Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Pročelnica Podrug otvorila izložbu Josipa Roce

U Galeriji ""Zvonimir "" u Zagrebu večeras je otvorena izložba crteža, grafika, slika, kolaža i skulptura u povodu 88 godina života i 65 godina umjetničkog i pedagoškog rada Josipa Roce. Rođen je u Šibeniku 1922. godine, slikarstvo je diplomirao 1951. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je završio i poslijediplomski studij grafike. Bio je profesor crtanja u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, a od 1979. godine do umirovljenja redoviti profesor metodike likovnog odgoja na Akademiji. O umjetnikovom bogatom slikarskom opusu, te brojnim izložbama slika i crteža nastalih na putovanjima Europom, Sjevernom Amerikom, Kanadom i Japanom, sinoć je govorio profesor Darko Schneider.Veliki dio svog rada, više od stotinu slika, grafika i crteža, Josip Roca namjerava već ove godine darovati Gradu Šibeniku, točnije Muzeju grada Šibenika.

  23.02.2010. 23:10h


Predstavnici Sunčanog Hvara u Šibeniku


Kako je i najavljeno, danas je u Uredu gradonačelnika Grada Šibenika održan sastanak gradonačelnika dr. Ante Županovića, njegovih zamjenika Franka Vidovića i Petra Baranovića, te odvjetnika Ivice Restovića koji zastupa Grad Šibenik i  Dragana Lazukića, regionalnog direktora Orco Investment Group i člana Nadzornog odbora Sunčanog Hvara, koji je na sastanak došao u pratnji odvjetnika Josipa Madirazze.  Naime, nakon neuspjelog pokušaja da se sastanak održi još 21. siječnja, danas su započeti razgovori o daljnjim postupcima u vezi sa spornim ugovorom o realizaciji Projekta Obonjan Rivijera i to u duhu mogućeg iznalaženja rješenja kojim će se situacija riješiti u obostranom interesu na miran način, odnosno vansudskom nagodbom. U tom smislu, g. Lazukić se, ispred Sunčanog Hvara,  obvezao u kratkom roku dostaviti pisani prijedlog uvjeta za mirno rješenje spora.

  23.02.2010. 19:56h


Pismo namjere za domaćinstvo Porina Classic 2010

Gradonačelnik Grada Šbenika dr. Ante Županović uputio je Pismo namjere Upravnom odboru  Instituta hrvatske glazbene industrije u svezi s domacinstvom Porin Classic 2010.  Gradonačelnik u svom pismu ističe kako je prošle godine, točnije 6. svibnja  Grad Šibenik bio domaćin svečanosti dodjele nagrada Porin Classic koja je održana u Šibenskom kazalištu. ""Zbog iznimno dobre organizacije, želja nam je Porin Classic i ove godine ugostiti u našem gradu, u našoj kazališnoj kući koja je 29. siječnja proslavila 140. obljetnicu svoga djelovanja, te ovim pismom iskazujemo interes i spremnost Grada Šibenika u organizaciji navedene svečanosti, kao i spremnost gradskih i kazališnih službi u pripremi što boljeg i kvalitetnijeg Porina Classic 2010."", stoji u pismu gradonačelnika.

  23.02.2010. 15:12h


U Šibeniku postavljena izložba idejnih rješenja spomen obilježja kornatskim vatrogascima

Kako je bilo najavljeno, nakon Zagreba, danas je u Šibeniku u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića otvorena izložba idejnih rješenja za spomen obilježje poginulim kornatskim vatrogascima na kojoj je predstavljeno 20 radova pristiglih na natječaj Ministarstva kulture. Prosudbeno povjerenstvo u kojem je sudjelovao i gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović, odabralo je idejno rješenje arhitekta Nikole Bašića kao prvonagrađeno, dok je drugoizabrano rješenje kipara Kuzme Kovačića, a trećeizabrano idejno rješenje slikara Mile Skračića. Izložbu su danas posjetili i čelni ljudi Grada Šibenika, gradonačelnik sa zamjenicima. Svi zainteresirani građani izložbu mogu pogledati u Gradsko knjižnici svaki dan u radno vrijeme knjižnice.

  22.02.2010. 14:33h


Konferencija za novinare-iNavis projekt

Zamjenik gradonačelnika Petar Baranović održao je danas konferenciju za novinare o razvoju projekta Pomorskog inovacijskog centra iNavis koji Grad Šibenik realizira zajedno s norveškim partnerima. ""Unatoč teškim uvjetima, naročito financijskim (osigurati prostor-objekt za rad Centra) uvjetima, Grad Šibenik je zbog iznimne važnosti projekta, odlučan projekt i realizirati, te je nakon dogovora s norveškom stranom za lokaciju budućeg Centra iNavis ponudio jedan od objekata na prostoru bivše vojarne Bribirski knezovi, koji je zadovoljavajuće rješenje"" kazao je dogradonačelnik Baranović, te naglasio kako će sve tehničke i operativne poslove do funkcioniranja budućeg Pomorsko inovacijskog centra obavljati tvrtka Podi d.o.o. Šibenik koja svoje poslovanje bazira na razvoju gospodarskih projekata, te je kompetentna u ime Grada Šibenika voditi taj posao.

