Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Predstavljen program 2. Festivala klasične glazbe Musica appasionata

Danas je u foajeu Šibenskog kazališta održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg 2. Festivala klasične glazbe Musica appasionata. Producentica i voditeljica Festivala Nera Gojanović je kazala kako će ovogodišnje izdanje Festivala trajati od 21. srpnja-31. kolovoza, te će ga otvoriti Stefan Milenković i Srebrenka Poljak u Šibenskom kazalištu. 27. srpnja na programu je Zagrebački gitarski trio dok će 31. srpnja muzicirati Tvrtko Sarić i Ivan Novinc. Tomislav Mužek gostovat će u Šibenskom kazalištu 3. kolovoza, a kao vrlo atraktivnim predstavljen je program Večeri talijanskih kancona i filmske glazbe kojeg će izvesti Valentina Fijačko, Žana Marendić Bučević, Tvrtko Stipić i Ivica Čikeš, uz pratnju glazbenog sastava Music forever.

  02.06.2009. 14:37h


Ovacijama KAUBOJIMA Šibenčani ispratili pretplatničku kazališnu sezonu 2008/2009

Sinoćnjom predstavom ""KAUBOJI"" Teatra Exit, odigranom pred prepunim kazalištem, završila je ovogodišnja pretplatnička kazališna sezona. Ovu hit predstavu redatelja Saše Anočića kazališna kritika proglasila je uvjerljivo najboljom prošlogodišnjom kazališnom predstavom za što je dobila desetak značajnijih nagrada hrvatskog glumišta, a što je prepoznala i šibenska publike ispraćajući ovacijama mlade umjetnike. Osam ljudi (mjesto radnje je neodređeno) našli su se zajedno s jednim ciljem: napraviti kaubojsku predstavu. Tih osam likova, osam karaktera pratimo od početka tj. od audicije pa sve do konačnog proizvoda - premijere. Svi ti akteri (uglavnom gubitnici ) tijekom rada na predstavi razvijaju svoje životne priče utječući neminovno jedni na druge; svi se polako hvataju za predstavu i shvaćaju je kao borbu sa samim sobom te ujedno gledaju na nju kao na priliku života.

  02.06.2009. 09:26h


Nakon ponovljenih izbora na biračkom mjestu 60 objavljeni rezutati 1. kruga za izbor gradonačelnika Grada Šibenika

Nakon ponovljenih izbora na biračkom mjestu 60 na otoku Kapriju, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Šibenika donijelo je O D L U K U O OBJAVI REZULTATA IZBORA ZA IZBOR GRADONAČELNIKA GRADA ŠIBENIKA. Grad Šibenik ima ukupno 44.749 birača, od koeg broja je glasovalo 21.312 birača, odnosno 47,62 %, od čega je bilo 20.595 ili 96,63 % važećih glasova, dok je nevažećih listića bilo 694 ili 3,25 %. Kandidati/kandidatkinje dobili su sljedeći broj glasova: 1. kandidat mr.sc. GORAN GRGURIČIN 2.524 glasova ili 11.84 %; zamjenik kandidata ANTE GAĆINA i VANDA BARANOVIĆ URUKALO (HRVATSKA STRANKA PRAVA – HSP i STRANKA UMIROVLJENIKA – SU) 2. kandidat EMIL GUBERINA 1.897 glasova ili 8,90; zamjenik kandidata ZORAN POPOVIĆ i zamjenik kandidata MAJA

  01.06.2009. 13:16h


Dodijeljeni Antuni za 2009 godinu

Sinoć je u Šibenskom kazalištu održana priredba «Antun 2009», koju već 7. godinu zaredom organziraju učenici i profesori šibenske Gimnazije Antuna Vrančića. Priredbi je nazočila i šibenska gradonačelnica Neda Klarić, koju je posebno pozdravila ravnateljica Gimnazije Ivanica Belamarić, te zahvalila gradonačelnici što je nazočila priredbi svih 7 puta koliko godina se i održava. Nakon prigodnog slova ravnateljice, prikazan je film o aktivnostima škole, te su potom uslijedile dodjele Antuna 2009 u niz kategorija. Tako su u kategoriji „Poznati učenik šibenske Gimnazije“ Antuna dobili Vice Vukov i Maksim Mrvica. U kategorji „Najprofesor“ nagrada je uručena profesorici matematike Lorani Antunac, a „najomiljeniji razred“ je 3e.

