Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Svečana premijera filma “Na putu” redateljice Jasmile Žbanić

Svečana premijera  filma “Na putu” re­dateljice Jasmile Žbanić održat će se  u ponedjeljak, 15.ožujka s početkom u 20 sati u dvorani 2 CineStara Šibenik.  To će ujedno biti i prva svečana premijera koja se održava u novo-otvorenom, petom po redu multipleksu CineStar u Hrvatskoj. Svečanoj premijeri nazočit će glavni glumci Leon Lučev, Zrinka Cvitešić i Marija Kohn, redateljica Jasmi­la Žbanić i ostatak filmske ekipe.  Film “Na putu” je priča o ljubavi – ljubavi mladog bračnog para, Lune i Amara. Nakon što Amar prođe kroz dramatičnu promjenu u radikalnoj vjerskoj zajednici, Luna je rastrgana pitanjem da li je ljubav zaista dovoljna da sačuva njihovu vezu na putu životne sreće... Na poziv redateljice i glumačke ekipe svečanoj premijeri nazočit će i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović.  

  12.03.2010. 10:33h


Gradonačelnik čestitao Luciji Jurković-Periša na sportskim uspjesima

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug primili su uspješnu mladu plivačicu PK Šibenik Luciju Jurković-Periša, koja je na državnom prvenstvu za juniore i  mlađe juniore održanom u Rijeci osvojila tri medalje, oborivši na utrci 100 metara mješovito i kadetski rekord Hrvatske star 11 godina , koji je držala proslavljena Mirna Jukić.   Ova 13-godišnja djevojčica dobitnica je preko 100 medalja (većinom zlatnih) na brojnim natjecanjima i rekorderka na brojnim mitinzima. Prošle godine proglašena je i perspektivnom sportašicom Grada Šibenika. Krajem veljače na prvenstvu Hrvatske za kadete na našem bazenu u Crnici Lucija je doslovce pozlatila svaki svoj start i stekla status nabolje hrvatske plivačice u kadetskom uzrastu.

  10.03.2010. 14:35h


Uoči utvrđivanja Dnevnog reda prekinuta sjednica Gradskog vijeća

Nakon aktualnog sata, koji je trajao punih sat i trideset minuta, sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika prekinuta je zbog nepostojanja kvoruma. Naime,  raspravljajući o Dnevnom redu današnje sjednice, vijećnik Ante Gašperov Čače je predložio da se raspravlja i o prijedlogu da se članovi nadzornih odbora trgovačkih društava odreknu svojih naknada. Taj prijedlog nije prihvaćen iz razloga što za takvu raspravu nije nadležno Gradsko vijeće. Vijećnik Draško Lambaša pojasnio je kako je gradonačelnik kao zakonski zastupnik grada taj koji će odlučivati i o ovoj problematici. Također je kazao da mogućnost nedonošenja Statuta Grada Šibenika neće imati utjecaja na činjenicu da gradonačelnik predstavlja Skupštinu trgovačkih društava, a koja ima uporište u pozitivnim propisima.

  09.03.2010. 13:19h


Gradonačelnik na proslavi jubileja glumca Špire Guberine

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu nazočio proslavi 50. obljetnice umjetničkog djelovanja glumca Špire Guberine. Rođeni Šibenčanin, Špiro Guberina svoju glumačku karijeru ostvario je u Zagrebu kao dugogodišnji član drame zagrebačkog HNK, te ostvario brojne kazališne, televizijske i filmske uloge koje se i danas pamte. Čestitajući na tako bogatoj i uspješnoj karijeri koja traje pola stoljeća gradonačelnik se obratio prigodnim riječima: „Poštovani slavljeniče, pridružujem se čestitkama za Vaš veliki – zlatni jubilej, kao gradonačelnik Vašeg rodnog grada Šibenika u kojem ste napravili i prve glumačke korake. Nastavljajući taj svoj glumački hod, postajete velikan i vladar hrvatskog glumišta već 50 godina.

  08.03.2010. 12:13h


Dogradonačelnici čestitali Šibenkama Dan žena

U povodu 8. ožujka-Međunarodnog dana žena, zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović, čestitali su sugrađankama njihov dan te ih prigodno darivali gerberima. Dogradonačelnici su čestitke uputili zaposlenicama kazališta, knjižnice, gradske uprave, poslovnih prostora u Kalelargi, zatim zaposlenicama Tiska i Slobodne Dalmacije, Radio Šibenika i Šibenskog lista, te brojnim prolaznicama na Poljani i u Kalelargi.

