Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Uklanjaju se dotrajala stabla u Bosanskoj ulici

Zbog uklanjanja dotrajalih stabala u Bosanskoj ulici upozoravaju se građani da od večeras, 6. travnja  i tijekom cijelog sutrašnjeg dana 7. travnja ne parkiraju svoja vozila na navedenoj lokaciji. Komunalno redarstvo Grada Šibenika već danas će označiti i ograditi područje  na kojem će stabla biti uklonjena, te će vozila koja se zateknu na mjestu radova, biti izmještena „pauk-vozilom“. Radove na uklanjanju stabala izvodit će djelatnici gradskog posuzeća Zelenilo d.o.o.

  06.04.2010. 09:22h


Tradicionalni uskršnji doručak u Šibenikuu

U organizaciji Turističke zajednice Grada Šibenika, Grada Šibenika i Sekcije ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik, jučer je održan tradicionalni uskršnji doručak koji je i ove godine protekao u blagdanskom ozračju blagovanja, pjesme i plesa. Šibenčane i njihove goste pozdravili su dr. Ante Županović gradonačelnik Grada Šibenika, Mario Pražen predsjednik Udruženja obrtnika, Borislav Lokas  v.d. direktora Turističkog ureda TZ-a Šibenika, a tradicionalne uskrsne delicije, koje su za tu prigodu pripravili šibenski ugostitelji, blagoslovio je don Krešimir Mateša, župnik župe sv. Jakova. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su mališani “Balarina” Gradskih vrtića Šibenik,

  05.04.2010. 18:32h


Biskup Ivas primio sudionike akcije Prijatelj-prijatelju

Sudionici akcije ""Prijatelj prijatelju"" koja je protekla dva dana održana ispred Šibenskog kazališta, a sav prihod od prodaje pisanica i uskrsnih pogača namjijenjen je obnovi šibenskog rodilišta, posjetili su šibenskog biskupa, Antu Ivasa. Predstavnici Društva ""Naša djeca"" Šibenik, Dječjeg gradskog vijeća, osnovnih škola , dječjeg vrtića ""Vidici te Centra ""Šubićevac"" upoznali su biskupa s rezultatima akcije, a kratkim prigodnim programom su mu čestitali blagdan Uskrsa. Biskup Ivas pridružio se novčanim prilogom akciji ""Prijatelj prijatelju"", a dječjoj gradonačelnici Nikolini Vučenović i svima nazočnima poželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

  02.04.2010. 23:23h


Niti na današnjoj 9. sjednici Gradsko vijeće nije donijelo Statut Grada

Usvajanjem zapisnika s prethodne sjednice nastavljena je jučer prekinuta 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika. Uoči aktualnog sata, odnosno vijećničkih pitanja, Tomislav Ninić (HDZ) je kazao kako su vijećnici HDZ-a, iako su najavili svoj nedolazak, ipak odlučili danas sudjelovati u radu Gradskog vijeća jer žele biti konstruktivni i svojim radom doprinijeti što kvalitetnijem radu vijeća.  Potom je za govornciu istupio Mirko Radak (HSU) te javno prozvao Milorada Miškovića (HSS) zbog, na prošloj sjednici, izrečenih, kako je kazao, niza neistina upućenih Hrvatskoj stranci umirovljenika, no tijekom njegovog izlaganja predsjednik mu je oduzeo riječ.

  01.04.2010. 14:49h


Humanitarna akcija Prijatelj-prijatelju

U povodu predstojećeg blagdana Uskrsa, Društvo naša djeca Šibenik organizira  tradicionalnu akciju prodaje uskršnjih pisanica i pogača pod nazivom „Prijatelj-prijatelju“, u četvrtak i petak (1. i 2. travnja) ispred Šibenskog kazališta. Humanitarnoj prodaji pridružili su se danas  i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk. U izradi uskršnjih pisanica sudjeluju djeca iz Gradskih vrtića Šibenik, učenici šibenskih osnovnih škola i Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac. Sav prihod od prodaje namijenjen je obnovi rodilišta Opće bolnice Šibenik, čime se nastavlja dugogodišnja suradnja Društva naša djeca i šibenske bolnice.

