Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Priopćenje MZOPU u svezi neugodnih mirisa iz kolektora

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Grad Šibenik zajedničkim aktivnostima rade na otklanjanju uzroka neugodnog mirisa iz uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Šibeniku. Inspekcija zaštite okoliša Ministarstva kontinuirano provodi inspekcijski nadzor na lokaciji uređaja. Rezultatima mjerenjima utvrđeno je da srednje vrijednosti koncentracije sumporovodika ne prekoračuju vrijednosti propisane Uredbom o graničnim vrijednostima onečišćujućih tvari u zraku (NN, br 133/05), ali su satne vrijednosti u tri navrata bile iznad propisanih graničnih vrijednosti od 7 µg/m3, pri čemu je najveća izmjerena vrijednost iznosila 14,6 µg/m3.

  20.10.2008. 13:00h


Izložba dječjih radova MDF-a u Čakovcu

Na 11. Susretu kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ i 2. EPIFEST-u, što se od 13.-19.listopada održava u Čakovcu, sudjeluje i Šibensko kazalište. Tako će večeras u prostoru čakovečkog Centra za kulturu biti izloženi dječji radovi s Međunarodnog dječjeg festivala. 11. po redu Konferencija o regionalnoj suradnji okupila je predstavnike kazališta iz zemalja srednje i jugoisto ne Europe uz želju da ovogodišnja konferencija završi potpisivanjem deklaracije o suradnji u regiji i osnutkom mreže kazališta srednje i jugoistočne Europe. Redateljski seminar pružit će mogu nost redateljima iz srednje i jugoisto ne Europe za upoznavanje i razmjenu iskustava te priliku da prošire svoje profesionalne horizonte.

  16.10.2008. 14:39h


Poglavarstvo održalo 106. sjednicu

Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika održalo je jutros svoju 106. sjednicu kojom je predsjedao dogradonačelnik Jukić. Donesena je Odluka o posebnim mjerenjima kakvoće zraka i to radi osnovane sumnje da je došlo do onečišćenosti zraka čija je kakvoća takva da može narušiti zdravlje ljudi, kakvoću življenja i štetno utjecati na okoliš, kao i radi informiranja građana o trenutnim koncentracijama onečiščujućih tvari u zraku koje su indikatori onečišćenja zraka, te radi utvrđivanja koncepta trajnog monitoring sustava za praćenje utjecaja rada uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Šibenika na kakvoću zraka u njihovoj okolici.

  16.10.2008. 11:44h


U marini NCP-a u Mandalini otvoren 1. Adriatic Boat Show

U marini NCP-a u Mandalini danas otvoren je 1. Adriatic Boat Show, čije sudionike je ispred Grada Šibenika pozdravio zamjenik gradonačelnice Tomislav Jukić. Dogradonačelnik je naglasio značaj ovog sajma ne samo za NCP, već i za grad i županiju, posebice imajući u vidu činjenicu da je prije nekoliko godina ovaj vrijedni prostor bio zatvoren za javnost i isključivo u funkciji vojske. G. Jukić je spomenuo i projekt javno-privatnog partnerstva na relaciji Grad-NCP, a koji će ovom prostoru tek donijeti nova ulaganja i nove kapacitete u turističkom segmentu. Sajam je otvorio ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, te je nakon otvorenja u kongresnom centru Sajma prezentirao Strategiju nautičkog turizma, koju bi Vlada RH trebala uskoro usvojiti. Strategijom je utvrđena granica nautičkih kapaciteta od 15 tisuća novih vezova u sljedećih deset godina, što će tražiti i usklađivenje planske dokumentacije gradova i općina, koji sada predviđaju preko 35 000 novih vezova.

  15.10.2008. 16:39h


Županijski Plavi cvijet Šibeniku za najuređeniji trg

U organizaciji Turističke zajednice Šibensko-kninske županije i ove godine je provedena akcija „Plavi cvijet“, te su, sukladno zaključku s 46. sjednice Skupštine županijske TZ dodijeljene nagrade za najuređeniji grad, općinu i mjesto, te u 11 pojedinačnih kategorija. Priznanja su dobitnicima uručili predsjednik TZ Šibensko-kninske županije, šibensko-kninski župan Goran Pauk i direktor Ureda TZ Šibensko-kninske županije Šime Vlašić. Tako su u kategoriji najuređeniji grad Vodice zauzele 1.mjesto, Šibenik 2. mjesto, dok je Skradin bio 3. Kao najuređenija općina 1.mjestom se okitila Općina Primošten koja je dobila isto priznanje i na državnoj razini.