  18.02.2010. 12:32h


Jadranska banka sponzorirat će izradu svečanog zastora za Šibensko kazalište

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i umjetnik Matko Trebotić, ujedno i donator svečanog zastora za Šibensko kazalište, sastali su se danas s Ivom Šinkom, direktorom Jadranske banke d.d. Šibenik, kako bi razgovarali o mogućnosti da upravo šibenska domicilna banka bude sponzor ovog hvalevrijednog projekta. G. Šinko je izrazio spremnost da se Jadranska banka uključi u projekt, te i prihvatio biti njegovim sponzorom. I gradonačelnik i g. Trebotić izrazili su svoje zadovoljstvo uključivanjem Jadranske banke u ovaj povijesni projekt, čija vrijednost je prvotno procijenjena na cca 70 000 EUR. Umjetnik je i zamislio projekt na način da sponzoru daruje svoja umjetnička djela. Već kroz 10-ak dana uslijedit će i potpisivanje ugovora između Matka Trebotića kao donatora, direktora Jadranske banke d.d. Ive Šinka kao sponzora i gradonačelnika Grada

  17.02.2010. 15:01h


Održana 16. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Danas je održana 16. sjednica Gradonačelnikovog kolegija na kojoj su doneseni zaključci po  provedenom natječaju za kupnju građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Podi. Po provedenom natječaju koji je objavljen u Narodnim novinama 12. listopada 2009. godine pristglo je 10 ponuda; od toga je 8 ponuda utvrđeno prihvatljivima, te je gradonačelnik, a na prijedlog Komisije za raspolaganje zemljištem na Gospodarskoj zoni Podi, donio i odgovarajuće zaključke. Prihvatljive ponude slijedećih ponuđača: EKO-NATURA–obrt za postupanje s opasnim i neopasnim materijalom, FEKU d.o.o., proizvodnja vjetrenjača, FORNAX d.o.o, GRUBIŠIĆ ATLAS – obrt za proizvodnju hidrauličnih cijevi , HIDRAULIKA KURELJA d.o.o., proizvodnja uređaja za dizanje i

  17.02.2010. 10:10h


Održana tribina Šibenik danas i sutra

U dvorani zagrebačkog Kazališta lutaka, a u organizaciji Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu sinoć je održana dvoipolsatna tribina pod nazivom: „Šibenik danas i sutra“. U nazočnosti gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića, zamjenika gradonačelnika Franka Vidovića i Petra Baranovića raspravljalo se o mogućnosti gospodarskog razvoja grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Od šibenskih saborskih zastupnika tribini je nazočila Brankica Crljenko, a kao gosti tribini su se odazvali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem. U svom uvdnom slovu gradonačelnik Županović je govorio o zatečenom stanju gradskih financija i projekata u vrijeme preuzimanja odgovornosti za grad od strane aktualne vlasti, te o najznačajnijem učinjenom u  posljednjih osam mjeseci.

  16.02.2010. 11:54h


Velika maškarana povorka

U utorak, 16. veljače 2010. g. prema programu Karnevala u Šibeniku, u 15 sati krenut će pokladna povorka s Baldekina prema Poljani gdje će se u 15,30 suditi Krnji. Nakon toga pokladna povorka kreće prema Obali, a 16,30 sati zapalit će Krnju (kod zgrade Županije). U 17 sati započinje veliki ples pod maskama u hotelu „Krka“. Uz besplatno jelo koje će pripremiti Udruženje obrtnika Šibenik, sve maškarane zabavljat će grupe Papagalo i Deep Rock. Pridružite se!

  15.02.2010. 14:44h


MASKENBAL AFTERNOON PARTY

Šibenskoj udruzi mladih gradonačelnik je odobrio korištenje javne gradske površine - Trg Pavla Šubića I, ispred zgrade sjedišta Šibensko-kninske županije i bivšeg kina Šibenik. Korištenje javne gradske površine odobreno je radi organiziranja plesa pod maskama pod nazivom „Maskenbal afternoon party“, za dan 16. veljače 2010., u vremenu od 16-24 sata. Šibenskoj udruzi madih korištenje trga je odobreno uz uvjet osiguranja zaštitarske službe, te uz obvezu čišćenja korištene površine nakon završetka maskenbala.

  12.02.2010. 08:56h