Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Nova privremena regulacija prometa za vrijeme izvođenja građevinskih radova na kolektoru Socijalno-Gimnazija

Imajući u vidu dinamiku izvođenja radova na završnoj- III fazi radova na kolektoru „Socijalno-Gimnazija, od petka, 16. listopada 2009. otvaraju se za javni promet ulice, odnosno dijelovi ulica kako slijedi: a) Za promet se otvara dio ulice: - ul.Biskupa J.Milete do raskrižja s ulicom Matije Gupca, - ul. Matije Gupca od 1.policijske postaje tj. od raskrižja s ul.Biskupa J.Milete do ul. Put Gimnazije, - ul. Put Gimnazije predio ""vanjski"" do raskrižja s Težačkom ulicom, - dio Težačke ulice od raskrižja s ul. Put Gimnazije do ulice P.Grubišića. b) Ulica P.Grubišića jednosmjerna je ulica u smjeru juga tj. iz Težačke ulice.

  16.10.2009. 15:11h


Radio ritam proslavio 22. rođendan

U povodu svog 22. rođendana ‘Radio Ritam’ je jučer, na trgu ispred Krešimirova doma, priredio feštu Šibenčanima. Uz bogatu gastronomsku ponudu i prigodni vatromet u glazbenom dijelu programa nastupili su Puhački orkestar ‘Primošten’, band ‘Roža fiori’ i ‘Berekini’. Direktor Radio Ritma Mišo Bijelić najavio je i novu, sadržajno bogatiju, koncepciju radija, kao i novi portal koji će ažurno donositi najnovije vijesti. Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović čestitao je Radio ritmu 22. rođendan uz želju da i nadalje ritmično prati gradska zbivanja.

  16.10.2009. 12:24h


Gradonačelnik Županović i dogradonačelnik Vidović na Koelgiju župana s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i dogradonačelnik Franko Vidović nazočili su danas Kolegiju župana s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina u Šibensko-kninskoj županiji, kojim je predsjedao šibensko-kninski župan Goran Pauk. Župan Pauk je najavio kako će se Kolegiji održavati jedanput mjesečno i to svaki put u drugom gradu odnosno općini. Opsežni Dnevni red otvoren je III Izmjenama i dopunama Prostornog plana Šibensko-kninske županije, odnosno konzultacijama u svezi s pripremom Nacrta njegova prijedloga.

  15.10.2009. 15:27h


Dogradonačelnik Vidović pozdravio sudionike 4. Hrvatskog savjetovanja o održavanju cesta

Zamjenik gradonačelnika Franko Vidović pozdravio je sudionike 4. Hrvatskog savjetovanja o održavanju cesta, te im u ime grada domaćina zaželio uspješan rad i ugodan boravak u našoj sredini. Dogradonačelnik je istakao važnost svih sudionika u sustavu za poboljšanje cestovne infrastrukture kao preduvjet sigurnosti prometa, posebice naglašavajući podatak o 20% manjem broju stradalih u prometnim nesrećama u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na 2008. na šibenskim prometnicama. Pokrovitelji 4. Hrvatskog savjetovanje o održavanju cesta koje se održava u ""Solarisu"" su: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatske ceste.

  15.10.2009. 14:28h


Gradonačelnik s predstavnicima Crvenog križa Okruga Herford

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sastao se danas s predstavnicima Crvenog križa Okruga Herford, koji dugi niz godina surađuju s članovima i volonterima šibenskog Crvenog križa. Gradonačelnik je dragim gostima zaželio doborodošlicu u Šibeniku, koji s Herfordom njeguje i razvija 45-godišnje prijateljstvo. Gradonačelnik im je, u nazočnosti predsjednika županijskog i gradskog odbora Crvenog križa dr. Marijana Periše i mr. Ivice Poljička, zahvalio na brojnim akcijama pružanja pomoći Šibeniku i Šibenčanima, a pogotovo u vrijeme Domovinskog rata.

  15.10.2009. 10:37h


Održana Skupština Vodovoda i odvodnje

Nakon što se, sukladno pozivu, Skupština Vodovoda i odvodnje d.o.o. nije mogla održati u sjedištu trgovačkog društva, odnosno nije osigurana adekvatna prostorija u tu svrhu, Skupština se održala u prostorijama gradske uprave Grada Šibenika. Kako je na konferenciji za novinare, nakon održane Skupštine, pojasnio dogradonačlenik Petar Baranović, opunomoćenik gradonačelnika Šibenika, vlasnici tvrtke nisu danas mogli ući u svoju imovinu i održati legalno sazvanu Skupštinu, jer direktor poduzeća Miho Mioč nije dočekao svoje vlasnike u sjedištu tvrtke i osigurao im prostor za rad, što je protivno svim menadžerskim uzusima.

  13.10.2009. 14:59h


Četvrti natječaj za prodaju zemljišta na Podima

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović objavio je danas natječaj za prodaju građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone «Podi». Riječ je o četvrtom natječaju za prodaju zemljišta na Podima, koji je raspisan nakon Javnog poziva za upućivanje pisama namjere za kupnju zemljišta na Podima, na koji je pristiglo15 pisama namjere. Predmet natječaja je prodaja 10 parcela radi izgradnje gospodarsko – poslovnih i gospodarsko – proizvodnih sadržaja suglasno određenjima Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone «Podi», I. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone „Podi“ - Grad Šibenik.

  09.10.2009. 12:25h


Održana javna tribina: Zašto je budućnost u solarnoj energiji

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović, predsjednik Upravnog odbora Solarnog klastera- Udruge za promicanje solarne energije- Vjeran Piršić i predsjednik Šibenskog građanskog foruma te ujedno predjednik mreže eko-udruga na području Šibensko-kninske županije Zlatko Štrbinić, održali su danas konferenciju za novinare na temu: „Mogućnost implementacije obnovljivih izvora energije u Šibeniku“. Nakon konferencije za novinare, održana je javna tribina: „Zašto je budućnost u solarnoj energiji?“. Dogradonačelnik Baranović je zahvalio gospodinu Piršiću na dolasku u Šibenik i njegovoj volji i želji da pomogne lokalnoj zajednici u mijenjanju svijesti o potrebi korištenja obnovljivih izvora energije, kako građana pojedinaca, tako i udruga, poduzeća, jedinica lokalne samouprave.

  07.10.2009. 21:12h



Implementacija rješenja e-grad

Ovaj tjedan Grad Šibenik je započeo s procesom implementacije projekta „e-grad“, jedinstvenog rješenja za upravljanje projektima i razvojem jedinica lokalne samouprave. Riječ je o projektu MICRO grupe, tvrtke koja je u dugogodišnjem radu s jedinicama lokalne samouprave bila u prilici prepoznati ključne probleme s kojima se u svakodnevnom radu susreću, uočiti njihove potrebe, identificirati strukturu i sadržaj potrebnih rješenja. Implementacijom rješenja e-grad Šibenik će kvalitetnije upravljati razvojem svojih projekata i to; od ideje do projekta u provedbi. Korištenjem rješenja će se također omogućiti i planirano ulaganje sredstava što će na koncu

  07.10.2009. 09:34h