Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnica održala konferenciju za novinare

Gradonačelnica Neda Klarić održala je danas konferenciju za novinare na temu: „Presuda Upravnog suda Republike Hrvatske u svezi s Ugovorom o realizaciji turističkog projekta Obonjan Rivijera“, te kazala kako prozivanje od strane Gradske organizacije SDP-a, koja je tužbu i podnijela, služi isključivo u dnevno-političke svrhe. Naime, gradonačelnica je pojasnila kako Gradska organizacija SDP-a i Gradski odbor HNS-a iznose neistine kada kažu da je, sukladno Presudi, gradonačelnica Grada Šibenika dužna dostaviti preslik ugovora.

  25.05.2009. 13:58h


Koncert herfordskog zbora u crkvi sv. Frane

Sinoć je u crkvi sv. Frane, s jednosatnim repertoarom sakralne glazbe, nastupio zbor iz prijateljskog grada Herforda. Time je nastavljen program kojim šibensko Kolo obilježava 110. godišnjicu osnutka i rada. U uvodnom dijelu koncerta dvije pjesme je izveo domaćin- zbor Kolo-, a nakon koncerta organizirano je zajedničko druženje zbrovoa uz razmjenu prigodnih darova. Koncertu i druženju nazočila je i šibenska gradonačelnica Neda Klarić, koja je čestitala Kolu na velikoj obljetnici.

  24.05.2009. 09:05h


Gradonačelnica primila predstavnike medija i turističkih agencija iz Srbije

Gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić primila je jutros u Gradskoj vijećnici predstavnike medija i turističkih agencija iz Republike Srbije, koji borave u Šibeniku kao gosti hotelskog naselja Solaris i Turističke zajednice Grada Šibenika. Novinari, fotoreporteri i turistički agenti iz Srbije, njih četrdesetak, doputovali su u Šibenik kako bi se upoznali s turističkom ponudom šibenskog kraja. Gradonačelnica Klarić ih je srdačno pozdravila, zaželjela im dobrodošlicu u samom srcu šibenske povijesne jezgre. „Ova dva dana koja provodite u Šibeniku uistinu su malo za doživjeti svu ljepotu Šibenika – inače najstarijeg izvorno hrvatskog grada na Jadranu.

  22.05.2009. 13:06h


Fantazija na XVI. Festivalu glumaca u Vukovaru

Ovosezonska uspješnica Šibenskog kazališta mjuzikl Marijane Nola „FANTAZIJA“ u režiji Nine Kleflin nastupit će u službenoj konkurenciji na XVI.Festivalu glumca u Vukovaru, u Hrvatskom domu, 23.svibnja 2009., kojeg organiziraju Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Koncertno kazališna agencija Asser Savus iz Vinkovaca. U naslovnim ulogama nastupaju Frano Perišin, Nera Stipičević, Vedran Mlikota, Franka Klarić, Mate Gulin, Branimir Bubica, Jasminka Antić, Sanja Toth, Jere Svračak, Jadranka Šestan Kostanić i dr. Ovo je jedini festival u Hrvatskoj na kojemu je u središtu glumac, jer je glumac središte predstave, kazališta i svakog kazališnog događaja.

  21.05.2009. 14:49h


Gradonačelnica u posjetu Dječjem odjelu

U sklopu akcije „Gradovi prijatelji djece“, kao i akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“, Grad Šibenik, Društvo naša djeca Šibenik, Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac i Biskupija šibenska organizirali su humanitarnu akciju prodaje uskršnjih pisanica i pogača. U akciji je prikupljeno 5.000,00 kuna, od kojih je, za potrebe Dječjeg odjela Opće bolnice Šibenik, kupljen TV, DVD-player, didaktička oprema i slikovnice. Gradonačelnica Neda Klarić i predstavnici Društva naša djeca Šibenik, te Gradskih vrtića Šibenik, posjetili su danas Dječji odjel kako bi šefu Odjela dr. Eugeniju Stoniju uručili opremu kupljenu sredstvima akcije.

