Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Novo vodstvo Udruge gradova

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjelovao je u radu Redovne godišnje sjednice Skupštine Udruge gradova gradova u Republici Hrvatskoj, koja je održana 21. listopada 2009. godine u Zagrebu. Skupština je otvorena Izvješćem o radu Udruge gradova od siječnja-rujna 2009. Koje je podnio predsjednik Udruge gradova Vojko Obersnel. U nastavku sjednice izabrani su predsjednik i potpredsjednici Skupštine za mandatno razdoblje 2009-2013. Za predsjednika Skupštine izabran je mr. sc. Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke. za potpredsjednike Skupštine Željko Sabo, gradonačelnik Grada Vukovara, i mr. sc. Davor Žmegač, gradonačelnik Grada Kutine.

  23.10.2009. 10:01h


Sinoć održan koncert Gudačkog kvarteta Rucner

Sinoć je u Šibenskom kazalištu održan koncert Gudačkog kvarteta Rucner; Sidonija Lebar (violina), Ana Paula Knapić-Franković (violina), Dragan Rucner (viola) i Snježana Rucner (violončelo). Na programu su bila djela Josipa Mihovila Stratike, Josepha Haydna i Antonina Dvoraka. Gudački kvartet Rucner utemeljili su 1998. godine bračni par Snježana i Dragan Rucner (do tada dugogodišnji članovi Gudačkog kvarteta Klima). Nastavljajući zagrebačku tradiciju komornog muziciranja njegovanjem klasičnog i suvremenog međunarodnog repertoara kao i izvođenjem djela suvremenih hrvatskih autora, Gudački kvartet Rucner čini i

  23.10.2009. 09:05h


U Šibeniku boravi Komisja za ocjenjivanje rezultata akcije Grad i općine-prijatelji djece

U Šibeniku danas boravi tročlana Komisija za ocjenjivanje rezultata akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, kako bi izvršila izvid u spremnost Šibenika da dobije laskavu titulu Grada prijatelja djece. Prosudbenu komisiju čine Dubravka Lipovac, pedijatar, zadužena za područje zdravstvene skrbi djece, rad udruga za djecu s teškoćama u razvoju, te integraciju djece s teškoćama u odgojno-obrazovne procese i društvena događanja, zatim mr.sc. Klaudija Kregar Orešković, zadužena za socijalnu skrb, projekt Zdravi grad, rad s roditeljima te civilno društvo i Snježana Krpes, prof., zadužena za dječju participaciju, odgoj i obrazovanje, kulturu, šport

  22.10.2009. 15:38h


Dogradonačelnik Vidović na Savjetovanju Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Zamjenik gradonačelnika Franko Vidović nazočio je Savjetovanju čelnika lokalne i područne (regionalne ) samouprave u sustavu zaštite i spašavanja koje se održava u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Cilj ovog savjetovanja je edukacija i upoznavanje čelnika lokalne samouprave s pravima i odgovornostima u zaštiti i spašavanju. Zakonom o zaštiti i spašavanju propisan je da ""jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u okviru svojih prava i obveza utvrđenih Ustavom i zakonom, uređuju i planiraju, organiziraju, financiraju i provode zaštitu i spašavanje"".

  22.10.2009. 13:30h


Dogradonačelnik Vidović pozdravio sudionike 4. Simpozija socijalnih radnika Republike Hrvatske

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović pozdravio je sudionike 4. Simpozija socijalnih radnika Republike Hrvatske što se od 21.-24. listopada 2009. održava u hotelskom naselju Solaris. Sudionicima i organizatorima skupa, koji ove godine nosi radni naziv Socijalni rad u zajednici, dogradonačelnik je zaželio dobrodošlicu u ime Grada Šibenika i gradonačelnika dr. Ante Županovića. Naglasio je važnost uključivanja socijalnih radnika u aktivnosti lokalne zajednice. „Šibenska gradska vlast prepoznala je važnost vašeg rada, naime mi u Šibeniku imamo formiran Odbor za komunalnu prevenciju kriminaliteta u kojem,

  21.10.2009. 15:27h


Dogradonačelnik Vidović održao briefing s novinarima

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović održao je danas briefing s novinarima te ih izvijestio o aktivnostima gradske uprave u proteklom razdoblju. Briefing je započeo informacijom o sastanku gradonačelnika Županovića i ministra financija Šukera jučer u Zagrebu, na kojem je bilo riječi o šibenskom autoprijevozniku ATP. Naime, poznato je kako Grad Šibenik želi riješiti probleme prijevoznika koji ima koncesiju na javni gradski prijevoz, prvenstveno podižući razinu obavljanja djelatnosti, ali imajući u vidu 150-200 radnih mjesta.

  21.10.2009. 12:30h


Sinoć premijera Škrtičine

U samostalnoj produkciji Šibenskog kazališta sinoć je u Šibeniku premijerno prikazana predstava „Škrtičina“, dramaturginje Marijane Nole. Riječ je o adaptaciji Moliereova „Škrtca“, no radnja je ovaj put smještena u Šibenik iz 19. stoljeća. Redatelj predstave je Zoran Mužić, a u predstavi glume Joško Ševo, Mate Gulin, Ivo Perkušić, Franka Klarić, Jakov Bilić, Ana Gruica, Frane Perišin, Danira Gović, Jasminka Antić, Anđelko Babačić i Jere Svračak. Scenograf je Branko Lovrić Caparin, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, autorica glazbe Sanja Vrančić, asistentica režije Matea Šarić, a inspicijent Sergej Mioč.

  20.10.2009. 09:44h


Na konferenciji Nove mogućnosti i modeli privlačenja izravnih ulaganja u Republiku Hrvatsku prezentirana zona Podi

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović sudjeluje danas u radu konferencije „Nove mogućnosti i modeli privlačenja izravnih ulaganja u Republiku Hrvatsku“, što se u organizaciji Agencije za promicanje izvoza i ulaganja održava u zagrebačkom hotelu Westin. Sudionike konferencije pozdravili su, u ulozi domaćina ravnatelj APIU Sani Ljubunčić, te predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor. U sklopu konferencije bit će dodijeljene nagrade „Ulagač godine 2009“ u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, a uz visoko pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske.

  19.10.2009. 14:26h


Održana 7. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Danas je održana 7. sjednica Gradonačelnikovog koelgija s koje je gradonačelnik uputio Gradskom vijeću na donošenje Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i postupku natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora. Izmjene koje se predlažu su u dijelu u kojem umjesto dosada „Gradskog poglavarstva“ u tekstu Odluke treba stajati „Gradonačelnik“, te sadržajna izmjena prema kojoj ukoliko dva kandidata na natječaju ponude (kod sustava zatvorenih ponuda) isti iznos zakupnine tada bi se provodio postupak javne licitacije.

  19.10.2009. 11:27h


U Solarisu stručni skup ravnatelja osnovnih škola

Više od 700 ravnatelja osnovnih škola iz cijele Hrvatske okupilo se jutros u kongresnoj dvorani hotela "" Ivan "" u Solarisu na otvaranju trodnevnog stručnog skupa o temi "" Ravnatelj pred izazovima novog vremena"". Organizatori skupa su Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola i Agencija za odgoj i obrazovanje. U ime gradonačelnika Šibenika, dr. Ante Županovića, sudionike stručnog skupa pozdravila je pročelnica za društvene djelatnosti, Živana Podrug . U pozdravnom govoru pročelnica Podrug nazočne je upoznala i s osnovnim značajkama osnovnog školstva na području Grada šibenika.

  19.10.2009. 10:18h