  14.10.2008. 12:31h


U Solarisu otvoreno savjetovanje o Facility Managementu

Jutros je u Solarisu otvoreno 1. Savjetovanje za Facility Management, čije sudionike je pozdravila gradonačelnica Nedjeljka Klarić. Zaželjevši im dobrodošlicu u Šibeniku, gradonačelnica je pozdravila odluku Hrvatskog društva održavatelja o sazivanju prvog savjetovanja s obzirom na sve veće izazove koji se postavljaju u svezi ove discipline u Republici Hrvatskoj, kao i na činjenicu da se profesija Facility Managera vrlo dinamično razvija u svijetu. Razvoj tehnologije i vještina poslovnog upravljanja omogućile su jasno strukturiranje FM-a kao zasebne profesije s jasno definiranim kompetencijama.

  14.10.2008. 10:30h


Otvorena nova škola na Tromilji

Danas je na šibenskoj Tromilji, u nazočnosti gradonačelnice Nede Klarć, župana šibensko-kninskog Gorana Pauka i državne tajnice za osnovno školstvo Dijane Vican, svečano otvorena nova osnovna škola, kao područna škola OŠ Jurja Dalmatinca. Školu su, nakon blagoslova mjesnog župnika, presijecanjem vrpce otvorili učenici Iva i Jakov. U prigodnom programu sudjelovali su učenici matične škole-OŠ Jurja Dalmatinca, nakon čega su uzvanici, roditelji i učenici obišli školu. Gradonačelnica Klarić je izrazila zadovoljstvo što novu školu na Tromilji otvaramo u dječjem tjednu, koji se kao takav obilježava već 55.godinu diljem svijeta, pa tako i u našoj zemlji.

  09.10.2008. 13:31h


Susretom gradonačelnice i šibenskih osnovaca obilježen Dječji tjedan

U organizaciji Društva naša djeca Šibenik, a u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Savezom društava naša djeca Hrvatske i ove godine obilježen je Dječji tjedan. Djeca iz šibenskih osnovnih škola s područja Grada Šibenika, zajedno s predsjednicom Društva prof. Mirom Jušić, posjetila su jutros gradonačelnicu Nedjeljku Klarić, kako bi s njom porazgovarati o „dječjim temama“ i prenijeli joj dječje želje.Djeca su čitala svoje želje „Da sam ja gradonačelnik“ i, među ostalim, zatražila od gradonačelnice biciklističke staze, više prostora za igru, više cvijeća i zelenila u gradu, prostor za rolanje, skate-park.

  09.10.2008. 10:46h


Položeni vijenci u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske

U povodu obilježavanja 8.listopada-Dana neovisnosti Republike Hrvatske zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Jukić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Ivica Poljičak položili su vijence i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Pored izaslanstva Grada Šibenika vijence su položili i predstavnici Šibensko-kninske županije, Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije, vojske Hrvatske ratne mornarice i predstavnici političkih stranaka.

  07.10.2008. 11:45h


Dan ružičaste vrpce obilježen i u Šibeniku

Jutros su, na Trgu Republike Hrvatske, članice Lige za borbu protiv raka Šibensko-kninske županije obilježile Dan ružičaste vrpce. U akciji su ime se pridružili i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić ujedno i predsjednica Udruge, zatim saborski zastupnik Ante Kulušić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i župnik katedrale sv. Jakova don Krešimir Mateša. Cilj akcije je edukativnim materijalima o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke pomoći svima nama. Već devetu godinu Europa Donna Hrvatska i Hrvatsko senološko društvo organiziraju akciju „Dan ružičaste vrpce“ trudeći se animirati i mnogobrojne sponzore.

  04.10.2008. 13:15h