  21.05.2009. 13:26h


Dogradonačelnik Ninić pozdravio predstavnike herfordksog i voironskog pjevačkog zbora

U povodu obilježavanja 110. obljetnice Šibenskog pjevačkog društva ""Kolo"", dogradonačelnik Tomislav Ninić primio je predstavnike pjevačkih zborova iz prijateljskih gradova Voirona (Francuska) i Herforda (Njemačka), kao i njihove domaćine-predstavnike ""Kola"" na čelu s predsjednikom Saniborom Vuletinom. Dogradonačelnik Ninić pozdravio je nastavak prijateljske suradnje između tri grada koja traje već 40 godina, te naglasio važnost kulturnih veza, ovom prilikom na glazbenom području. Zaželio im je ugodan boravak u gradu Šibeniku, te dobro druženje i pjevanje.

  21.05.2009. 13:03h


Održan 2. sastanak Stožera zaštite i spašavanja Grada Šibenika

Danas je u Uredu gradonačelnice održan 2. sastanak Stožera zaštite i spašavanja Grada Šibenika kojem je, u funkciji načelnika Stožera, predsijedao dogradonačelnik Tomislav Ninić. Sastanku su nazočili i članovi Stožera: Dražen Bilać, Volimir Milošević, Vladimir Erceg, Danijela Erceg, Ivica Ninić, te član županijskog Stožera Milovan Kević. Na sastanku je prihvaćen Plan rada stožera zaštite i spašavanja Grada Šibenika za 2009. godinu kojim su predviđene aktivnosti, odnosno zadaci koje Stožer treba odraditi, kao i rokovi i nositelji izvršavanja svake pojedine aktivnosti.

  20.05.2009. 14:36h


3. Smotra folklora: Šibeniče, ti si stina

Sinoć je na Trgu Republike Hrvatske, u povodu 17. svibnja-Dana Šibensko-kninske županije, održana 3. Smotra folklora: „Šibeniče, ti si stina“. Riječ je o najvećoj manifestaciji tradicijskebaštine Šibensko-kninske županije, na kojoj se prezentira bogatstvo izvorne tradicijske kulture i folklora. Sudionike Smotre, kao i uvažene goste i publiku, pozdravila je gradonačelnica Neda Klarić, ističući kako su narodna baština i predaja bogatstvo hrvatskog naroda, ali da se i mi Šibenčani, zajedno s našom Zagorom i našim otocima, možemo ponositi svim što su nam naši pradjedovi ostavili u naslijeđe. „Čast je to , ali i velika obveza; zato svima vama, dragi izvođači, veliko hvala na čuvanju i njezi tog najvrjednijeg u našem narodu.

  17.05.2009. 14:45h


Akademik Moguš u Šibeniku

Gradonačelnica Neda Klarić i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug sastale su se danas s predsjednikom HAZU-a Milanom Mogušom, potpredsjednikom HAZU-a Pavlom Dešpaljem i tajnikom HAZU-a Slobodanom Kaštelom, koji su boravili u Šibeniku radi dogovora oko osnivanja znanstveno-istraživačke jedinice HAZU-a u Šibeniku. Akademik Moguš je izvijestio gradonačelnicu kako će Skupština Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti do kraja ove godine donijeti odluku od osnivanju znanstveno–istraživačke jedinice u Šibeniku. Nadalje je kazao kako će HAZU imenovati upravitelja šibenske znanstvene jedinice, koji će biti zaposlenik HAZU-a, dok će Grad Šibenik iz proračuna osigurati sredstva za rad tajnika Jedinice.

  15.05.2009. 14:04h


Dogradonačelnik Ninić na tribini u povodu Međunarodnog dana obitelji

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji – 15. svibnja, jutros je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića održana tribina na temu „Izaberimo pozitivno roditeljstvo“ u sklopu Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece. Sudionike tribine je, ispred Grada Šibenika, pozdravio zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić, naglašavajući kako se svi mi i kao pojedinci ali i kao društvo u cjelini, moramo boriti za zdravu obitelj. Također je naglasio kako i politika mora dati svoj doprinos u postizanju tog cilja, a to je donošenjem odluka koje će poboljšati standard i kvalitetu života obitelji. Na tribini su govorili: Gina Lugović, ravnateljica Obiteljskog centra Šibensko-kninske županije na temu: „Trebam ljubav“ , zatim Dražen Škarica, Obiteljski centar Šibensko-kninske županije na temu: Skrbne navike, Ines Barišić, Obiteljski centar Šibensko-kninske županije na temu:

  15.05.2009. 13:15h