Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik i zamjenici kod sestara Benediktinki

Ponukani člankom novinarke Slobodne Dalmacije Jordanke Grubač o sestrama Benedkitinkama koje vrijedno i smozatajno rade na uređenju samostana sv. Luce u Šibeniku, gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović posjetili su danas sestru Fortunatu, te joj tom prigodom darovali računalo. Naime, u članku, među ostalim, stoji kako sestrama koje su aktivno uključene u obnovu samostana treba računalo, koje će im osim u fazi obnove sasmostana trebati i kasnije kada on bude otvoren za posjete građana i turista kao muzejski prostor veličine gotovo 200 četvornih metara.

  24.12.2009. 12:32h


Održan tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak

Sinoć je u Gradskoj vijećnici održan tradicionalni božićno-novogodišnji prijam, koji za gospodarstvenike, predstavnike državnih institucija, županijskih i gradskih ustanova i poduzeća, saborske zastupnike, gradonačelnike i načelnike općina, predstavnike političkih stranaka, crkve, udruga, sindikata i medija s područja Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije zajednički organiziraju župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović. U prigodnom obraćanju nazočnima, gradonačelnik je kazao kako je iza nas godina koja se niti u svjetskim, pa tako niti lokalnim, razmjerima neće pamtiti po dobrome

  24.12.2009. 10:40h


Gradonačelnik oštro osuđuje incident na predizbornom skupu prof. dr. Andrije Hebranga u Šibenskom kazalištu

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović oštro osuđuje incident koji se danas dogodio u Šibenskom kazalištu za vrijeme predizbornog skupa kandidata Hrvatske demokratske zajednice (HDZ-a) za predsjednika Republike Hrvatske prof.dr. Andrije Hebranga.

„Šibenik je grad koji želi dobrodošlicu svakome, a posebice kandidatima za odgovornu i časnu dužnost hrvatskog predsjednika.“, naglasio je gradonačelnik.

Gradonačelnik, uostalom kao i šibenska javnost, očekuje uspješnu policijsku istragu, kako bi se pronašao i osudio počinitelj ovog neprihvatljivog čina.

  22.12.2009. 16:32h


Gradonačelnik darivao štićenike Cvjetnog doma

U povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenik Franko Vidović posjetili su Dom za starije i nemoćne - Cvjetni dom, te prigodno darivali 330 korisnika doma. U prigodnom obraćanju gradonačelnik je svima poželio sretne božićne blagdane, te dobro zdravlje u Novoj 2010. god. U ime štićenika doma gradonačelniku se na lijepim riječima i darovimau zahvalio direktor g. Boris Kursar. Grad Šibenik je i ove godine osigurao korisnicima Caritasove pučke kuhinje za božićni obrok 70 kg pečene svinjetine.

  22.12.2009. 13:22h


NCP gradi brodove za norveško tržište

U NCP Remontnom Brodogradilištu Šibenik krajem prošlog tjedna je s norveškom tvrtkom Nordic Aqua Boats AS ugovorena izgradnja do 15 radnih brodova u razdoblju od sljedećih pet godina. Ugovoreni posao veliko je priznanje Nautičkom Centru Prgin s obzirom da je naručitelj šest mjeseci paralelno vodio pregovore i sa kineskim brodograditeljima, no unatoč njihovoj iznimnoj konkurentnosti, kvaliteta proizvoda NCP-a bila je presudna za dobivanje istog. Do sada su se radni brodovi NAB CAT 13,5 i NAB CAT 15 proizvodili isključivo u Kini i u Norveškoj, a od sada će u ove modele biti utkano znanje i hrvatskih brodograditelja.

  22.12.2009. 12:37h


Zelenilo darovalo masline dječjim vrtićima

U povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, gradsko poduzeće  «Zelenilo» darovalo je danas tridesetak maslina najmlađim Šibenčanima, polaznicima svih gradskih, privatnih i vjerskih dječjih vrtića , te štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje «Šubićevac». Masline su podijeljene jutros u rasadniku «Zelenila» na Biocima, a djeca će ih potom  posaditi u krugu svojih vrtića. Osim simbolične poruke mira, ovim se činom  želi razviti i ekološka svijest kod najmlađih Šibenčana.

  22.12.2009. 10:19h


Darovi za za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac

Članovi šibenske udruge Bagatin darovat će danas djecu i štićenike Centra za odgoj i obrazovanje «Šubićevac» darovima koje su kuplili prihodom ostvarenim na Božićnom sajmu na Trgu Medulić i u trgovačkom centru Dalmare. Darovi će biti uručeni danas u 11 sati na svečanoj priredbi koja će u povodu božićnih blagdana biti održana u Centru «Šubićevac».

  22.12.2009. 10:18h


Održana 5. sjednica Gradskog vijeća-usvojen Proračun za 2010 i izabran novi predsjednik i potpredsejdnik Gradskog vijeća

Na danas održanoj 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika, a na prijedlog vijećnika mr.sc. Gorana Grguričina u ime 1/3 vijećnika, jednoglasno je Milorad Mišković izabran za potpredsjednika Gradskog vijeća. Prijedlog da se Mirko Radak imenuje drugim potpredsjednikom nije dobio potrebnu većinu, kao niti prijedlog kluba vijećnika HDZ-a da tu funkciju obnaša mr.sc. Ivica Poljičak. Nakon izbora potpredsjednika pristupilo se glasovanju o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća, te je potrebnom većinom (14 glasova) Ivan Ninić razriješen navedene dužnosti.

  21.12.2009. 15:06h


21.12. dolazak Djeda Božićnjaka

Zbog održavanja svečanosti “dolaska Djeda Božićnjaka” koje će se održati dana 21. prosinca 2009. god. od 16 sati, Grad Šibenik je dao suglasnost za kretanje zaprežnog vozila kroz grad ulicama Stjepana Radića, Ante Starčevića i Ante Šupuka tj. od gradske četvrti Vidici do trgovačkog centra City Life pri čemu će doći i do kratkotrajnog zaustavljanja prometa, te preusmjeravanja prometa na Vukovarsku ulicu. Troškove reguliranja prometa i osiguranja, postavljanjem odgovarajućih prometnih oznaka za vrijeme kretanja zaprežnog vozila, snosi podnositelj zahtjeva- tvrtka Jolly JBS, o svom trošku. Po završetku organizator je isto tako dužan prometne oznake i ukupno stanje na terenu dovesti u propisano i uredno stanje.

  18.12.2009. 17:19h


Pokradene jaslice ispred crkve sv. Barbare

U neposrednoj blizini šibenske katedrale sv. Jakova, točnije ispred crkve sv. Barbare, ovog ponedjeljka postavljene su jaslice koje je Gradu Šibeniku darovao Joso Mateša iz Vodica. Jaslice su postavljene uz pomoć Šibenske biskupije i Sestara Franjevki od Bezgrešne, te su trebale biti dio blagdanskog ugođaja do blagdana Sveta tri kralja. Nažalost, danas su jaslice osvanule pokradene; tijekom noći odnesen je lik Isusa. Očito nekih nekim našim sugrađanima nije ništa sveto; niti jaslice, niti Božić, niti grad u kojem žive, pa se uistinu možemo zapitati KAKVI SMO MI TO LJUDI.

  18.12.2009. 13:09h