Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Koncert Stefana Milenkovića i Srebrenke Poljak otvara 2. Festival Musica appassionata

Danas je u foajeu Šibenskog kazališta održana konferencija za novinare na kojoj je najavljeno drugo izdanje festivala Musica appassionata, što se ove godine održava od 21. srpnja do 31. kolovoza. Kako je najavio ravnatelj Šibenskog kazališta Dragan Zlatović, Festival će, u ponedjeljak 20. srpnja u Šibenskom kazalištu s početkom 21h otvoriti svjetski poznati virtuoz na violini Stefan Milenković, uz pratnju pijanistice Srebrenke Poljak. Producentica i voditeljica Festivala Nera Gojanović kazala je kako smo ime Stefana Milenkovića potvrdilo intenciju organizatora; a to je svakako kvaliteta prije kvantitete.

  15.07.2009. 11:44h


Uručene diplome za 37 majstora-obrtnika

U organizaciji Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, danas je u Gradskoj knjižnici upriličena svečana podjela majstorskih diploma, kojoj je nazočio i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem. Nakon pozdravnog slova predsjednika županijske Obrtničke komore Ante Mihića, majstore-obrtnike pozdravili su i šibensko-kninski župan Goran Pauk te šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Gradonačelnik je majstorima čestitao na stečenim zvanjima, te im poželio uspjeha na tržištu rada.

  14.07.2009. 12:40h


Ponovno neuspjelo konstituiranje Gradskoga vijeća

Danas je u Gradskoj vijećnici po drugi put održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika koju je, temeljem ovlaštenja državnog tajnika Središnjeg ureda za upravu, sazvala i kojom je do izbora najstarijeg vijećnika predsjedala predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić. Nakon intonacije državne himne, tajnica Grada Šibenika Diana Dulibić Vlahov izvršila je prozivku nazočnih, te utvrdila da je  izočan g. Drago Skorić (HSU), te da postoji pravoljana većina za odlučivanje jer je od 26 izabranih na sjednici nazočno 25 vijećnika.

  14.07.2009. 11:17h


Dogradonačelnik Vidović primio predstavnike Savjeta mladih Grada Šibenika

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug primili su danas predsjednika Savjeta mladih Grada Šibenika Krešimira Škugora i njegovu zamjenicu Martinu Bralić, koji su prezentirali Program rada Savjeta u narednom dvogodišnjem razdoblju. Program se temelji na osmišljavanju novih i obogaćivanju postojećih sadržaja za mlade u Šibeniku, te su se, radi što efikasnijeg provođenja Programa, članovi Savjeta mladih povezali i s udrugama Tremolo i Klubom mladih.

  13.07.2009. 14:42h


Održan radni sastanak gradonačelnika i župana

Jutros je u Uredu gradonačelnika održan radni sastanak gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića i župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka sa suradnicima, na kojem se razgovaralo o temama, odnosno projektima u zajedničkom nadleštvu Grada i Županije. Kako su u svojoj izjavi predstavnicima medija kazali gradonačelnik i župan, današnji sastanak je prvi u nizu sastanaka koji će se redovno održavati na relaciji Grad – Županija. Gradonačelnik je posebno pozdravio ovaj vid suradnje, te najavio daljnje tematske susrete na kojima će se razrađivati projekt po projekt.

  13.07.2009. 14:16h


Brzojav čestitke Vinku Brešanu

U povodu visokog priznanja filmskih kritičara, kojim je film Vinka Brešana ""Nije kraj"" osovjio 2. mjesto u konkurenciji 240 filmova na 44. festivalu u Karlovym Varyma, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je g. Brešanu brzojav čestitke sljedećeg sadržaja: "" Poštovani gospodine Brešan, Dopustite mi da Vam u ime Grada Šibenika, kao i u svoje osobno, uputim iskrene čestitke na visokom priznaju Međunarodnog udruženja filmiskih novinara na 44. festivalu u Karlovym Varyma za Vaš film „Nije kraj“. Siguran sam da to „nije kraj“ već naprotiv - najava Vaših novih projekata kojima ćete zaintrigirati zaljubljenike u filmsku umjetnost.""

  13.07.2009. 12:40h


Gradonačelnik dočekao vukovarsku djecu

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, zajedno sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, pozdravio je jutros prvu grupu od 46 vukovarske djece, koja će tjedan dana, kao gosti Grada Šibenika, boraviti u odmaralištu Društva naša djeca u Prvić Luci. Gradonačelnik će ih dočekao na šibenskoj rivi, te uz riječi dobrodošlice ispratio na brod kojim su se odvezli u odmaralište. Djeca su došla u pratnji četvoro voditelja, a u Prvić Luci će boraviti od 10.-17. srpnja, kada dolazi druga grupa djece iz Vukovara koja će na otoku boraviti od 18.-25. srpnja 2009.

  10.07.2009. 10:27h


Gradonačelnik imenovao članove Povjerenstva za pripremu i organizaciju 5. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović donio je danas Rješenje o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za pripremu i organizaciju 5. «Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku», što će se ove godine održati od 19.-21. rujna. Povjerenstvo ima status povremenog radnog tijela Gradonačelnika Grada Šibenika, a zadatak mu je da koordinira određene radnje radi pripreme i organiziranja «Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku», na prostorima trgova i kaleta u staroj gradskoj jezgri. Povjerenstvo će pripremu Sajma zajednički odraditi s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Grada Šibenika, Turističkom zajednicom Grada Šibenika, Udruženjem obrtnika Šibenik i Udrugom «Šibenska gradska straža».

  10.07.2009. 10:14h


Gradonačelnik otvorio izložbu Matka Trebotića MEMORIJA MEDITERANA

Sinoć je u Muzeju grada Šibenika otvorena izložba „Memorija mediterana“, poznatog hrvatskog umjetnika Matka Trebotića, koja će biti otvorena sve do 23. kolovoza 2009. O Trebotićevom „šibenskom projektu“ uvodno je govorila autorica izložbe i kustosica Muzeja grada Šibenika Marina Lambaša, dok je o Trebotićevom umjetničkom opusu prigodno slovo održao ugledni likovni kritičar Darko Glavan. „Iz naslova izložbe Memorija mediterana, uz podnaslov retrospektivna izložba radova na papiru, nije teško zaključiti kako se istaknuti hrvatski likovni umjetnik Matko Trebotić odlučio za opsežnu inventuru svoga stvaralaštva koja bi iduće godine trebala biti okončana definitivnim retrospektivnim odbirom“, kazao je Glavan.

  10.07.2009. 07:56h


Gradonačelnik na 15. sjednici Predsjedništva Udruge gradova

Danas u Zagrebu zasjeda Predsjedništvo Udruge gradova na svojoj 15. sjednici u čijem radu, u svojstvu potpredsjednika Udruge, sudjeluje i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Prema predloženom dnevnom redu, članovi Predsjedništva raspravljat će o aktivnostima Udruge od 14. sjednice, ali će se raspraviti i konačan Prijedlog izmjena Zakona o trgovini. Bit će riječi i o Strategiji regionalnog razvoja RH, a u poslijepodnevnim satima članovi Predsjedništva Udruge sastat će se s direktorom Hrvatske udruge poslodavaca, zbog njihovog inzistiranja na smanjenju neporeznih prihoda.

  08.07.2009. 13:19h