Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Primanje za europske prvake Darija Šarića i Martina Junakovića

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović nazočio je primanju u hotelu „Olimpia“ , a koje je organizirao OKK „Dražen Petrović“ za članove hrvatske kadetske reprezentacije Darija Šarića i Martina Junakovića u povodu osvajanja naslova europskih prvaka. Čestitajući prvacima gradonačelnik je naglasio da je kao dugogodišnji sportski liječnik posebno senzibiliziran prema sportu i sportašima, te kao gradonačelnik, usprkos lošim financijskim vremenima, založio da se to na sportskoj djelatnost ne osjeti, pa se u Proračunu Grada Šibenika sredstva za sport nisu smanjivala. Poželio je mladim košarkašima puno sportskog uspjeha i uspješan nastavak karijere, sa željom da postanu i olimpijski prvaci.

  20.08.2010. 14:45h


Večeras započinju 13. Večeri dalmatinske šansone

Na Trgu Republike Hrvatske, festivalskoj ljetnoj pozornici, večeras će se održati prva večer festivala dalmatinske šansone pod nazivom „Bella Italia – Lijepa Hrvatska“ s podnaslovom „Prepjevi vs. originali“. Prema riječima direktora „Šansone“ Branka Viljca ovaj će festival biti kvalitetniji od svih dosadašnjih:“ Prva je večer posvećena talijanskoj kanconi na kojoj će se pjevati talijanski originali kao i hrvatski prepjevi. To je zapravo retrospektiva najboljih talijanskih kancona, uglavnom pobjedničkih skladbi sa Sanrema. Također će se izvoditi i skladbe sa „Šansone“ i Splitskog festivala“ i vjerujem da će to biti večer iznimnog ugođaja.“ Orkestrom kao i lani dirigira maestro Damir Marušić.

  20.08.2010. 09:06h


Gradonačelnik boravio u Trogiru

Na poziv gradonačelnika Trogira Damira Rilje, gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, boravili su u Trogiru gdje su se sastali radi koordinacije daljnjih aktivnosti u vezi sa zajedničkim problemima kao što su luke, pomorska dobra, decentralizacija države, potrebe veće uloge lokalne samouprave, te veće ingerencije gradova i općina sa raspolaganjem resursa.

  18.08.2010. 09:54h


""Đir po gradu"" s klapom Canzona i Ninom Nimcem

U sklopu glazbenih događanja uz nastupe šibenskih klapa i glazbenih grupa pod nazivom „Đir po gradu“, 18. kolovoza  od 21 sat nastupaju Klapa Canzona  i Nino Nimac.
Klapa Canzona će điravati od Kazališta, preko Kalelarge do Trga Republike Hrvatske.
Ispred Vijećnice nastupat će glazbenik Nino Nimac.

  17.08.2010. 10:34h


„Zlarin - Otok bez straha“ uz predstavu „Tko se boji vuka još“, 14. kolovoza

I ove se godine na Zlarinu održava tradicionalno, sada sedmo Zlarinsko ljeto. Zastave i najavni plakat iz kista Jagode Kaloper izvješeni su u srpnju, a završna   multimedijska predstava „Tko se boji vuka još“ izvest će se u subotu, 14. kolovoza, s početkom u 21 sat, ispod Leroja u središtu otoka Zlarina. Produkciju potpisuje Kazališta Tvornica lutaka, režiju Petra Radin i Leon Lučev, a scenarij je nastao u scenarističkoj radionici pod vodstvom Olje Runjić, te su ga pisala djeca uz potporu glumca Filipa Šovagovića   i redatelja Marija Kovača. Djeca su ove godine suočena s zahtjevnom temom straha s kojom se susreću od rođenja do smrti, a život na otoku čini je još izazovnijom.

  13.08.2010. 09:37h


Nastavlja se ""Đir po gradu""

U sklopu glazbenih događanja uz nastupe šibenskih klapa i glazbenih grupa pod nazivom „Đir po gradu“, večeras od 21 sat na Trgu 4 bunara, nastupa irski glazbenik James Cannon uz grupu Secret life.

