Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Područje Šubićevca zona ograničene brzine

Uvažavajući primjedbe građana Gradske četvrti Šubićevac, Grad Šibenik je početkom lipnja zatražio suglasnost Policijske uprave šibensko-kninske da se područje Šubićevca proglasi zonom ograničene brzine. Načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić osobno je izvijestio gradonačelnicu Nedu Klarić o suglasnosti policijskih službi po ovom zahtjevu. Naime, ovakvom rješenju se pribjeglo zbog niza prometnih nesreća i nezadovoljstva građana kao i Vijeća gradske četvrti Šubićevac, jer postojeće rješenje s uporabom vibracijskih traka za smanjenje brzine kretanja vozila nije dalo željene rezultate.

  10.06.2009. 13:43h


Održana 123. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Šibenika

Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika održalo je jučer 123. sjednicu na kojoj je donesen Zaključak kojim se ovlašćuje gradonačelnica da zajedno s Obrtničkom komorom izradi prijedloge antirecesijskih mjera za obrtnike u vidu: smanjenja zakupa zimskih štekata, smanjenja poreza na tvrtku, da se na obali zadrži zimska tarifa parkiranja, rješavanje Obrtničkog doma i osiguranje mikrolokacije na zoni Podi za potrebe obrtnika. Donesena je i Odluka o izmjeni cijene parkiranja u O-toj zoni (obala) i to na način da je cijena parkiranja osobnog vozila za svaki započeti sat parkiranja u O-toj zoni određena u visini od 5,00 kuna, umjesto

  10.06.2009. 10:31h


ADIO ŠKOLO

U povodu završetka školske godine, Društvo Naša djeca Šibenik, u suradnji s gradskom upravom, organiziralo je sinoć prigodni program pod nazivom «Adio školo». Ispred Krešimirova doma nastupili su članovi Plesne udruge Sjene, scenske radionice Leona, udruge Zlatni mikrofon, gimnastičkih društava Dišpet i Šibenik te učenici osnovnih škola Petra Krešimira IV, Tina Ujevića, Jurja Šižgorića, Jurja Dalmatinca i Fausta Vrančića. Nazočnu djecu, roditelje i nastavnike pozdravila je i šibenska gradonačelnica Neda Klarić; uz poruku djeci da vrijeme koje je pred njima ljetos

  10.06.2009. 08:03h


Izraelska predstava otvara 49. MDF

U Šibenskom kazalištu održana je konferencija za novinare uoči početka 49. MDF-a, koji će svečano biti otvoren u subotu 20. lipnja 2009. , a trajat će do 4. srpnja 2009. Bogat festivalski program, u kojem će nastupiti više od 1 100 izvođača u oko 1 150 različitih izvedbi, predstavio je Dragan Zlatović, ravnatelj Šibenskog kazališta i MDF-a. Festival će , rekao je Zlatović, prvi put od njegova postojanja otvoriti jedna izraelaska predstava, a osim službenog dramskog, lutkarskog , filmskog ,literanog i likovnog programa, najavljen je i iznimno bogat program na trgovima i ulicama, kao i noćni program.

  09.06.2009. 13:19h


Suradnja Adriatic Boat Showa i Instituta Ruđer Bošković

Povodom međunarodnog nautičkog sajma Adriatic Boat Show čije će se drugo izdanje održati od 17. – 21. rujna 2009. organizator NCP Grupa sklopio je suradnju s Institutom »Ruđer Bošković«. Naime, trećeg dana sajma, u sklopu promocije sektora megajahti, značajan dio kongresnog programa biti će posvećen zaštiti okoliša i green yachting-u. Kako osim plovidbe i boravka turista nautičara na plovnim objektima, nautički turizam uključuje i boravak nautičara i plovila u lukama posebne namjene - lukama nautičkog turizma, marinama, profesori Željko Kwokal i Neven Cukrov govoriti će o važnosti i načinu izrade studija utjecaja na okoliš u razvoju nautičkog turizma.

  09.06.2009. 10:50h


Vijenci Draženu u spomen

U povodu 16. obljetnice smrti Dražena Petrovića, gradonačelnica Neda Klarić, izaslanstva Šibensko-kninske županije, OKK „Dražen Petrović“, ŽKK Jolly JBS, Košarkaškog saveza Šibensko-kninske županije, te Turističke zajednice Grada Šibenika i organizatora Kinder sport basket toura, položili su jutros vijence kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića. Tom prigodom, gradonačelnica Klarić je, u ime Grada Šibenika, zahvalila svima koji su se i danas okupili kako bi odali počast našem neprežaljenom Draženu, prisjećajući se svega što je za svojega života učinio za svoj Šibenik i svoju Domovinu. „Upravo su ovi najmlađi košarkaši OKK Dražen Petrović dokaz kako Dražen živi i dalje među nama i s nama“, kazala je gradonačelnica Klarić. Također je pozdravila sudionike i organizatore Kinder basket toura što se danas održava u Šibeniku, te poželjela svima ugodno druženje, uz želju da pobijedi najbolji.

