Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Vijenci za pale i nestale hrvatske pomorce

Na poziv šibenske Ispostave Sindikata pomoraca Hrvatske, a u prigodi blagdana sv. Nikole –zaštitnika pomoraca- zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović sudjelovao je u svečanom činu polaganja vijenca u spomen na sve pale i nestale hrvatske pomorce. Brodovi Lučke kapetanije, pomorske policije, te ostali prateći brodovi, isplovili su prema kanalu sv. Ante, te zajednički odali počast pomorcima bacanjem vijenaca u more u šibenskom kanalu između tvrđave sv. Nikole i otoka Zlarina.

  06.12.2010. 14:13h


U povodu sv. Nikole posjet Dječjem odjelu

U povodu blagdana sv. Nikole, gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika mr.sc. Goran Grguričin i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Zoran Smolić, u pratnji ravnatelja Opće bolnice Šibensko-kninske županije dr. Željka Burića, posjetili su Dječji odjel Opće bolnice Šibenik, te djecu koja se liječe na odjelu darivali prigodnim darovima. Uz prigodne darove, djeci su poželjeli brz oporavak, a liječnicima i sestrama na Odjelu, na čelu sa šefom Odjela dr. Eugenijom Stoinijem, zahvalili na brizi oko malih pacijenata. Gradonačelnik je posebno naglasio činjenicu da šibenska djeca danas imaju gotovo idealne uvjete liječenja i bolničkog smještaja,

  06.12.2010. 11:22h


Konstituiran Savjet mladih Grada Šibenika

Danas u 11 sati u uredu Gradonačelnika konstituiran je Savjet mladih. Sjednicom je presjedavao Goran Grguričin, predsjednik Gradskog vijeća, koji se zahvalio svim članovima Savjeta mladih na svome angažmanu te izrazio želju za uspješnim radom. Za predsjednika Savjeta izabran je Luka Nikpalj, a za njegovu zamjenicu članovi su izabrali Maju Šintić. Ostali članovi Savjeta mladih su Domagoj Babić, Silvija Bakula, Jakov Bilać, Ivan Knežević, Iva Kužina, Ivica Pletikosa i Krešimir Relja.Luka Nikpalj je predstavio okvirni program rada Savjeta mladih koji uključuje izradu Gradskog programa djelovanja za mlade te bolju povezanost Grada sa udrugama mladih u gradu Šibeniku i njihovo uključivanje u procese odlučivanja u Gradu.

  04.12.2010. 14:39h


Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović u Šibeniku

Izaslanstvo Općine Tuzla iz susjedne Bosne i Hercegovine, predvođeno načelnikom Općine g. Jasminom Imamovićem, boravi ovog vikenda u Šibeniku, a na poziv gradonačelnika i njegovih zamjenika.  Riječ je o uzvratnom posjetu, nakon sudjelovanja zamjenika gradonačelnika Grada Šibenika Franka Vidovića u Tuzli početkom listopada 2010., kada je supotpisao Tuzlansku deklaraciju kojom se Grad Šibenik uvrstio u listu gradova potpisnika Europske povelje o zaštiti ljudskih prava u gradovima.  Prvoga dana svog boravka u Šibeniku, točnije jučer u večernjim satima, g. Imamović je, u pratnji dogradonačelnika Vidovića,  obišao staru gradsku jezgru, te nazočio otvaranju izložbe:

  04.12.2010. 14:19h


Gradonačelnik označio start prvog plova 11. šibenske regate krstaša

Nakon jučerašnjeg  kupa Jedriličarskog kluba „Val“ u kojem je trijumfirao Iljadica Rapo, a s kojim je i službeno započela 11. Šibenska regata krstaša, u večernjim satima otvorene su dvije izložbe: izložba  fotografija „Sva naša mora"" Jordanke Grubač i Ante Granika, i u kafeu ""Domald"" izložba Fotokluba Šibenik „More, ljudi, obale"". Program je nastavljen jutros uz budnicu Šibenske narodne glazbe i uz Svetog  Nikolu koji je na rivi darivao šibensku djecu, kao i uz srdeladu na Trgu I. Pavla Šubića pred Županijom i zabavni program  startala 11. šibenska regata. Start prvog jedrenja označio je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović.

