora iz Velike Britanije , sudionike 50. Međunarodnog dječjeg festivala. Uz nazočnost voditeljice MDF-a Jasenke Ramljak, gradonačelnik im je zaželio srdačnu dobrodošlicu, te ugodan boravak kao i uspješne nastupe na šibenskim pozornicama.""

  24.06.2010. 13:45h


Konferencija za novinare na temu Rješenja VTS-a - Razna tumačenja zakona onemogućuju efikasno upravljanje gradovima

Konferencija za novinare gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića, njegovog zamjenika Petra Baranovića i člana Gradskog vijeća Grada Šibenika i predsjednika Nadzornog odbora Vodovoda i odvodnje d.o.o. Draška Lambaše održana je jutros u Uredu gradonačelnika, a na temu novog Rješenja Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske u vezi s upisom članova nadzornog odbora i člana Uprave trgovačkog društva Vodovod i odvodnja d.o.o.   Osvrćući se na navedeno Rješenje Gradonačelnik je naglasio kako je aktualna gradska vlast i dosada postupala zakonito, te će se na taj način ponašati u ubuduće, te kazao: „Žalosti me što je riječ o političkoj odluci koja ima za posljedicu nered na lokalnoj razini.

  24.06.2010. 13:41h


Polaganjem vijenaca obilježen Dan državnosti

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović, zamjenik Petar Baranović i predsjednik Gradskog vijeća Goran Grguričin, položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj i kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, te na taj način odavajući počast svima koji su dali svoje živote za domovinu Hrvatsku, obilježili Dan državnosti. Vijence su položili i predstavnici Šibensko-kninske županije predvođeni županom Goranom Paukom, predstavnici braniteljskih udruga, državne uprave, policije, vojske, te političkih stranaka.

  24.06.2010. 10:36h


U noći s 2. na 3. srpnja šibenska fešta

Gradonačelnik Grada Šibenika donio je odluku kojom ugostiteljski objekti iz skupine „Restorani i „Barovi“ na području stare gradske jezgre Grada Šibenika u noći sa 02. srpnja na 03. srpnja 2010. godine mogu raditi do 06.00 sati ujutro. Naime, zbog poznatih vremenskih (ne)prilika tijekom otvaranja 50. Međunarodnog dječjeg festivala, tradicionalna fešta koja prati otvaranje festivala bila je prekinuta te je odlučeno da se ona održi u noći s 2. na 3. srpnja. Tako će 2. srpnja biti održan i koncert Nene Belana i Fiumensa, a na vodenom videozidu bit će ponovno prikazana predstava Buratino koja je otvorila 50. MDF.

  24.06.2010. 08:35h


Gradonačelnik primio Mandolinski orkestar

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicama Živanom Podrug, pročelnicom za društvene djelatnosti i Anom Gojanović Rakić, pročelnicom Ureda gradonačelnika, primio je danas u Gradskoj vijećnici članove Mandolinskog orkestra ""Krešimir"" i njihovog stručnog voditelja Matu Višića. Čestitajući orkestru na uspjehu koji su postigli na 15. Međunarodnom festivalu mandolinskih orkestara ""IMOTA 2010"" osvojivši drugu nagradu, gradonačelnik im je u znak zahvalnosti uručio 5.000 kuna, naglašavajući kako je to nagrada dugogodišnjem vrijednom radu i trudu mladih ljudi, članova orkestra, kao i entuzijazmu i upornosti njihovog stručnog voditelja Mate Višića.   

  23.06.2010. 14:11h


Veleposlanik Države Izrael Amrani u Šibeniku

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović primio je danas veleposlanika Države Izrael nj.e. Yossi Amranija, koji nakon preuzimanja dužnosti veleposlanika u Republici Hrvatskoj obilazi gradove i županije. Veleposlanik je odmah izrazio oduševljenje Šibenikom i ljepotama kulturne i povijesne baštine, ali i čitave hrvatske obale koja, prema njegovom mišljenju, ima najljepšu obalnu liniju od svih mediteranskih zemalja. Naglasio je sličnost Izraela i Hrvatske i izraelskog i hrvatskog naroda, koji su stari narodi, ali mlade nacije i u kojima se vidi utjecaj drugih kultura. Inače, veleposlanstvo Države Izrael otvoreno je prje 5 godina i do sada se suradnja Hrvatske i Izraela bazirala uglavnom na kulturnom planu.

  23.06.2010. 12:21h


28.6. burza rabljenih udžbenika, 2.7. šibenska fešta

Zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović i Petar Baranović održali su danas konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o ponovnom postavljanju videozida, koncertu Nene Belana, burzi udžbenika za osnovne škole i dr... Kako je naglasio dogradonačelnik Vidović zbog poznatnih vremenskih neprilika šibenska fešta u prigodi otvaranja 50. Međunarodnog dječjeg festivala nije se niti održala. Zbog toga je Grad Šibenik odlučio da se da se 2. srpnja održi, također odgođeni, koncert Nene Belana, a u noći s 2. na 3. srpnja šibenska fešta. „Pozivamo građane Grada Šibenika i njihove goste da nam se pridruže na fešti, kako bismo još jednom proslavili 50. jubilej našeg dječjeg festivala.“, kazao je Vidović.

  23.06.2010. 10:14h


Vijeće za djecu Vlade RH održalo sjednicu u Šibeniku

Danas je u Šibeniku održana tematska sjednica Vijeća za djecu Vlade Republike Hrvatske, kojom je predsjedao državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Stjepan Adanić. Članove Vijeća uvodno je pozdravio gradonačelnik dr. Ante Županović te izrazio zadovoljstvo što se sjednica Vijeća za djecu Vlade Republike Hrvatske danas održava upravo u Šibeniku, gradu dječjeg festivala i gradu prijatelju djece. „Šibenik je i grad u kojem aktivno djeluje Dječje gradsko vijeće, koje svojim porukama i sugestijama potiče gradske službe na stalnu brigu o najmlađima, posebno o dječjim igralištima i ostalim mjestima za aktivnosti i sadržaje u slobodnom vremenu.

  21.06.2010. 15:02h