  31.05.2009. 12:00h


TRIO ORLANDO za kraj ovosezonske koncertne sezone Šibenskog kazališta

Koncertom TRIO ORLANDA (Vladimir Krpan glasovir; Tonko Ninić violina; Andrej Petrač violončelo) u šibenskoj katedrali sv. Jakova završila je ovosezonska koncertna sezona Šibenskog kazališta. Koncert je bio odlična uvertira pred ovogodišnji Festival klasične glazbe ""Musica appassionata"" koji će se po 2. puta održati u Šibeniku, u vremenu od 21. srpnja do 31.kolovoza 2009. godine.

  30.05.2009. 13:54h


Šibenski Rotarijanci proslavili 10. obljetnicu osnutka

Jutros je u Šibenskom kazalištu održana središnja proslava 10-godišnjice osnutka šibenske podružnice Rotary cluba, kojoj je, na poziv predsjednika Rotary cluba Šibenik Joška Žaje, nazočila i šibenska gradonačelnica Neda Klarić. Svečana akademija bila je prigoda da se članove RC Šibenik, ali i brojne uzvanike, podsjeti na važnije događaje iz prošlosti kluba. Svojim kraćim nastupom akademiju je uveličao i proslavljeni šibenski pijanist Maksim Mrvica. Nakon toga, ispred katedrale sv. Jakova snimljena je još jedna milenijska fotografija Šime Strikomana. Po imenu katedrale sveca svetog Jakova, šibenski rotarijanci i njihovi gosti posložili suse u obliku školjke Jakobske kapice.

  30.05.2009. 12:05h


60. obljetnica OŠ Fausta Vrančića

U povodu 60. obljetnice Osnovne škole koja nosi ime Fausta Vrančića (1949.-2009.), danas je u Šibenskom kazalištu održana prigodna proslava kojoj su nazočili i gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić, zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić, pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug i biskup šibenski msr Ante Ivas. U atriju kazališta otvorena je i izložba učeničkih radova, dok je svečanu priredbu, u kojoj su sudjelovali učenici škole, prigodnim slovom o povijesti škole, otvorio njezin ravnatelj Tomislav Crnogaća.

  29.05.2009. 13:26h


Usvojen program 2. Festivala klasične glazbe Musica Appassionata

Danas se u Uredu ravnatelja Šibenskog kazališta sastalo Festivalsko vijeće Festivala klasične glazbe „Musica appassionata“, kojem je predsijedala šibenska gradonačelnica i predsjednica vijeća Neda Klarić. Producentica i voditeljica Festivala Nera Gojanović uvodno se osvrnula na prošlogodišnji, 1. Festival Musica appassionata, te ga ocijenila uspješnim, a što je bilo i za očekivati s obzirom na izbor umjetnika koji su mu se odazvali (spomenuta je tako pijanistica Martina Filjak koja je u Šibeniku nastupila 11. kolovoza a zatim je dobila 1. nagradu natjecanja 'Maria Canals', 2008.).

  29.05.2009. 12:42h


Gradonačelnica u posjetu dječjem vrtiću Sunce

Na poziv ravnateljice vrtića Sunce u Brodarici, gđe Mirjane Ilić-Juras, gradonačelnica Neda Klarić, zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug, sudjelovali su sinoć na završnoj vrtićkoj svečanosti koju su organizirale „tete“ i djeca koja pohađaju vrtić. Gradonačelnica je, zahvaljujući ravnateljici na pozivu, podzravila djecu, odgajatelje, kao i brojne roditelje, bake i djedove koji su zajednički pripremili prigodnu proslavu. Također je čestitala gospođi i gospodinu Jurasu koji su zajednički pokrenuli ovaj privatni vrtićki pogon, a koji je omogućio roditeljima s područja šibenske Brodarice da njihova djeca svoje predškolske dane provedu u neposrednoj blizini doma.

  29.05.2009. 09:23h


Uređenje protupožarnih puteva

Grad Šibenik i obrt Bikić MM iz Lovreća sklopili su Ugovor o uređenju protupožarnih puteva na području grada Šibenika i to za iznos od 176.961,00 kuna. Troškovnikom radova predviđeno je uređenje protupožarnih puteva i to: puta za Razore, puta u Grebaštici (Dumići-Banovci) kao i uvalu Mirin, zatim put za Kvanj, u Krnićima put prema kanjonu Krke i u Sitnom Donjem put prema Kunčićima. Radove se izvođač obvezao izvesti u roku od 20 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

  28.05.2009. 09:08h