Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

U utorak i srijedu deratizacija javnih površina na Krapnju

U utorak 18. kolovoza i u srijedu 19. kolovoza tvrtka AS EKO provodit će deratizaciju javnih površina na otoku Krapnju. Upozoravamo građane, kao i goste otoka Krapnja, da obrate pozornost na postavljene mamce i tom prigodom posebno pripaze na djecu, ali i na domaće životinje i kućne ljubimce.Deratizaciju financira Grad Šibenik u iznosu od 5.000,00 kuna, a nakon dojava s terena i zamolbe lokalnog stanovništva i gostiju da se postupak provede.

  17.08.2009. 12:03h


Završila ljetna škola urbanog i regionalnog razvoja

Svečanošću podjela priznanja koja je polaznicima uručio dogradonačelnik Petar Baranović u Gradskoj vijećnici svečano je zatvorena Ljetna škola urbanog i regionalnog razvoja u Šibeniku, 8. Euromed Meetinga, Trideset polaznika Ljetne škole iz 7 zemalja euromediteranskog pojasa prezentiralo je obalni dio Šibensko-kninske županije na internetskim stranicama www.tisno.info/delfin, službenim stranicama Ljetne škole. Projekt Ljetne škole podijeljen je u tri kategorije: kulturna baština, obrazovanje i poduzetništvo, kroz koje su polaznici dali svoje viđenje regije , njezinih resursa, iskoristivosti i ideja za buduće ulaganje i razvoj.

  17.08.2009. 10:27h


6. DJECJI FESTIVAL NA ZLARINU - Multimedijska predstava ""Imas li za sladoled""

Tradicionalno 6. Zlarinsko ljeto u organizaciji i produkciji Kazališta Tvornica lutaka – festival posvećen Vesni Parun, odrađuje već drugi tjedan intenzivnih aktivnosti. Osnivači - Petra Radin i Leon Lučev, i ove su godine započeli umjetničke radionice i multimedijski interakcijski proces krajem srpnja, radeći svakodnevno s brojnom djecom otočana i gostiju Zlarina. Način rada je svakom godinom kompleksniji i obuhvaća sve više otočana, kako mlađih, tako i starijih, a ove godine u radionicama, dramskoj, likovnoj, filmskoj i kostimografskoj sudjeluje šezdesetak djece u dobi od 3 do 15 godina.

  14.08.2009. 20:26h


Vijećnici njemačkog grada Karlsruhea u Šibeniku

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović primili su danas dvoje gradskih vijećnika SPD-a njemačkog grada Karlsruhea koji trenutno borave u Šibeniku. Riječ je o dr. Heinrichu Maulu, vrhovnom sucu Savezne Republike Njemacke (Bundesrichter a. D.) koji je u vrijeme Domovinskog rata često boravio u Hrvatskoj i koji je dobro upoznat s ondašnjom situacijom u gradu Šibeniku i o gospođi Christi Caspari koja je također upoznata s prijeratnim stanjem na prostorima bivše drzave, iako je ovo njezin prvi posjet Šibeniku.

  14.08.2009. 15:31h


Dogradonačelnik Vidović na otkrivanju spomen-ploče razmijenjenim hrvatskim logorašima u Tepljuhu

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, podružnica Sisačko-moslavačke županije, u selu Tepljuh kraj Drniša, na mjestu razmjene hrvatskih logoraša otkrilo je spomen obilježje u znak sjećanja na 14. kolovoza 1991. godine kada je u Domovinskom ratu održana prva organizirana razmjena logoraša. Svečanosti otkrivanja spomen-ploče nazočio je i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović, koji se i sam kao dragovoljac Domovinskog rata prisjetio kolovoza 1991. kada je zajedno sa svojim suborcima prihvatio i dočekao razmjenje logoraše u vodičkom hotelu Olimpija.

