Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Pozdravnim govorom dogradonačelnik Baranović otvorio 2. Festival klasične glazbe Musica Appassionata

Sinoć je u Šibenskom kazalištu, koncertom Stefana Milenkovića i Srebrenke Poljak, otvoren 2. Festival klasične glazbe Musica Appassionata, što se ove godine održava od 21. srpnja do 31. Kolovoza. Brojnu šibensku publiku i njihove goste pozdravio je ispred Grada Šibenika zamjenik gradonačelnika Petar Baranović. „Iznimna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas u ime Grada Šibenika na otvaranju ovogodišnjeg 2. izdanja Festivala klasične glazbe Musica appassionata kojeg će, na radost svih nas, večeras uveličati violinski virtuoz Stefan Milenković uz pratnju pijanistice Srebrenke Poljak.

  21.07.2009. 08:00h


Gradonačelnik na sastanku Solidarnost za Vukovar

Na poziv gradonačelnika Željka Saba, u Vukovaru je jučer, pored velikog broja župana i gradonačelnika  predvođeni predsjednikom SDP-a Hrvatske Zoranom Milanovićem i saborskim zastupnikom te predsjedničkim kandidatom Ivom Josipovićem, boravio i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. U Uredu gradonačelnika održan je sastanak na temu Solidarnost za Vukovar i zaključeno je kako će zajedničkim snagama i solidarnošću nastojati osigurati kontinuiranu podršku i konkretne projekte za Vukovar. Na sastanku su župani i gradonačelnici upoznati s projektima od važnosti za razvoj Grada Vukovara, od izgradnje komunalne

  20.07.2009. 15:00h


Dogradonačelnik Baranović preuzeo ključeve zadnjeg vatrogasnog vozila iz Programa Vlade RH

Danas je u Učilištu vatrogastva i zaštite i spašavanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Zagrebu zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović preuzeo iz ruku izaslanika predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, ravnatelja DUZS-a Damira Truta, ključeve vatrogasnog vozila za tehničke intervencije. Riječ je o posljednjem vozilu za potrebe Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika iz projekta Vlade Republike Hrvatske ""Program nabave 210 vatrogasnih vozila u razdoblju 2003. - 2009"", a koje će služiti za sve tehničke intervencije uključujući i prometne nesreće.

  20.07.2009. 13:49h


Mala škola čakavštine na Zlarinu 5. godinu zaredom

Na otoku Zlarinu, od 21.-26. srpnja, održava se VI. Mala škola čakavštine-zlarinske čakavice pod nazivom NEKA ZVONI ČA. Voditelj škole i predavač je pjesnik Mladen Bjažić, a pored njega u školi će predavati dr. Vinko Alfier, Boris Gregov ,Dario Gregov, Zdenka Gregov, Stipe-Perov Kordić i dr. Školu čakavštine na otoku Zlarinu dosad je polazilo oko 150 polaznika u 5 godina otkad je škola pokrenuta. Škola će se održavati svakoga dana u prostoru galerije ""Adum"" s početkom u 2030 sati.

  20.07.2009. 12:53h


Gradonačelnik u Vukovaru na sastanku Solidarnost za Vukovar

Na poziv gradonačelnika Grada Vukovara Željka Saba, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjelovat će danas na sastanku na temu SOLIDARNOST ZA VUKOVAR – pomoć u realizaciji projekata Grada Vukovara s ciljem podizanja kvalitete života Vukovaraca. Pored šibenskog gradonačelnika pozivu u Vukovar odazvali su se predsjednik SDP-a  Zoran Milanović, saborski zastupnik  Ivo Josipović, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, župan Međimurske županije Ivan Perhoč, župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić, gradonačelnik

