Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana svečana sjednica Gradskoga vijeća

Uoči 29. rujna-Dana grada Šibenika i blagdana njegova zaštitnika sv. Mihovila, danas je u gradskoj vijećnici održana svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su uručene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Nakon intoniranja hrvatske himne, prigodne govore održali su predsjednik Gradskoga vijeća, gosp. Ivan Ninić, zatim šibensko-kninski župan Goran Pauk, biskup šibenski msgr. Ante Ivas, te gradonačelnik dr. Ante Županović. „Iako danas nije trenutak da raspravljamo o politici i temama koje su ovu, danas posebno svečanu gradsku vijećnicu, znale pretvoriti u poprište ponekad i neprimjerenih dijaloga, moram kazati kako smo

  28.09.2009. 12:40h


Trka za moj grad oživjela park-šumu Šubićevac

Jučer je u park-šumi Šubićevac održana Trka za moj Grad, što su je zajednički organizirali Grad Šibenik, Javna ustanova Športski objekti, Društvo naša djeca Šibenik i Županijski školski sportski savez. Preko 200 djevojčica i dječaka iz šibenskih vrtića i osnovnih škola, kao i srednjoškolaca natjecalo se u zasebnim disciplinama, prema uzrastu, na stazama duljine 100, 350, 550 i 1000m. Pored djece, nastavnika, te brojnih roditelja, trke su pratili i šibenski prvotimci- vaterpolisti i nogometaši, te su najboljima dijelili priznanja i medalje.

  28.09.2009. 08:40h


Gradonačelnik predsijedao sjednicom Festivalskog vijeća MDF-a

Pod predsijedanjem gradonačelnika grada Šibenika dr Ante Županovića, jutros je foajeu Šibenskog kazališta, održana sjednica Vijeća Međunarodnog dječjeg festivala. Sjednici su, pored članova Vijeća i urednika, te gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića, nazočili i župan šibensko-kninski Goran Pauk, Srećko Šestan pomoćnik ministra kulture i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Šibenika. Na dnevnom redu sjednice raspravljalo se o izvješću ravnatelja i urednika MDF-a, te o propozicijama 50. Međunarodnog dječjeg festivala.

  26.09.2009. 15:00h


Šibenski dječji odjel - prijatelj djece

Na poziv ravnatelja Opće bolnice Šibenik dr. Željka Burića, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović nazočio je danas otkrivanju ploče „Dječji odjel-prijatelj djece“ na šibenskom pedijatrijskom odjelu. Ploču je otkrio prof. dr. Josip Grgurić , spec. pedijatar i član središnjeg koordinacijskog Odbora akcija „Za osmijeh djeteta u bolnici“ i „Bolnica-prijatelj djece“. „Grad Šibenik se aplicirao za dobivanje titule Grada-prijatelja djece, te uz pomoć Društva naša djeca Šibenik, pokrenuo niz kulturnih i sportskih akcija kojima se nastoji približiti željenoj tituli, te je ovo današnje priznanje još jedan korak bliže“, naglasio je gradonačelnik

  25.09.2009. 14:23h


Obilježavanje 29.9. - Dana policije

Na poziv Policijske uprave šibensko-kninske, a u povodu 29. rujna-Dana policije, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović položili su vijence na središnjem križu na gradskom groblju Kvanj, u spomen na sve preminule pripadnike Policije. Vijence su položili i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, zatim predstavnici Šibensko-kninske županije na čelu sa županom Goranom Paukom, te predstavnici vojske i policije. Polaganju vijenaca nazočio je i izaslanik ministra unutarnjih poslova, Alenko Ribić.

  25.09.2009. 11:39h


Održana 5. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Danas je u Uredu gradonačelnika održana 5. sjednica Gradonačelnikovog kolegija na kojoj je pod 1. točkom Dnevnog reda dječji vrtić Žižula odabran za najpovoljnijeg ponuditelja za najam prostora u Sitnom Donjem za otvaranje dječjeg vrtića. Kako je pojasnila pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug, Grad Šibenik je uputio poziv za podnošenje obvezujućih ponuda za najam prostora u Sitnom Donjem za otvaranje dječjeg vrtića. Ponude su dostavili Dječji vrtić “Oršula Šibenik” i Dječji vrtić “Žižula”, uz napomenu kako dječji vrtić „Oršula Šibenik“ nije dostavio zatraženu dokumentaciju, te je ponuda isključena kao nepotpuna i nepravilna.

  24.09.2009. 14:29h


Predstavljeno 100. izdanje šibenske Gradske knjižnice ŠIBENIK U DOBA MODERNIZACIJE

Danas je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića predstavljena knjiga dr. Jagode Marković „Šibenik u doba modernizacije“, kojoj su nazočili i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i dogradonačelnik Franko Vidović. Riječ je jubilarnom 100. izdanju šibenske Gradske knjižnice, čime je ova ustanova potvrdila visoko i važno mjesto u kulturnom životu grada. Za šibensku kulturu, ali i hrvatsko izdavaštvo to je sigurno golem uspjeh − da jedna gradska knjižnica godišnje izda šest knjiga i da ih od 1992. do danas izda stotinu. Nakladnici su Institut za povijest umjetnosti iz Zagreba i

  24.09.2009. 13:40h


U nedjelju TRKA ZA MOJ GRAD

U prostorijama Športskog centra Miminac danas je održana konferencija za novinare na kojoj su projekt „Najakcija grada Šibenika 2009. – Trka za moj grad“ predstavili zamjenik gradonačelnika Petar Baranović, pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug, predsjednica Društva naša djeca Šibenik Mira Jušić i predsjednica Županijskog saveza školskih športskih društava Margit Vrbičić. Dogradonačelnik Baranović je naglasio kako se ovogodišnja trka, isko već treća po redu, po prvi puta događa u organizaciji Grada Šibenika.

  24.09.2009. 13:02h


Majdi Radić u čast

U povodu obilježavanja Dana Grada Šibenika večeras će u Šibenskom kazalištu, izložbom fotografija, promocijom CD-a te koncertom biti održan prigodni program MAJDI RADIĆ U ČAST. U programu će sudjelovati sopranistica Adela Golac-Rilović, mezzosopranistica Merita Juniku uz klavirsku pratnju Simona Dešpalja. Da je Šibenik oduvijek bio pravi izvor umjetnosti i umjetnika, osobito pjevača, odavno je poznato. Iz te plejade posebno treba izdvojiti ime operne pjevačice Majde Radić. Majda Radić rođena je u Šibeniku 17. svibnja 1933. godine.

  24.09.2009. 11:06h


Gradonačelnik uputio ministru Mlakaru očitovanje o mišljenju Ministarstva uprave od 21. rujna 2009.

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je jutros očitovanje ministru Mlakaru na njegovo mišljenje od 21. rujna 2009., a u svezi s nadležnošću za imenovanje članova skupština trgovačkih društava u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Tekst očitovanja prenosimo u cijelosti: "" Poštovani gospodine ministre, U svezi s Vašim mišljenjem od 21.rujna 2009.g (koje nas ničim ne obvezuje, niti je njegovo nepoštivanje povreda Zakona o lokalnoj i područnoj/regionalnoj samoupravi, - kako navodite) obavještavamo Vas da ga ne možemo niti prihvatiti, a niti primijeniti jer nije u skladu sa Zakonom, te je potpuno pogrešno i neodrživo.

  24.09.2009. 10:09h