  07.06.2009. 11:14h


U Centru za terapijsko jahanje Pegasus otvoren sportsko-terapijski park

U organizaciji udruga Poklisar iz Dubrovnika, Das Zelt iz Stuttgarta, KuKuk iz Stuttgarta i Pegasus iz Šibenika, a uz svesrdnu pomoć volontera iz Njemačke i Hrvatske u dobi od 15 do 22 godine: maturanata iz Waldorfske škole Uhlandshöe iz Stuttgarta, štićenika ustanove za mlade TimeOut e.V. iz Breitnaua, volontera kršćanske mladeži iz Stuttgarta, kao i volontera šibenskog Pegasusa, jučer je u Centru za terapijsko jahanje „Pegasus-Šibenik“ u Brodarici kod Šibenika održana završna svečanost projekta Pegasus 2009 i otvorenje suvremenog sportsko-terapijskog parka / igrališta tipa „KuKuk“, kojem je nazočila pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug. Pročelnica Podrug je u ime gradonačelnice Klarić zahvalila svim plemenitim ljudima- donatorima i jednako tako volonterima – koji su sudjelovali u ovom projektu, kao i Udruzi Pegasus

  05.06.2009. 19:17h


Gradonačelnica pozdravila sudionike XIII Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu

Jutros je u Solarisu u hotelu Ivan, u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva otvoreno XIII Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje tradicionalno okupljanja hrvatske gospodarstvenike i poduzetnike s ciljem njihova upoznavanja s najnovijim poticajnim i razvojnim mjerama, koje Vlada Republike Hrvatske kreira upravo za njih. Ovo trodnevno savjetovanje je ujedno i prilika da poduzetnici izravno upoznaju predstavnike državnih i strukovnih institucija sa svojim potrebama i problemima. Visoki pokrovitelj ovogodišnjeg Savjetovanja je predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader, a slogan Savjetovanja je „Poduzetništvo danas – izazovi i prilike“. Početku rada Savjetovanja, koje je otvorio ministar financija Ivan Šuker, nazočila je i šibenska gradonačelnica Neda Klarić.

  05.06.2009. 13:00h


Uređuje se okoliš škole u Ražinama i središnji trg na Kapriju

U tijeku su radovi na uređenju okoliša škole u Ražinama, koje izvodi tvrtka Meteor iz Brodarice, a koji se financiraju sredstvima Proračuna Grada Šibenika. Radovi, čija vrijednost iznosi 188.603,46 kuna, obuhvaćaju: iskop ulaza s kolnika radi izgradnje trotoara i potpornog zida, polaganje kabla javne rasvjete i postavljanje tri stupa javne rasvjete (svaki s po dva rasvjetna tijela), nasipavanje patoa ispred terase škole, te izgradnju trotoara od tvorničkog puta do škole. U tijeku su i radovi na sanaciji središnjeg trga na Kapriju, a koje izvodi isto poduzeće – Meteor d.o.o. Radovima, čija vrijednost iznosi 271.816,00 kuna, a koje financira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, bit će saniran središnji kaprijski trg, te prevučen slojem novog asfalta.

  04.06.2009. 12:21h


Predstavljen program 2. Festivala klasične glazbe Musica appasionata

Danas je u foajeu Šibenskog kazališta održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg 2. Festivala klasične glazbe Musica appasionata. Producentica i voditeljica Festivala Nera Gojanović je kazala kako će ovogodišnje izdanje Festivala trajati od 21. srpnja-31. kolovoza, te će ga otvoriti Stefan Milenković i Srebrenka Poljak u Šibenskom kazalištu. 27. srpnja na programu je Zagrebački gitarski trio dok će 31. srpnja muzicirati Tvrtko Sarić i Ivan Novinc. Tomislav Mužek gostovat će u Šibenskom kazalištu 3. kolovoza, a kao vrlo atraktivnim predstavljen je program Večeri talijanskih kancona i filmske glazbe kojeg će izvesti Valentina Fijačko, Žana Marendić Bučević, Tvrtko Stipić i Ivica Čikeš, uz pratnju glazbenog sastava Music forever.

  02.06.2009. 14:37h