Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Vijenci u spomen na vatrogasce i branitelje

Zamjenik gradonačelnika Franko Vidović i predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin, položili su vijence i zapalili svijeće kod Vatogasnog doma Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika u spomen na vatrogasce koji su izgubili živote prilikom intervencije na Jamnjaku 1993. godine. U spomen na poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, obilježavajući 19. obljetnicu ratnog rujanskog podviga vijence su pored izaslanstva Grada Šibenika na Spomen križ na gradskom groblju Kvanj, položili predstavnici Šibensko-kninske županije, državne uprave, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, policije, grada Drniša,  te političkih stranaka.

  16.09.2010. 13:51h


Dogradonačelnik Vidović pozdravio grupu managera GRANGE HOTELS grupacije

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović pozdravio je danas u gradskoj vijećnici grupu managera hotelske grupacije Grange hotels, koji u Šibeniku borave kao gosti hotelskog naselja Solaris, čija su i prijateljska kuća. „Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas u vijećnici Grada Šibenika, kao i Vaše domaćine– vodeće ljude Hotelskog naselja Solaris -renomirane hotelske kuće s 40-godišnjom tradicijom, koja je u zadnjih nekoliko godina, upravo pod vodstvom ovih ljudi, izrasla u jedan od najatraktivnijih turističkih resorta na hrvatskoj strani Jadrana.“, kazao je dogradonačelnik. Također je izrazio zadovoljstvo što su gospoda došla u Šibenik i to na kraju jedne uspješne turističke sezone, te izrazio nadu da će u Šibeniku pronaći svoj poslovni interes.

  15.09.2010. 15:15h


Počinje obilježavanje EUROPSKOG TJEDNA KRETANJA

Kako bi krenuo stopama europskih gradova u vidu poboljšanja kvalitete življenja svojih građana i Grad Šibenik će ove godine obilježiti Europski tjedan kretanja u razdoblju od 16. do 22. rujna. „Putuj pametnije, živi kvalitetnije“ središnja je tema devetog Europskog tjedna kretanja, čiji je cilj podizanje svijesti o kritičnom utjecaju  nedostatka tjelesne aktivnosti kao što su: prekomjerna tjelesna težina i pretilost, bolesti srca, povišen krvni tlak, moždani udar... Posljednji dan tjedna , 22. rujna proglašen je Danom bez automobila. Obilježavanje počinje već 17. rujna, kada će se  u 9 sati u Gradskoj knjižnici ""Juraj Šižgorić"" održati likovna radionica što je dio Kulturnog programa u gradu Šibeniku, a organizira ju gđa. Zdenka Bilušić.

  15.09.2010. 14:28h


Izborom najljepšeg suvenira i humanitarnom prodajom završen VI Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Izborom najinovativnijih i najljepših suvenira sinoć je, u organizaciji Grada Šibenika i udruge „Bagatin“, završio VI Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku. Prvu nagradu i titulu najljepšeg ovogodišnjeg suvenira ponijela je košulja s ornamentiziranim detaljima tradicionalnog veza, obrta Venel, vlasnice Nelice Knežević. Drugo mjesto pripalo je Ljazeru Čivljaku za novčić Bagatin, koji je i  prošle godine nagrađen i to prvim mjestom, no upravo radi njegove prepoznatljivosti odlučeno je da mu se i ove godine dodijeli priznanje. Obrt Venel Nelice Knežević osvojio je i treće mjesto za šibensku kapu. Ovo prigodno događanje imalo je i humanitarnu pozadinu, jer su sredstva prikupljena prodajom suvenira na aukciji,

  13.09.2010. 12:41h


Brzojav čestitke izborniku Rudiću, igračima i stručnom timu HVS-a

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je brzojav čestitke izborniku hrvatske vaterpolske vrste Ratku Rudiću, u povodu osvajanja zlatnog odličja na Europskom prvenstvu što se od 29. kolovoza do 11. rujna održalo u Zagrebu. „Dopustite mi da Vam u ime Grada Šibenika, njegovih građana, kao i u svoje osobno, uputim iskrene čestitke na eurospkom zlatnom odličju. Šibenik kao grad sporta i grad duge vaterpolske tradicije, posebno se ponosi Vašim uspjehom kao i uspjehom svih igrača i čitavog stručnog tima, te Vas molim da im svima prenesete moje iskrene čestitke.“, stoji u brzojavu.

