Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana 24. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je 24. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija  na kojoj je izvjestio novinare o  Zaključcima o prihvaćanju ponude za sklapanje kupoprodajnog ugovora na Gospodarskoj zoni Podi i to:a) MAPA-3 d.o.o. Šibenik, b) SLATKE STVARI d.o.o. Šibenik, c) AM- ADRIA d.o.o. Vodice, d) KARLO MALI- obrt (Drago Papak i Antonio Marić), temeljem lokacijskih dozvola Grada Šibenika upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnju, te provedene parcelacije. Očekuje se da će od po kupoprodaji zemljišta Grad Šibenik od ova četiri pravna posla u proračunu ostvariti oko 1.900.000,00 kn, a posebno značajno je mogućnost otvaranja oko 150 novih radnih mjesta. Gradonačelnik je Gradskom vijeću uputio Nacrt odluke o oslobađanju udruga od plaćanja zakupnine za korištenje prostora u vlasništvu i suvlasništvu Grada Šibenika obrazlažući je činjenicom da se iz te namjene uprihoduje godišnje zanemarivih 4.100,00 kuna od 21 udruge, a istovremeno se te udruge financiraju ili sufinanciraju iz Proračuna Grada Šibenika, pa se stoga predlaže da se prostor koji koriste udruge ne smatra poslovnim prostorom, te da se za korištenje istog ne plaća zakupnina. Gradonačelnik je donio Zaključak o pokretanju gradske bežične mreže, te ga obrazložio kao jednog od projekata revitalizacije stare gradske jezgre te potrebom informatizacije kao jednom od glavnih razvojnih točaka grada Šibenika, jer samim razvojem informatizacije omogućava se lakši pristup informacijama. Na deset točaka u staroj gradskoj jezgri postavit će se točke pristupa bežičnoj Internet mreži u periodu od 1,5 sat dnevno. Ovo bi bila testna faza na period od jedne godine, i to najprije na punktovima: prostor autobusnog kolodvora, Trga Medulića, Trga Pavla Šubića i Trga Republike Hrvatske.

  09.08.2010. 12:12h


Gradonačelnik nazočio 295. Sinjskoj alci

U Sinju je jučer pred više od deset tisuća gledatelja održana 295. Sinjska alka kojoj su nazočili gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović. Ovogodišnju alku trčalo je 17 alkara, a utrku su uz brojne uglednike i goste pratili i predsjednik RH dr. Ivo Josipović, predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

  09.08.2010. 08:58h


Sutra oldtimeri u Šibeniku

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, udruga Oldtimer moto-klub Adria iz Kaštel Sućurca organizira 12. Dalmatinske susrete oldtimera, te će u subotu, 7. kolovoza 2010. posjetiti Grad Šibenik.Na Obali Franje Tuđmana  bit će parkirano 80 oldtimera,   u vremenu od 13 – 15 sati.U 15 sati napuštaju Šibenik, te odlaze u pravcu Vodica.

  06.08.2010. 11:06h


Gradonačelnik na svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović sudjelovali su jučer u Kninu u svečanom programu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 15. obljetnice Vojno-redarstvene operacije ""Oluja"", koji je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na gradskom groblju, te ceremonijom podizanja državnog stijega na kninskoj tvrđavi. Simboličnom zvonjavom crkvenih zvona najavljen je ulazak pripadnika hrvatskih oružanih snaga u knin tijekom VRO ""Oluja"". Uz brojne branitelje postrojbi koje su sudjelovale u ""Oluji"", građane i goste grada Knina, svečanosti su nazočili najviši državni dužnosnici: Predsjednik RH, dr. Ivo Josipović, predsjednica Vlade RH, Jadranka Kosor, predsjednik Hrvatskog sabora, Luka Bebić, ministri u Vladi RH, župan Goran Pauk, kao i gradonačelnici i načelnici Šibensko-kninske županije.

  06.08.2010. 10:13h


Položeni vijenci za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

U povodu 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo Grada Šibenika: gradonačelnik dr. Ante Županović, zamjenik gradonačelnika Franko Vidović i predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin, položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj i kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu. Vijence su položili i izaslanstva Šibensko - kninske županije predvođeno županom Goranom Pukom, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Ureda državne uprave, Policijske uprave Šibensko-kninske, Hrvatske vojske i političkih stranka

  04.08.2010. 12:13h


5. kolovoza, brod Hrvatske ratne mornarice DBM-81 otvoren za posjet građanima

Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 15. obljetnicu Vojno redarstvene operacije “Oluja”, Hrvatska ratna mornarica za građane organizira “Dan otvorenih vrata"", kojom prigodom će ratni brod DBM-81 Hrvatske ratne mornaricebiti na vezu u šibenskoj luci.Brod će uploviti 4. kolovoza 2010. god., te će biti otvoren za posjet građanima Šibenika, 5. kolovoza 2010. god od 8 – 12 sati, te od 16 – 20 sati. Šibensku luku napustit će 6. kolovoza u jutarnjim satima.