  11.08.2010. 15:05h


Učenici OŠ Jurja Dalmatinca srebrni na BISTRA sportskim igrama mladih

Pod vodstvom svoje učiteljice Nevenke Maras, učenici Osnovne škole Jurja Dalmatinca (1999. godište):: Emanuella Krečak, Nikolina Jelić, Stella Mrmić, Toni Nakić, Ivan Malenica, Frane Marković, Jere Jurić, Hrvoje Lovrić i Luka Gojanović-Rakić osvojili su drugo mjesto i srebrna odličja na finalnom natjecanju u graničaru Bistra sportskih igara mladih u Splitu. U jakoj konkurenciji mali Šibenčani gotovo su s lakoćom došli do finala. U finalu su ih čekali Kaštelani koji se već mjesecima, uz budno oko trenera, pripremaju za završnicu u Splitu. Unatoč tome, vrlo tijesno su pobijedili našu ekipu koja se nažalost niti jedanput nije okupila od kraja školske godine.

  11.08.2010. 14:48h


Zlarinski „Ispraćaj koraljara“

U Zlarinu će se 13. Kolovoza 2010 s početkom u 21. 00 sat održati manifestacija nazvana  „Ispraćaj koraljara“, koja je od velikog značaja ne samo za otok Zlarin već i za očuvanje tradicije cjelokupnog šibenskog kraja.Zlarin je jedini otok na hrvatskom Jadranu i uopće jedino mjesto koje ljubomorno čuva i njeguje tradiciju lova i prerade koralja. Kako je lov već odavno prestao ostalo je podsjećanje na  stoljeća kada su Zlarinjani odlazili u lov sve do grčkih mora.Tradicija koraljarstva u Zlarinu duga je 6 stoljeća, sačuvana su znanja i vještine,  pronađena je izvorna molitva kojom je svećenik blagosivljao koraljare, te je obnovljena koraljarska naprava inženj. 

  11.08.2010. 13:11h


Završila ovogodišnja „Musica appassionata“

Koncertom gudačkog kvarteta „Paganini“- Pavel Minev, violina Bugarska, Kliment Todoroski, violina, Makedonija, Jovan Bicevski, viola, Makedonija i Paskal Krapovski, violončelo, Makedonija, svečano je zatvoren 3. festival klasične glazbe „Musica appassionata“ koji je trajao od 16. srpnja do 9. kolovoza 2010. god. U sklopu festivala održano je pet koncerata klasične glazbe, a svečano je otvoren 16. srpnja koncertom Stefana Milenkovića i Edina Karamazova u Hrvatskom narodnom kazalištu. Prema riječima Nere Gojanović, producentice i umjetničke voditeljice festivala, ovogodišnja Musica appassionata nadmašila je očekivanja kako u izvođačkom smislu, nastupima vrlo kvalitetnih glazbenika, tako i odazivom publike i to ne samo građana Šibenika već i brojnih stranih gostiju. 

  11.08.2010. 10:22h


Korisnici Dnevnog boravka na 39. Međunarodnom senjskom ljetnom karnevalu

U subotu 7. kolovoza 2010. godine održana je završna svečanost 39. Međunarodnog senjskog ljetnog karnevala. U povorci su sudjelovali, kao jedini predstavnici Šibensko-kninske županije, korisnici Dnevnog boravka  Programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti «Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama», koji se u suradnji s Centrom za pomoć i njegu grada Šibenika već petu godinu provodi na području grada Šibenika. Vesela skupina korisnika Dnevnog boravka, pod nazivom „Šibenski đirani“ koju je činilo 28 osoba starije životne dobi, oduševila je Senjane i njihove goste vedrinom, šireći radost življenja i optimističan duh. Na putu do Senja korisnici su hodočastili u Svetište Majke Božje od Krasna, te posjetili NP Sjeverni Velebit i meteorološku postaju na Zavižanu.

  10.08.2010. 17:24h