Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Saborski Odbor usvojio amandmane Udruge gradova

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva Udruge gradova, kojoj je kao član Predsjedništva nazočio I šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović, predstavljeni su amandmani Udruge gradova na Zakon o plaćama u lokalnoj i područnoj samoupravi, koje je saborski Odbor za lokalnu i područnu regionalnu samoupravu jednoglasno prihvatio na svojoj sjednici  u srijedu.   Rasprava o Zakonu o plaćama predviđena  je za saborsku sjednicu sljedeći tjedan kada bi trebao biti i izglasan. U okviru predloženih amandmana Udruga je zahtijevala da osnovicu zaposlenih u lokalnoj samoupravi određuje gradonačelnik, a ne predstavničko tijelo, jer se taj model primjenjuje i na središnju  državnu vlast. Pored toga, amandmanima je traženo  da se precizira da se masa od 20% prihoda poslovanja jedinice, na koliko je ograničen ukupan iznos koji se smije utrošiti na plaće,  odnosi na zaposlene u

  05.02.2010. 10:42h


Sutra predaja ključeva grada

Predajom ključeva grada mašakarama, sutra, u subotu 6. veljače 2010. počinju ovogodišnje šibenske pokladne svečanosti. Program započinje u 11,30 sati okupljanjem sudionika; malih maškara iz dječjih vrtića, zatonske i vrpoljačke glazbe, mažoretkinja, plesne udruge Sjene, Gimnastičkog društva ""Šibenik"", drugih udruga i, nadamo se, brojnih građana., ispred Šibenskog kazališta. U 11.40 sati povorka će krenuti prema Gradskoj vijećnici, gdje će gradonačelnik u 12.00 sati predati ključeve grada meštru od maškara, nakon čega slijedi prigodni program. U slučaju kiše, koja je prema aktualnoj prognozi najavljena kao moguća, predaja ključeva održat će su u Gradskoj vijećnici, a povorka dječjih maškara bit će odgođena za idući tjedan.

  05.02.2010. 08:55h


Gradonačelnik na sjednici Predsjedništva Udruge gradova

Na poziv predsjednika Udruge gradova Vojka Obersnela gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, u svojstvu člana Predsjedništva Udruge gradova, sudjeluje danas u radu 1. sjednice Predsjedništva u ovoj godini. Na sjednici, čiji početak je zakazan za 11h, raspravljat će se o Konačnom prijedlogu zakona o plaćama u lokalnoj samoupravi, koji je već upućen u saborsku proceduru, te o prijedlogu mišljenja i amandmana Udruge gradova na navedeni Zakon.  Raspravljat će se i o promjeni plaća dužnosnika u lokalnoj samoupravi u okviru istog zakonodavnog rješenja. U nastavku sjednice bit će donesen Plana rada Udruge gradova za 2010. godinu i Proračun za 2010. godinu, kao i izvršenje proračuna za 2009. godinu

  04.02.2010. 09:17h


Održana 15. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Danas je održana 15. sjednica Gradonačelnikovog kolegija na kojoj je usvojen Plan nabave roba, radova i usluga za 2010. godinu. Prema riječima pročelnice za financije Ksenije Slavice Grad Šibenik je u zakonskoj obvezi donijeti ovaj Plan, te je on usklađen s Proračunom Grada Šibenika za 2010. godinu. Od najznačajnijih projekata u sklopu Plana nabave su: izgradnja spomenika Draženu Petroviću, dovršetak radova na trgovačkoj etaži i pohodniku u Vukovarskoj ulici, izgradnja ceste Dubrava-Gospodarska zona Podi, program poticane stanogradnje. Gradonačelnik je danas donio i odluku, točnije zaključak o rasporedu sredstava iz Programa: 251003 Uređenje plaža i obale koja će biti usmjerena na održavanje, zaštitu, popravke i opremanje pomorskog dobra. Navedenim zaključkom  sredstva u ukupnom iznosu od 1.940.000,00 kuna, raspoređuju se za financiranje radova

  03.02.2010. 10:15h


Svečano obilježena 140. obljetnica Šibenskog kazališta

U Programu obilježavanja 140. obljetnice Šibenskog kazališta, Dan Šibenskog kazališta, 29. siječnja, započeo je predstavljanjem skica svečanog kazališnog zastora likovnog umjetnika Matka Trebotića. Umjetnik će zastor, zamišljen kao spoj povijesnog i suvremenog Šibenika, svečano darivati Šibenskom kazalištu na Dan Grada 29. rujna 2010. god. „Uvijek i svakom ponavljam, već sam i dosadan, koliko volim Šibenik i koliko je to Grad iznimne ljepote i baštine. Čast mi je što mogu svojim umjetničkim doprinosom postati dio njegove kulture“ naglasio je autor. Zahvalu g. Trebotiću na trudu i spremnosti da ovo iznimno umjetničko djelo donira Gradu i njegovoj kazališnoj kući, uputio je gradonačelnik dr. Ante Županović. Dan Šibenskog kazališta završio je izvedbom predstave „Svečana večera u pogrebnom poduzeću“ Ive Brešana, redatelja Zorana Mužića, u izvedbi kazališta „Komedija“ iz Zagreba.