  13.09.2010. 11:24h


Defileom Šibenske narodne glazbe i okupljanjem sudionika na Poljani sutra u 18h počinje VI Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Na danas održanoj konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika i predsjednik Povjerenstva za organizaciju Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku Petar Baranović, zajedno s članovima Povjerenstva: Joškom Babačićem (Gradska straža), Ksenijom Grubišić (TIC) i Vlastom Mesić (Udruženje obrtnika Grada Šibenika) najavio je VI. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku, što se od 10.-12. rujna održava u našem gradu. Dogradonačelnik je, zahvaljujući svim sudionicima, a posebice sponzorima, pozvao građane Grada Šibenika kao i njihove goste da poprate ovogodišnji bogat sajamski program. „Šibenski srednjovjekovni sajam jedinstven je u odnosu na druge slične manifestacije i zbog samog okružja u kojem se odvija;

  09.09.2010. 14:52h


Objavljen natječaj za primanje studenata u Studentski dom Šibenik u ak. god. 2010./2011.

Kako nas je izvijestila ravnateljica Studentskog centra Šibenik Marijana Fuštin, jučer je objavljen Natječaj za primanje studenata u Studentski dom Šibenik za akademsku godinu 2010./2011. Natječaj je objavljen na oglasnim pločama Studentskog centra Šibenik (Put Gimnazije 3 – Vanjski) i Veleučilišta u Šibeniku te na internet stranicama www.scsi.hr i www.vus.hr. Rok za prijavu na natječaj je 5. listopada 2010., a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 20. listopada 2010. Planirano useljenje studenata u Studentski dom jest studeni 2010. godine, a cijena smještaja iznosi 780,00kn mjesečno po studentu.

  08.09.2010. 12:19h


Na 1. dan škole dogradonačelnik Baranović obišao prvašiće

Na 1. dan škole zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug obišli supolaznike produženog boravka 1. razreda Osnovne škole Jurja Šižgorića, kako bi im poželio uspjeha u njihovoj prvoj školskoj godini. „Danas ste na pragu novog životnog razdoblja i vidim da ste, kao i Vaši roditelji, ushićeni. Želim Vam da se u ovim klupama osjećate ugodno i da Vam Vaše učiteljice prenesu što više znanja koja će Vam biti od koristi na vašem životnom putu“, kazao je dogradonačelnik. Prvašiće su posjetili i djelatnici prometne policije Policijske uprave Šibensko-kninske, te im podijeliti promotivne materijale kojiim trebju biti od pomoći na njihovom putu od kuće do škole.

  06.09.2010. 14:34h


Ponovo burza udžbenika

Kao što smo i najavili po završetku ""lipanjske ljetne burze udžbenika"", Grad Šibenik ponovo priprema još jednu burzu udžbenika za učenike šibenskih osnovnih škola i to u prvom tjednu školske godine, od 6. do 9. rujna 2010., na Starom pazaru, svaki dan od 16 do 19 sati. Naime, nakon iznimno velikog zanimanja koje su za burzu pokazali šibenski osnovci i njihovi roditelji  u posljednjem tjednu lipnja, Grad Šibenik će omogućiti svima kojima još uvijek nedostaje poneki udžbenik, da ga pokušaju naći upravo na burzi na Starom Pazaru. Na prvi tjedan škole odlučili smo se upravo zato što početkom škole učenici, zajedno s nastavnicima,

  02.09.2010. 13:40h


Uređuje se signalizacija ispred škola

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, a uoči početka nove školske godine 2010/2011, Grad Šibenik kao i svake godine obnavlja ali i nadopunja signalizaciju na nerazvrstanim cestama kojima gospodari, s posebnim naglaskom na prometnice uz osnovne škole. Posebno se obnavljaju pješački prijelazi i oznake „ŠKOLA“ u neposrednoj blizini škola, a također se nadopunja ostala signalizacija prema potrebi i stanju na terenu. U Ulici Stipe Ninića, kod osnovne škole „Jurja Dalmatinca“, će doći do pojačanog održavanja tj. postavit će se i izbočine za smirivanje prometa (uspornici)  i sanirati udubine (rupe) u asfaltu, pa će u skladu s tim obnova horizontalne signalizacije biti izvršena ovisno o dinamici radova na prometnici.

  02.09.2010. 10:36h