Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Otvorene ponude za kupnju zemljišta za POSove stanove

Nakon proteka roka za prikupljanje ponuda za kupnju građevinskog zemljišta površine veće od 3.000 m2 na području K.O. Šibenik, u svrhu kolektivne stambene izgradnje prema odredbama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji, a zbog povećanog interesa javnosti, danas je u Uredu gradonačelnika Grada Šibenika održano javno otvaranje pristiglih ponuda. Danas do 12h pristigle su tri ponude i to: zajednička ponuda Zagrebmontaže d.o.o. Zagreb i Šubićevac gradnje d.o.o. i to za zemljište do 5000 m2, po cijeni od 1070,00kuna/m2, zatim ponuda Anđelka Kovača na iznos od 150 Eura, odnosno ukupno 593 700 Eura, te Kreše Gabrića za 2845 m2 i to po cijeni 270 Eura/m2.

  22.12.2010. 09:59h


U Novu 2011. uz Gorana Karana, Helenu Bastić, Cabaret i vatromet u ponoć

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović održao je konferenciju za novinare na kojoj je predstavnike medija upoznao sa završnim pripremama za doček Nove godine u gradu Šibeniku. Izrazio je zadovoljstvo što ove godine nema dočeka pod šatorom već, što je primjerenije mediteranskim gradovima, na otvorenom i to na samoj rivi. Točnije, doček će se održati na trgu između hotela Jadran i zgrade županije, a šibenski ugostitelji izaći će sa svojim štandovima na gradske površine i obogatiti ponudu u silvestarskoj noći. Željko Petreš, predsjednik Kulturnog vijeća Grada Šibenika, podsjetio je kako pored dočeka Nove godine,

  22.12.2010. 08:47h


Održana 16. sjednica Gradskog vijeća-donesen Proračun za 2011., Senka Bulić nije dobila potporu potrebne većine

Nakon prozivke vijećnika danas je nastavljen rad 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika. Na redu je bila 17. točka Dnevnog reda-donošenje Proračuna Grada Šibenika za 2011. godinu i projekcije za 2012. i 2013. godinu. Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović dao je obrazloženje predloženog akta, te kazao kako je Prijedlog Proračuna Grada Šibenika za 2011. godinu izrađen u skladu sa odredbama Zakona o proračunu (""Narodne novine"", broj 87/08), Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (""Narodne novine"", broj 117/93, 61/99, 33/00, 127/00, 59/01, 150/02, 147/03 i 73/08), Smjernicama Vlade Republike Hrvatske o

  21.12.2010. 13:34h


Gradonačelnik posjetio sestre Benediktinke i korisnike Cvjetnog doma

U povodu nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima obišao je danas 300-njak korisnika Cvjetnog doma-doma za starije i nemoćne osobe, te im tom prigodom uručio prigodne darove. Nakon susreta sa štićenicima Cvjetnog doma, gradonačelnik je posjetio i samostan sv. Luce sestara Benediktinki, te i njima, uz prigodan dar, zaželio sretne božićne i novogodišnje blagdane. Gradonačelnik je sestrama prenio i pozdrave predsjednika Republike Hrvatske prof.dr. Ive Josipovića. U ime č. sestara gradonačelniku je na posjetu zahvalila časna majka Gabrijela te mu uručila knjigu „Benediktinci u stvaranju europske kulture“.

  20.12.2010. 13:11h


Gradonačelnik darivao 10 najugorženijih obitelji i Caritasovu pučku kuhinju

U povodu božićno-novogodišnjih blagdana gradonačelnik dr. Ante Županović odlučio je jednokratnom novčanom pomoći od po 1.000,00 kuna, darivati deset socijalno najugroženijih obitelji s područja Grada Šibenika.  Riječ je o obiteljima, korisnicima stalne pomoći i pomoći za stanovanje, podstanarima i obiteljima s više djece, korisnicima socijalne pomoći, a prema evidenciji Centra za socijalnu skrb. Želja gradonačelnika bila je, u ovo blagdansko vrijeme, doniranim sredstvima barem malo ublažiti teške materijalne i životne okolnosti u kojima te obitelji žive.
I ove godine, na sam blagdan Božića, Grad Šibenik osigurava i korisnicima Caritasove pučke kuhinje 70 kg pečenog odojka.  