  14.08.2009. 14:57h


Dogradonačelnik Baranović na svečanosti postavljanja kipa Majke Božje s djetetom Isusom

Dogradonačelnik Petar Baranović nazočio je svečanosti postavljanja kipa Majke Božje s djetetom Isusom na odmorištu Krka uz autocestu A1. Projekt i izradu kipa klesanog u kamenu, prema skici akademskog kipara Krune Bošnjaka, a koji je izrađen u ateljeu akademskog kipara Vene Jerkovića, kao i njegovo postavljanje, pokrenula je Hrvatska humanitarna udruga COR UNUM. Kip Majke Božje s postoljem visine tri i pol metra, za čiju je izradu korištena stijena visine 5 metara i težine 10 tona, jedan je od najvećih kipova posvećenih Majci Božjoj u ovom dijelu Europe. Nakon prigodnog svečanog programa, kip je blagoslovio biskup šibenski msgr. Ante Ivas.

  14.08.2009. 14:18h


Novootvorena I etaža TC Dalmare

U pratnji predsjednika Nadzornog odbora Zagreb Montaže Vlade Čovića, gradonačelnik dr. Ante Županović i njegovi zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović obišli su novootvorenu I. etažu Trgovačkog centra Dalmare u Šibeniku. Prostor koji je stavljen u funkciju obuhvaća 10 000 m2, s ukupno 25 novih prodavaonica poznatih brandova i 2 ugostiteljska objekta. Ujedno je otvorena i jedna od najvećih Konzumovih prodavaonica u Hrvatskoj na ukupno 4600 m2, a prva etaža otvorila je preko 100 novih radnih mjesta. Investitor je najavio daljnje radove na kompleksu u kojem će, među ostalim brojnim sadržajima, biti otvoreno i suvremeno kino.

  12.08.2009. 15:02h


I dalje zabrana izvoza feromangana i silikomangana s TEF-a

Danas je u Uredu šibenskog gradonačelnika održan sastanak gradonačelnika dr. Ante Županovića i njegovih suradnika i direktora MLM grupe Sadika Čolića, te predstavnika MLM-ovog ino-partnera, tvrtke Westbrook Resources, gospode Shauna Waltona i Iana Howea. Sastanak su zatražili predstavnici MLM grupe, koji su u ugovornom odnosu s Gradom Šibenikom u poslu odovoženja troske s TEF-a, a nakon što je gradonačelnik još 29. srpnja zabranio izvoz feromangana i silikomangana iz kruga bivše tvornice. Gradonačelnik je još jednom ponovio kako se niti odredbe ugovora, potpisanog 1. veljače 2009., a niti aneksa ugovora potpisanog 1.

  12.08.2009. 14:41h


Gradonačelnik primio finsku parlamentarku Elisabeth Naucler

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović primili su danas gđu Elisabeth Naucler, članicu finskog parlamenta, koja u Šibeniku pohađa tečaj hrvatskog jezika u šibenskoj privatnoj gimnaziji odnosno Centru za edukaciju sv. Lovre. Gđa Naucler je došla u pratnji ravnatelja Gimnazije i Centra prof. Zvonka Pešića i svoje mentorice prof. Marijane Pešić. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je gđa Naucler izabrala upravo Šibenik za destinaciju u kojoj će steći znanje hrvatskog jezika te pozdravio sve dosadašnje napore ove ugledne finske aktivistice za ljudska i manjinska prava u pokušaju lobiranja za mir u vrijeme Domovinskog rata.

  11.08.2009. 18:24h


Pripreme za novi projekt Šibenskog kazališta

U foajeu Šibenskog kazališta okupio se tim pod vodstvom redatelja Zorana Mužića koji će surađivati u slijedećem kazališnom projektu Šibenskog kazališta, predstavi Marijane Nola ""Škrtčina"".Na radnom sastanku našli su se glumci Ivo Perkušić /Kriste/, Danira Gović /Veselka/, Jakov Bilić /Valerije/, Mate Gulin /Jakov Štrokalica/, Jere Svračak /Pisar i tumač/, Jasminka Antić /Đuro Zlošilo/ i Anđelko Babačić /Gusticio Moltovechio/ i prateći umjetničko-produkcijski tim Branko Lovrić Caparin /scenograf/, Zorana Mihelčić /koreograf/, Sanja Vrančić /glazba/, Sara Lovrić Caparin /kostimograf/, Sergej Mioč /asistent redatelja/, Jadranka Kostanić /inspicijent/, Julija Martinović /šaptačica/ i Željko Koloper /producent/.

  11.08.2009. 11:09h