  01.02.2010. 13:24h


Spomen-obilježje kornatskim vatrogascima-Izabrano idejno rješenje arhitekta Nikole Bašića

Bašićev prijedlog u potpunosti se srodio s karakterom kornatskog ambijenta, kao što su tragične žrtve zauvijek poistovjećene sa sudbinom toga prostora, stoji u obrazloženju Prosudbenog povjerenstva natječaja, koje je pročitao predsjednik Povjerenstva akademik Tonko Maroević. Autor je, projektirajući u duhu suvremenog land arta, a istodobno u materijalu najdublje tradicije ljudskog odnosa prema tom krajoliku, u tehnici suhozida, predvidio podizanje niza kamenih nakupina u obliku križa, svaka na mjestu pojedinačne pogibije vatrogasaca na Velikom Kornatu. Prilagodivši put po surovom kamenjaru gotovo biblijskih svojstava, cjelinu doživljavamo kao svojevrsni križni put, autentično mjesto martirija, dodaje se u obrazloženju. Za prostor zajedničkog okupljanja u svrhu komemoracije poginulim vatrogascima predviđeno je kružno središte i okrugli žrtvenik te privremeni krovni pokrivač u obliku latinskog jedra.

  29.01.2010. 15:15h


Odabir idejnog rješenja za izradu spomen-obilježja na otoku Veliki Kornat

Na poziv akademika Tonka Maroevića, predsjednika Prosudbenog povjerenstva za izbor idejnog rješenja za izradu spomen-obilježja poginulim vatrogascima na otoku Veliki Kornat, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović , kao član Povjerenstva,  sudjeluje danas u radu sjednice Prosudbenog povjerenstva u Ministarstvu kulture u Zagrebu.  Kako stoji u pozivu, na sjednici će se razmatrati prijedlozi pristigli na pozivni natječaj te donijeti odluka o odabiru idejnog rješenja za izradu spomen-obilježja poginulim vatrogascima na otoku Veliki Kornat.

  29.01.2010. 09:28h


Njemački veleposlanik u Šibeniku

U pratnji zamjenika gradonačelnika Franka Vidovića i Petra Baranovića, a u sklopu programa boravka u Šibensko-kninskoj županiji, veleposlanik Savezne Republike Njemačke dr. Bernd Fischer sa suradnicima Ralfom H. Mayerom, vojnim izaslanikom i Wolfgangom Raschka, voditeljem ASB-ovog Ureda za Jugoistočnu Europu u Hrvatskoj, posjetio je pogon Zagrebmontaže na Poduzetničkoj zoni Podi u Šibeniku. Veleposlanika i suradnike dočekali su direktor Poduzetničke zone Podi Jakov Terzanović, te član Uprave Zagrebmontaže Alen Čović. Veleposlanik se sastao s čelnim ljudima Zagrebmontaže Grupe, te je bilo riječi o projektima ZM Grupe u Njemačkoj, ali i u drugim europskim zemljama.

  28.01.2010. 14:02h


Sutra nastava u osnovnim školama Grada Šibenika

Sutra , 29. siječnja 2010. godina, sve osnovne škole na području Grada Šibenika radit će normalno. Đacima putnicima, koji zbog mogućih problema u prometu neće doći na nastavu, izostanak će biti toleriran i opravdan.

  28.01.2010. 12:48h


Sastanak na temu uređenja infrastrukture u staroj gradskoj jezgri

Zamjenik gradonačelnika Franko Vidović održao je sastanak sa predstavnicima: HEP-a Šibenik, Stipom Klarićem, HT-a Šibenik, Tomislavom Pervanom, Vodovoda i odvodnje, Željkom Štrkaljom, Konzervatorskog odjela Šibenik, Mirom Škugorom i Živanom Stošić, Regionalne razvojne agencije, Dragom Matićem, pročelnicom za gospodarstvo Šibensko-kninske županije Marlenom Flojgl i pročelnikom za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Grada Šibenika Zvonkom Zaninovićem, na temu: Projekti uređenja infrastrukture u staroj gradskoj jezgri i priprema dokumentacije za strukturne fondove.

  27.01.2010. 14:18h