Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik primio juniorske prvake Hrvatske u vaterpolu

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Petar Baranović primili su danas vaterpoliste Šibenika, državne juniorske prvake koji su titulu osvojili pobjedivši ekipu dubrovačkog Juga na završnom turniru prvenstva Hrvatske održanom nedavno u Zagrebu. Naslov prvaka osvojili su pod vodstvom trenera Edija Brkića, a primanju je nazočio i predsjednik kluba Teo Perić. Gradonačelnik je čestitao mladim igračima i treneru na uspjehu koji su postigli, te time potvrdili kvalitetu šibenskog vaterpolskog sporta, „Vaš talent i želja da se bavite ovim sportom su neosporni, a naporni trenizi i rad koji vam često oduzimaju dosta vremena i zahtjevaju odricanja, nagrađeni su ovakvim uspjesima.

  09.07.2010. 12:25h


Održan nastavak 11. sjednice Gradskog vijeća-donesen novi Statut Grada

Nakon prozivke, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika mr. Goran Grguričin je utvrdio da je na sjednici nazočno 16 vijećnika, a što je dovoljan broj za nastavak prekinute 11. sjednice. Kako je pojasnio Grguričin, vijećnik  Petar Lalić je ispričao svoj nedolazak zbog dogovorenih liječničkih pregleda, što nisu učinili vijećnici HDZ-a. Drago Skorić, kao nezavisni vijećnik, osvrnuo se na Dnevni red, te napustio sjednicu jer se ne slaže s točkom koja bi trebala gradonačelniku dati ovlasti da imenuje Skupštine trgovačkih društava.  Ante Gašperov Čače smatra da je stanje u Gradskom vijeću  katastrofalno, te predlaže nove izbore i napušta sjednicu.

  08.07.2010. 12:56h


Suradnja tvrtke Podi Šibenik d.o.o. i HERAGa

Datum: 30 Direktor tvrtke Podi Šibenik d.o.o. Vjeko Kaleb i i ravnatelj HERAG-a ( Razvojne Agencije Županije Zapadno Hercegovačke ), Milivoj Herceg  potpisali su sporazum o suradnji.  Osnovni cilj ovog Sporazuma je postizanje okvira za moguće oblike suradnje u područjima koje potpisnici pokrivaju svojim aktivnostima , a to su u prvom smislu razvoj gospodarstva, te projekti koji pridonose opdem razvoju područja djelovanja partnera. Suradnja će se odvijati putem: razmjene informacija – transfer znanja i iskustava partnera, zajedničkih nastupa , zajedničke realizacije projekata – prije svega misli se na projekte prekogranične suradnje financirane od strane EU ,

  08.07.2010. 12:07h


U Državnom proračunu još nisu osigurana sredstva za projekt kolektora Socijalno-Gimnazija

Još 30. travnja 2010. gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je predsjednici Vlade Republike Hrvatske gđi Jadranki Kosor dopis u vezi s priopćenjem Ureda župana Šibensko-kninske županije u kojim stoji kako je Vlada Republike Hrvatske na svojoj sjednici donijela odluku kojom je osigurala petnaest (15) milijuna kuna za projekt izgradnje kolektora prema Šubićevcu. Na traženje Premijerke danas je stigao i službeni odgovor državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva g. Zdravka Krmeka, u kojem stoji kako je navedeno Ministarstvo, zajedno s Ministarstvom financija, u postupku iznalaženja financijske konstrukcije za svih 150 projekata vodnoga gospodarstva , a koje su predložile Hrvatske vode.

  06.07.2010. 14:28h


Zakupnine i dalje smanjene za 10%

Na temelju članka 48. stavka 1. točke 4. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi gradonačelnik Grada Šibenika  donio je odluku, točnije Zaključak, o smanjenju zakupnine zakupnicima gradskih poslovnih prostora, na način da im se smanjuje iznos mjesečne zakupnine za 10 % počev od 01. srpnja 2010. godine do 31. prosinca 2010. godine.  Naime, gradonačelnik je još 28. prosinca 2009. donio isti Zaključak i to za period 1. siječnja-30. lipnja 2010g. Kako je navedeni rok proteako, to je ovim novim Zaključkom smanjenje zakupnine prolongirano na sljedećih šest mjeseci.