  03.08.2010. 15:01h


Započela 5. Bodulska pripetavanja

U subotu su na otoku Kapriju započela 5. Bodulska pripetavnja čijem otvorenju su nazočili predstavnici Grada Šibenika gradonačelnik dr. Ante Županović, zamjenik gradonačelnika Petar Baranović i predsjednik Gradskog vijeća mr. sc. Goran Grguričin. Loše vremenske prilike spriječile su održavanje ovogodišnjih natjecanja u plivanju i vaterpolu, ali šibenski i vodički bodulci odmjerili su snage u potezanju konopa (pobjednik Krapanj), malom nogometu (pobjednik Žirje), kartama (pobjednici u muškoj kategoriji Zlarin, a u ženskoj Jadrija), te balotama  (pobjedik Jadrija). Nakon prvog kruga natjecanja na Kapriju, 24 boda imaju Jadrija, Kaprije, Krapanj i Žirje, 16 bodova imaju Prvić Luka i Zlarin, te Šepurine 12 bodova.
Sljedeći krug natjecanja održat će se 5. kolovoza u Prvić Luci, a završetak je 7. kolovoza na otoku Krapnju.

  02.08.2010. 09:26h


Protest gradonačelnika protiv gašenja Trgovačkog suda u Šibeniku

Gradonačelnik Grada Šibenika uputio je pismo predsjednici Vlade Republike Hrvatske u vezi s najavom gašenja Trgovačkog suda u Šibeniku. Tekst pisma prenosimo u cijelosti:   „Kao gradonačelnik Grada Šibenika ovim putem upućujem oštar protest Vladi Republike Hrvatske na upućivanju u saborsku proceduru Zakona o područjima i sjedištima sudova, kojim je predviđeno gašenje Trgovačkog suda u Šibeniku, a o čemu je donosena odluka na 71. sjednici Vlade Republike Hrvatske. Grad Šibenik je upravno i administrativno središte Šibensko-kninske županije i nositelj razvoja ovog područja, ali i grad u kojem svakodnevno dolazi do gašenja državnih službi i javnih ustanova.

  30.07.2010. 13:12h


Šibensko kulturno ljeto nastavlja punom parom

Šibensko kulturno ljeto bit će u subotu 31. srpnja 2010. godine nastavljeno nizom priredbi na šibenskim ulicama i trgovima, te na tvrđavi sv. Mihovila. S ciljem oživljavanja stare gradske jezgre i pružanja bogatije kulturno-zabavne ponude za Šibenčane i njihove goste, Grad Šibenik dovodi jednog od najpoznatijih europskih uličnih svirača i zabavljača, Miletu Cvijanovića, koji će svoj nastup na otvorenom početi u 20 sati. Iste večeri, s početkom u 22 sata, na Trgu Pavla Šubića I koncert će održati dvije šibenske rock grupe, L` KOK i GOOD MOOD. Šibenski građanski forum na tvrđavi sv. Mihovila organizira humanitarno događanje - modnu reviju Loredane Bahorić, koju će nositi manekenke šibenske ""Leone"",

  30.07.2010. 08:15h


Župan i gradonačelnik razgovarali o strategiji razvoja Grada i Županije

Na inicijativu Šibensko-kninske županije, danas je u Uredu gradonačelnika održan sastanak župana i gradonačelnika sa suradnicima na kojem je bilo riječi o strategiji razvoja županije, te potrebnoj koordinaciji gradova i općina sa županijom u svjetlu pripreme projekata za financiranje od strane EU. Župan je pojasnio kako županija vrlo ozbiljno pristupa ovom poslu i to u okviru pozitivnih propisa RH kojima se regulira regionalni razvoj i naravno u suglasju sa Strategijom razvoja RH, te pozicioniranjem županije u tom smislu. „Upravo radi kompletiranja relevantne baze podataka održat ću sastanke sa svim gradovima i općinama s područja naše županije, a krenuo sam od Šibenika.

  29.07.2010. 15:08h