Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik razgovarao s Upraviteljem za zatvorski sustav o gradnji kaznionice na Podima

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, sastao se danas s v.d. ravnateljem Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa Miroslavom Mihocijem, koji je došao u pratnji upravitelja šibenskog zatvora Josipa Višića, kako bi porazgovarali o daljnjim aktivnostima u vezi izgradnje buduće kaznionice na Podima. G. Mihoci je izvijestio gradonačelnika kako je Vlada Republike Hrvatske prihvatila Akcijski plan Ministarstva pravosuđa kojim je, među ostalim projektima, prihvaćen i projekt izgradnje nove kaznionice polivalentnog tipa na Podima.

  22.07.2009. 13:17h


Počele čitalačke probe za Škrtčinu

U Šibenskom kazalištu započelo se s prvim dogovorima oko početka čitalačkih proba za predstavu ""Škrtčina"", u režiji Zorana Mužića i uz adaptaciju teksta Molierovog Škrtca Marijane Nole. U šibenskoj adaptaciji ove komedije u pet činova likove Mate Arpuna, Kliste, Žabete, Valerije, Marijane, Jere Panjkote, Veselka, Đure Zlošila, Jakova Štrokalica i Giusticia Moltovechia utjeloviti će glumci Joško Ševo, Jakov Bilić, Frane Perišin, Franka Klarić, Danira Gović, Anđelko Babačić, Mate Gulin, Jasminka Antić, Ivo Perkušić i Ana Gruica. Probe će na pozornici kazališta početi sredinom kolovoza dok je premijera zakazana za početak listopada.

  22.07.2009. 11:06h


Gradonačelnik ponudio pomoć obitelji Kosor

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović stupio je u kontakt s obitelji Kosor, točnije s kćerkom nastradalog djelatnika Gradske čistoće u jučerašnjem događaju na šibenskoj rivi. U razgovoru s kćerkom g. Stanka Kosora, gradonačelnik je ponudio pomoć, te izrazio nadu da će zdravstveno stanje g. Kosora ubrzo biti normalizirano. U razgovoru je gradonačenik informiran kako je g. Kosor jutros, u pratnji supruge, prevežen s Očnog odjela šibenske Opće bolnice u Bolnicu Sestara Milosrdnica u Zagrebu, gdje će biti izveden operativni zahvat. Gđica Kosor je gradonačelniku zahvalila na iskazanoj brizi i ponuđenoj pomoći.

  22.07.2009. 10:12h


Gradonačelnikova odluka utemeljena na Zakonu o lokalnoj samoupravi

Kako smo jučer izvijestili javnost, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, 17. srpnja 2009. donio je Rješenje o opozivu dosadašnjih članova Nadzornog odbora Gradske čistoće d.o.o. , te imenovao nove, prvenstveno poradi nezadovoljstva njihovim radom u razvoju projekta RCGO Bikarac. Gradonačelnik svoju odluku, odnosno doneseno Rješenje, temelji na pravu koje mu pripada sukladno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Zakonu o trgovačkim društvima. Naime Zakonom o trgovačkim društvima propisano je da je osnivač društva Grad, a sukladno Zakonu o lokalnoj samoupravi gradonačelnik je jedini zakonski zastupnik Grada, iz čega proizlazi da je i jedini predstavnik Grada u skupštini trgovačkog društva.

  22.07.2009. 09:01h


Dogradonačelnici obišli mjesto eksplozije

Ispred zgrade Šibensko-kninske županije na šibenskoj rivi jutros je došlo do eksplozije na osobnom vozilu Alfa Romeo 33, prilikom čega su tri osobe ozlijeđene; dvoje stranaca i jedan hrvatski državljanin. Kako je izvijestila Policijska uprava Šibensko-kninska, automobil je eksplodirao u vožnji na Obali dr. Franje Tuđmana u 7,50 sati ispred zgrade Šibensko-kninske županije, a uzrok eksplozije još uvijek je nepoznat. Dogradonačelnici Vidović i Baranović odmah su jutros otišli na mjesto događaja, dok je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović stupio u kontakt sa Službom hitne medicinske pomoći kako bi saznao pojedinosti oko