  04.12.2010. 14:13h


Projekt Kalypso u Šibeniku

Jutros u 9h na šibenskoj rivi započela je akcija čišćenja podmorja koja se nastavlja i tijekom sutrašnjeg dana, čime se Šibenik priključio projektu Kalypso koji ima za cilj očistiti jadransku obalu od otpada koji je nerazgradiv. Sudionike akcije, prije svega ronioce, obišli su i zahvalili im na angažmanu, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, njegovi zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović, kao i zaštitno lice projekta g. Oliver Dragojević. Idejni začetnik projekta je Kristijan Kike Curavić, a podupiru ga, među ostalim, Stipe Mesić, veleposlanik Norveške Henrik Ofstag i Bernie Ecclestone. Cilj projekta je očistiti podmorje oko gradova na hrvatskoj obali uz pomoć i potporu lokalnih ronilačkih centara i poznatih osoba iz javnog života.

  03.12.2010. 18:56h


Lovorka Bujas predsjednica šibenske Podružnice Hrvatskog društva ekonomista

U Gradskoj vijećnici Grada Šibenika održana je danas Osnivačka skupština Hrvatskog društva ekonomista (HDE), podružnica Šibenik, na kojoj je Lovorka Bujas, direktorica Gradskog parkinga d.o.o., jednoglasno izabrana predsjednicom Podružnice. Skupu su nazočili prof.dr. Ljubo Jurčić, predsjednik HDE i dr.sci. Mladen Mlinarević, zamjenik predsjednika HDE, te su se u prigodnom obraćanju osvrnuli na aktualni gospodarski trenutak u Hrvatskoj. O aktualnim gospodarskim temama u Gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji govorili su gradonačelnik dr. Ante Županović i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

  03.12.2010. 17:03h


Projekt volonterske pomoći za starije osobe „Šapatom otoci pričaju tajne“ -Žirje

Nastavljene su aktivnosti na Projektu „Šapatom otoci pričaju tajne“ na otoku Žirju. Korisnici iz Dnevnog boravka kao volonteri, suradnici i djelatnici programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti posjetili su Žirjane i organizirali u suradnji s Mjesnim odborom Žirje obilježavanje Dana volontera.
Mještani i volonteri surađivali su u kreativnoj radionici u kojoj su oblikovali prigodne adventske ukrase uz razgovor o običajima predbožićnog vremena koje su njegovali od mladosti.

  02.12.2010. 11:48h


Dogradonačelnik Baranović na 2. sastanku Radne skupine za pomorsko dobro Udruge gradova

U organizaciji i na poziv Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović sudjeluje danas na 2. sastanku Radne skupine za pomorsko dobro što se održava u Opatiji. Sastanku će predsjedati gosp. Branko Kundih, ekspert za pitanja pomorskog dobra i autor Studije „Upravljanje pomorskim dobrom i lokalna samouprava“ (Studija je  javnosti predstavljena u Rijeci 24.ožujka, 2009. i u njoj su obrađena otvorena i sporna pitanja na pomorskom dobru i lukama od značaja i interesa za jedinice lokalne samouprave općine /gradove. Studija  predstavlja ocjenu stanja, zaključke i prijedloge rješenja po pojedinim pitanjima  upravljanja i gospodarskog korištenja pomorskog dobra).

  02.12.2010. 09:05h


EBRDovih 10 milijuna eura za sustav odvodnje u istočnom dijelu grada

Direktorica ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Hrvatsku Zsuzsanna Hargitai i direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik Frane Malenica potpisali su danas, u nazočnosti gradonačelnika Grada Šibenika, Mandatno pismo vezano za pripremu i financiranje prioritetne investicije u segmentu odvodnje u Gradu Šibeniku u ukupnoj vrijednosti do 10 milijuna eura. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je EBRD prepoznala važnost ovog projekta za Grad Šibenik i što ga je odlučila financijski pratiti. „Navedena sredstva bit će usmjerena na izgradnju sustava odvodnje na području Grada Šibenika i to; od Gospodarske zone Podi do uređaja za pročišćavanje u Podsolarskom

  30.11.2010. 14:29h