  20.12.2010. 13:07h


Održan prvi dio 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika

Na prvom dijelu 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika, nakon aktualnog sata, raspravljalo se po predloženom Dnevnom redu, te je vijećnik Ivan Ninić zatražio dopunu istog s točkom: „Korupcija u Gradskoj upravi i u Gradskom vijeću“, a vezano uz princip po kojem stranke i nezavisne liste koje participiraju u radu Gradskog vijeća dobivaju sredstva iz Proračuna Grada Šibenika. Kako materijali za navedenu raspravu nisu bili pripremljeni, to predsjednik Gradskog vijeća ovaj prijedlog nije niti stavio na glasovanje. Među najznačajnijim točkama svakako su Izmjene i dopune Proračuna Grada Šibenika za 2010. godinu, koje su usvojene sa 16 glasova ZA, te 5 PROTIV.

  17.12.2010. 13:46h


Pripremni za mogući snijeg i led

S obzirom da je, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (prognoza – 7dana), tijekom petka i subote najavljen mogući snijeg na području Grada Šibenika, poduzete su pripremne radnje u dogovoru s koncesionarom za održavanje nerazvrstanih cesta Cestama Šibenik, kao i s koncesionarom za održavanje javnih gradskih površina tvrtkom „Dva Marka“. Pored toga, Komunalni odjel i Odjel za društvene djelatnosti Grada Šibenika, ove godine su odlučili posebnu pozornost usmjeriti na škole i vrtiće, te su im tijekom današnjeg dana podijeljene vreće soli, radi posipanja u slučaju padalina. Svaki vrtić je tako dobio po jednu vreću soli (svaka vreća ima cca 30 kg), dok su školama podijeljene svakoj po dvije.

  16.12.2010. 13:50h


NCP isporučio prva dva katamarana za norveško tržište

U NCP Remontnom Brodogradilištu Šibenik krajem prošle godine je s norveškom tvrtkom Nordic Aqua Boats AS ugovorena izgradnja radnih brodova – katamarana koji su uspješno realizirani i jutros isporučeni naručitelju. Ugovoreni posao bio je veliko priznanje Nautičkom Centru Prgin obzirom da je naručitelj šest mjeseci paralelno vodio pregovore i sa kineskim brodograditeljima, no unatoč njihovoj iznimnoj konkurentnosti, kvaliteta proizvoda NCP-a bila je presudna za dobivanje ovog posla. Olav Niederland, predstavnik naručitelja je rekao: „Do sada smo ove borodve gradili u Kini, no zahvaljujući suradnji sa šibenskom tvrtkom Cronomar, došli smo u NCP Remontno Brodogradilište i vrlo smo zadovoljni odrađenim poslom.

  16.12.2010. 13:26h


Božićne čarolije nastavljene sinoć u veselom tonu

""Božićne čarolije"" sinoć su nastavljene u živom tonu. Veseli orkestar s Djedom Mrazom uveseljavao je Šibenčane od  17:30 do 19:00 muzicirajući trgovima i ulicama starog dijela grada.

  16.12.2010. 12:54h


Profesor Doroghy održao predavanje o ulozi urbane grafike u izgradnji branda grada

Sinoć je u Gradskoj knjižnici, u organizaciji tvrtke Media In,  profesor Ivan Doroghy održao predavanje „Uloga urbane grafike u izgradnji brenda i duha grada“. Uz korištenje slikovnih prikaza profesor Doroghy je govorio o komunikaciji javnih prostora i ljudi, mjestima gdje svi građani međusobno komuniciraju s gradom i grad s njima, te o funkcionalnosti i estetici svakodnevne komunikacije u prostoru. „Da je dizajn alat za strateško unapređenje gospodarstva vidimo iz dugogodišnjeg iskustva razvijenih zemalja, zato mi je namjera pokazati vam kako se dizajniraju tradicijska obilježja na način da odgovaraju potrebama suvremenog, urbanog života, komunikacije i tržišta“, kazao je profesor Doroghy.

  16.12.2010. 09:33h