  21.07.2009. 13:11h


Dogradonačelnik Vidović održao briefing s novinarima

Kao što je i najavljeno na prvoj konferenciji za novinare gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića, gradonačelnik i njegovi zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović održavat će tjedne susrete s predstavnicima medija. Prvi takav briefing s novinarima održao je dogradonačelnik Franko Vidović, te izvijestio o aktivnostima gradske uprave u prošlom tjednu. Od tema o kojima je bilo riječi, dogradonačelnik je spomenuo nezadovoljstvo radom poduzeća Gradska čistoća, odnosno radom Uprave Gradske čistoće u vezi s razvojem projekta Bikarac.

  21.07.2009. 10:38h


Pozdravnim govorom dogradonačelnik Baranović otvorio 2. Festival klasične glazbe Musica Appassionata

Sinoć je u Šibenskom kazalištu, koncertom Stefana Milenkovića i Srebrenke Poljak, otvoren 2. Festival klasične glazbe Musica Appassionata, što se ove godine održava od 21. srpnja do 31. Kolovoza. Brojnu šibensku publiku i njihove goste pozdravio je ispred Grada Šibenika zamjenik gradonačelnika Petar Baranović. „Iznimna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas u ime Grada Šibenika na otvaranju ovogodišnjeg 2. izdanja Festivala klasične glazbe Musica appassionata kojeg će, na radost svih nas, večeras uveličati violinski virtuoz Stefan Milenković uz pratnju pijanistice Srebrenke Poljak.

  21.07.2009. 08:00h


Gradonačelnik na sastanku Solidarnost za Vukovar

Na poziv gradonačelnika Željka Saba, u Vukovaru je jučer, pored velikog broja župana i gradonačelnika  predvođeni predsjednikom SDP-a Hrvatske Zoranom Milanovićem i saborskim zastupnikom te predsjedničkim kandidatom Ivom Josipovićem, boravio i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. U Uredu gradonačelnika održan je sastanak na temu Solidarnost za Vukovar i zaključeno je kako će zajedničkim snagama i solidarnošću nastojati osigurati kontinuiranu podršku i konkretne projekte za Vukovar. Na sastanku su župani i gradonačelnici upoznati s projektima od važnosti za razvoj Grada Vukovara, od izgradnje komunalne

  20.07.2009. 15:00h


Dogradonačelnik Baranović preuzeo ključeve zadnjeg vatrogasnog vozila iz Programa Vlade RH

Danas je u Učilištu vatrogastva i zaštite i spašavanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Zagrebu zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović preuzeo iz ruku izaslanika predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, ravnatelja DUZS-a Damira Truta, ključeve vatrogasnog vozila za tehničke intervencije. Riječ je o posljednjem vozilu za potrebe Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika iz projekta Vlade Republike Hrvatske ""Program nabave 210 vatrogasnih vozila u razdoblju 2003. - 2009"", a koje će služiti za sve tehničke intervencije uključujući i prometne nesreće.

  20.07.2009. 13:49h


Mala škola čakavštine na Zlarinu 5. godinu zaredom

Na otoku Zlarinu, od 21.-26. srpnja, održava se VI. Mala škola čakavštine-zlarinske čakavice pod nazivom NEKA ZVONI ČA. Voditelj škole i predavač je pjesnik Mladen Bjažić, a pored njega u školi će predavati dr. Vinko Alfier, Boris Gregov ,Dario Gregov, Zdenka Gregov, Stipe-Perov Kordić i dr. Školu čakavštine na otoku Zlarinu dosad je polazilo oko 150 polaznika u 5 godina otkad je škola pokrenuta. Škola će se održavati svakoga dana u prostoru galerije ""Adum"" s početkom u 2030 sati.

  20.07.2009. 12:53h