  01.04.2010. 13:58h


Prekinuta 9. sjednica Gradskog vijeća

Uoči aktualnog sata, predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin prekinuo je za danas sazvanu 9. sjednicu Gradskog vijeća. Dnevnim redom sjednice bilo je predviđeno donošenje Statuta Grada Šibenika i to prema oba prijedloga; 1/3 vijećnika, Ante Gaćina i drugi, te po prijedlogu 1/3 vijećnika Tomislav Ninić i drugi.  Sjednica je započela prozivkom vijećnika kada je konstatirano kako je od 26 vijećnika na sjednici nazočno njih 25. Nakon prozivke, predsjednik Gradskog vijeća uvodno je pojasnio kako je rad Gradskog vijeća dosada bio otežan;  sjednice su sazivane čak 12 puta, a od toga ih je održano samo osam. „“Imamo problema u radu, a posao nas čeka, te ću sazivati sjednice vrlo često kako posao ne bi trpio.

  31.03.2010. 11:32h


Potpisan ugovor za izgradnju osnovne škole Meterize

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i direktori zajedničkih ponuditelja kao izvođači - Alkoma d.o.o. Mirko Vuković i Cetine d.d. Marko Zorić, popisali su Ugovor o javnim radovima na izgradnji Osnovne škole Meterize i trodjelne sportske dvorane u Šibeniku. Radove, čija ukupna vrijednost iznosi 22.900.697,35 kuna, zajednički financiraju u jednakim iznosima (50%:50%) Grad Šibenik i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (putem Europske investicijske banke (EIB) i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB)). Uoči potpisivanja ugovora gradonačelnik je kazao kako je riječ o projektu koji je dočekao svoju realizaciju nakon gotovo 30 godina od kada ideja postoji.

  30.03.2010. 09:54h


Šibenik se pridružuje akciji EARTH HOUR

U subotu 27. ožujka u 20:30 na sat vremena će biti izgašena rasvjeta na katedrali sv. Jakova i tvrđavi sv. Mihovil čime će Šibenik dati podršku akciji „Earth Hour“ - globalnoj inicijativi za očuvanje planeta Zemlja. Akcija „Earth Hour“ nastala je 2007. godine u Sydneyu, na inicijativu WWF-a, Svjetske organizacije za zaštitu okoliša. Njezin rapidan uspjeh najbolje dokazuje podatak da je 2009. u akciji sudjelovalo četiri tisuće gradova iz 88 zemalja, pa je tako ovaj simboličan postupak gašenja svjetla na sat vremena postao je najveća svjetska akcija koja diže glas protiv globalnog zatopljenja.

  27.03.2010. 17:44h


U Šibeniku obilježen Dan narcisa

Danas se diljem Hrvatske obilježava Dan narcisa, tradicionalna akcija kojom se želi skrenuti pozornost javnosti, posebice žena, na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Tako su i članice Lige protiv raka Šibensko-kninske županije organizirale prigodnu prodaju narcisa, a dijelile su i edukativni materijal na tržnici, pred Šibenskim kazalištem i u Trgovačkom centru Dalmare. Kupnjom narcisa akciju su podržali i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović. U 11h u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića mr.sci Ljubica Kronja dr.med. održala je predavanje Provođenje nacionalnog programa Mamma.

  27.03.2010. 13:43h


Dovršen prvi spomen-križ na Kornatima

Graditelji udruge za očuvanje kulturne i prirodne baštine otoka paga ""Suhozid"", te oko 80 vatrogasaca iz Luna, Novalje, Kolana,Paga i Povljana sa otoka Paga danas su započeli i završili gradnju prvog od 12 spomen križeva u sklopu Spomen parka vatrogascima stradalim u kornatskoj tragediji. Impresivna ja bila slika graditelja i vatrogasaca koji su na Kornat donijeli alat za gradnju, od rukavica do krampova, te kamen po kamen vadili, donosili i slagali suhozid u obliku križa dugačkog 25 m, širokog 15 m i visokog 1,2 metra. Podršku graditeljima na Kornatu dali su i gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović, župan Goran Pauk, načelnik općine Tisno Ivan Klarin, te gradonačelnik grada Paga Ante Fabijanić.

  26.03.2010. 15:22h