  05.07.2010. 13:23h


Udruga gradova će Ustavnom sudu uputiti zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o porezu na dohodak

Povodom stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak Udruga gradova izdala je priopćenje vezano uz ocjenu ustavnosti izmjena Zakona o porezu na dohodak. U priopćenju, kojeg potpisuje predsjednik Udruge gradova gradonačelnik Grada Rijeke mr.sc. Vojko Obersnel, stoji kako će Udruga gradova do kraja srpnja Ustavnom sudu uputiti zahtjev za ocjenu ustavnosti najnovijih izmjena Zakona o porezu na dohodak.  Udruga svoj zahtjev temelji na povredi Europske povelje o lokalnoj samoupravi (Narodne novine – Međunarodni ugovori br. 4/2008) prema kojoj je Vlada bila dužna konzultirati lokalnu samoupravu prije donošenja izmjena

  01.07.2010. 13:12h


Od 15.7. Ulica Primorske čete jednosmjerna

Na temelju Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a na traženje Vijeća Gradske četvrti Crnice, te po pribavljenim suglasnostima Policijske uprave Šibensko-kninske i Hrvatskih cesta d.o.o., Gradonačelnik Grada Šibenika je donio odluku (Zaključak) o uspostavi jednosmjernog prometa u Ulici Primorske čete, a koja stupa na snagu 15. srpnja 2010. godine. Navedenim Zaključkom uspostavlja se jednosmjerni tok prometa u Ulici primorske čete, u naravi nerazvrstane prometnice kojom upravlja Grad Šibenik i to od raskrižja Ulica Primorske čete - Kornatska  do raskrižja Ulica Primorske čete – Kralja Zvonimira u smjeru zapad – istok.

  01.07.2010. 09:56h


Susreti gradova prijatelja u Voironu

Jučer u kasnim večernjim satima izaslanstvo Grada Šibenika otputovalo je u francuski grad Voiron gdje će sudjelovati na Trojnim susretima gradova prijatelja. Pored službenog izaslanstva Grada Šibenika, kojem će se tijekom sutrašnjeg dana pridružiti i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović, u Voiron je otputovala i grupa od 24 učenika Gimnazije „Antuna Vrančića“ koji će biti smješteni u obiteljima svojih vršnjaka.  Oni će u radionicama za mlade razgovarati  i raspravljati o temama: 1. Kultura i društvena povezanost, 2. Novi oblici isključenja, društveni dogovori i solidarnost, 3. Europski  kozumerizam, mladi pod utjecajem konzumerizma,

  01.07.2010. 08:42h


Zbog nedostatka kvoruma prekinuta sjednica Gradskog vijeća

Nakon aktualnog sata za danas sazvane sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika, ista je prekinuta zbog nedostatka kvoruma za daljnji rad Vijeća a prema predloženom Dnevnom redu. Naime, za vrijeme rasprave o Dnevnom redu, vijećnici HDZ-a nisu se složili s predloženom dopunom, prema kojoj se trebalo raspravljati o Statutu Grada Šibenika, kao i o potvrđivanju Gradonačelnika kao predstavnika u skupštinama trgovačkih društava u kojima je Grad Šibenik vlasnik ili suvlasnik, te razrješenjima i imenovanjima upravnih vijeća ustanova Grada Šibenika. Obrazlažući napuštanje sjednice predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Tomislav Ninić je kazao kako je riječ o preozbiljnim odlukama o kojima treba ozbiljno raspravljati,

  30.06.2010. 12:58h


Održana konferencija za novinare: Godina dana na čelu Šibenika

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović, sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, održao je danas konferenciju za novinare na temu: Godinu dana na čelu Šibenika. Gradonačelnik je uvodno kazao kako je odmah po preuzimanju dužnosti bio zatečen i iznenađen stanjem u gradskom Proračunu, a što se moglo protumačiti ne samo krizom u svjetskim okvirima, već i lošem stanju u Hrvatskoj ali i u samom vođenju Grada Šibenika u prethodnom mandatu. „Vukli su se loši potezi, Proračun za 2009.g. bio je nerealan, te smo veliki dio dugovanja morali ugraditi u ovogodišnji Proračun, što je rezultiralo da on ove godine glasi na 195 milijuna kuna.

  29.06.2010. 14:12h