  20.07.2009. 08:17h


Dogradonačelnik Baranović pozdravio sudionike 4. Bodulskih pripetavanja

Danas su na Jadriji, prigodnim programom, otvorena 4. Bodulska pripetavanja, u kojima će i ove godine šibenski i vodički Bodulci odmjeriti snage u balotanju, nogometu, vaterpolu, plivanju. Nakon postrojavanja ekipa Jadrije, Kaprija, Krapnja, Prvić Luke, Prvić Šepurine, Zlarina i Žirja, pozdravno slovo održali su zamjenik gradonačelnice Grada Vodica Luka Lipić, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović, te župan šibensko-kninski Goran Pauk, koji je proglasio pripetavanja otvorenim. Dogradonačelnik Baranović je pozdravio naše Bodulce i zaželio im uspjeha u nadmetanjima ovih po redu 4. pripetavanja, uz obilje dobre zabave i druženja

  19.07.2009. 20:48h


Gradonačelnik u obilasku Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović obišli su danas Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Šibenika kako bi se na licu mjesta upoznali sa stanjem opremljenosti i načinom funkcioniranja šibenskih profesionalnih vatrogasaca. Zapovjednik Volimir Milošević je gradonačelnika proveo kroz vozni park Postrojbe te kazao kako je prosječna starost svih sedamnaest vozila približno 10 godina, dok su novijeg datuma (od jedne do šest godina starosti) vozila iz Programa Vlade Republike Hrvatske. Gradonačelnik je obišao i prostore u kojima se vrši servis dišnih aparata, kao i vatrogasni operatvni centar koji ima 24-satno dežurstvo i pokriva područje čitave Šibensko-kninske županije.

  17.07.2009. 13:40h


Gradonačelnik posjetio vukovarsku djecu u Prvić Luci

Na poziv vukovarske djece i njihovih voditelja, koji kao gosti Grada Šibenika borave u odmaralištu u Prvić Luci, sinoć ih je posjetio gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima. Djeca su gradonačelniku zahvalila na nezaboravnih tjedan dana provedenih na moru, te izrazila oduševljenje srdačnim prijemom u Šibeniku i u Prvić Luci. Gradonačelnik je s djecom razgovorao o provedenom ljetnom tjednu na Prviću, a zatim je, u izvedbi Zdenke Bilušić i Rade Periše članova putujućeg kazališta Faust, prikazana lutkarska predstava Proždrlica.

  17.07.2009. 08:32h


Koncertom u crkvi sv. Križa počela 16. Orguljaška ljetna škola

Sinoćnjim svečanim koncertom Nere Gojanović i Martine Klarić te orguljašice Natalije Imbrišak uz dječji vokalni kvintet Horvat u crkvi sv. Križa, kojem je nazočio i šibenski dogradonačelnik Petar Baranović, počela je šesnaesta orguljaška ljetna škola, što će se ove godine održati od 15. do 28. Srpnja. Orguljaška ljetna škola ove godine organizira sedam seminara za polaznike, a predavači i polaznici te gostujući glazbenici održat će devet koncerata u Šibeniku i okolici. Škola se održava pod pokroviteljstvom Šibenske biskupije, organizira je Organološko društvo 'Organum' iz Šibenika,

  16.07.2009. 12:00h


Dogradonačelnik Vidović primio zlatnu hrvatsku kadetkinju Luciju Jurković Perišu

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović primio je plivačicu Plivačkog kluba Šibenik Luciju Jurković Perišu, te joj tom prigodom čestitao na zlatnoj medalji koju je osvojila na kadetskom prvenstvu Hrvatske u disciplini 200m prsno. Također joj je poželio još mnogo sportskih i životnih uspjeha, kojih će sudeći po Lucijinim dosadašnjim rezulatatima, biti napretek. „Promicanje imena svoga grada kroz sport i uopće bavljenje sportom nešto je najljepše za svakog mladog čovjeka, a posebno kada je taj rad i nagrađen kao što je u tvom slučaju“, poručio je dogradonačelnik Luciji te joj darovao knjigu „U pohvalu od Grada Šibenika“.

  15.07.2009. 14:11h