  08.03.2010. 11:22h


Gradonačelnik na otvorenju trećeg sajma poslova

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Franko Vidović sudjelovali su danas na otvorenju Sajmu poslova u trgovačkom centru Dalmare, koji i ove godine organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje Područne službe Šibenik.Pozdravne riječi uputili su pročelnik HZZ PS Šibenik Luka Petrina, gradonačelnik dr. Ante Županović te župan Goran Pauk. ""Cilj ovakvih Sajmova je upoznati i zbližiti poslodavce i zainteresirane potencijalne zaposlenike, a ovogodišnji Sajam okupio je ukupno 54 izlagača, od koji je 44 poslodavaca, ostalo su strukovne srednje škole i druge obrazovne institucije i udruge, što je znatno veća brojka od prošlogodišnjih"" naglasio je Petrina. Obraćajući se nazočnima gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zainteresiranošću svih sudionika Sajma: i poslodavaca i nezaposlenih, te će kao čelnik jedinice lokalne samouprave podržavati ovakve programe pokroviteljstvom Grada Šibenika, jer ovaj način poslodavcima daje mogućnost prezentacije, a nezaposlenima odabir pravih zanimanja kojima će se ponuditi poslodavcu.

  03.03.2010. 15:08h


Održana 17. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović održao je jutros 17. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija s koje je Gradskom vijeću na donošenje uputio sljedeće akte: Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu Gradske uprave Grada Šibenika, Prijedlog odluke o uvjetima i postupku raspolaganja zemljištem na području Gospodarske zone Podi Šibenik, Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti za sklapanje aneksa Ugovora o osnivanju prava građenja, Prijedlog odluke o naknadama članovima Gradskog vijeća Grada Šibenika i članovima radnih tijela Gradskog vijeća Grada Šibenika. Prema ostalim točkama dnevnog reda, gradonačelnik je u okviru svojih ovlasti donio Odluku o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Šibenika za 2010. godinu, prema kojoj je za financiranje decentraliziranih funkcija osnovnih škola u proračunu Grada Šibenika osigurano ukupno 9.795.849,00 kuna, Plan rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja osnovnih škola Grada Šibenika za 2010. godinu u ukupnom iznosu 684.166,00 kuna, te Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola Grada Šibenika za 2010. godinu za što je u proračunu Grada Šibenika predviđeno 2.141.973,00 kune.

  02.03.2010. 13:24h


Održana 6. sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta

Danas je u Uredu gradonačelnika održana 6. sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta koju je sazvao predsjednik Odbora, gradonačelnik dr. Ante Županović na temu nasilja u zonama škola te prioriteta u pogledu sigurnosti na području Grada Šibenika. O stanju sigurnosti u zonama odgojno obrazovnih ustanova izvjestili su predstavnici PU Šibensko-kninske, načelnik Ivica Kostanić i zamjenik načelnika Sandro Santini. Tako je tijekom 2009. god. zabilježen pad policijskih intervencija vezano za događaje nasilja među djecom i mladima od 12% u odnosu na 2008. god, ali je u istom razdoblju za 36% porastao broji intervencija u povodu nasilja među djecom i mladima u zonama odgojno obrazovnih ustanova tj. školama.

  25.02.2010. 22:13h


Pročelnica Podrug otvorila izložbu Josipa Roce

U Galeriji ""Zvonimir "" u Zagrebu večeras je otvorena izložba crteža, grafika, slika, kolaža i skulptura u povodu 88 godina života i 65 godina umjetničkog i pedagoškog rada Josipa Roce. Rođen je u Šibeniku 1922. godine, slikarstvo je diplomirao 1951. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je završio i poslijediplomski studij grafike. Bio je profesor crtanja u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, a od 1979. godine do umirovljenja redoviti profesor metodike likovnog odgoja na Akademiji. O umjetnikovom bogatom slikarskom opusu, te brojnim izložbama slika i crteža nastalih na putovanjima Europom, Sjevernom Amerikom, Kanadom i Japanom, sinoć je govorio profesor Darko Schneider.Veliki dio svog rada, više od stotinu slika, grafika i crteža, Josip Roca namjerava već ove godine darovati Gradu Šibeniku, točnije Muzeju grada Šibenika.

  23.02.2010. 23:10h


Predstavnici Sunčanog Hvara u Šibeniku


Kako je i najavljeno, danas je u Uredu gradonačelnika Grada Šibenika održan sastanak gradonačelnika dr. Ante Županovića, njegovih zamjenika Franka Vidovića i Petra Baranovića, te odvjetnika Ivice Restovića koji zastupa Grad Šibenik i  Dragana Lazukića, regionalnog direktora Orco Investment Group i člana Nadzornog odbora Sunčanog Hvara, koji je na sastanak došao u pratnji odvjetnika Josipa Madirazze.  Naime, nakon neuspjelog pokušaja da se sastanak održi još 21. siječnja, danas su započeti razgovori o daljnjim postupcima u vezi sa spornim ugovorom o realizaciji Projekta Obonjan Rivijera i to u duhu mogućeg iznalaženja rješenja kojim će se situacija riješiti u obostranom interesu na miran način, odnosno vansudskom nagodbom. U tom smislu, g. Lazukić se, ispred Sunčanog Hvara,  obvezao u kratkom roku dostaviti pisani prijedlog uvjeta za mirno rješenje spora.

  23.02.2010. 19:56h