Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

I dalje zabrana izvoza feromangana i silikomangana s TEF-a

Danas je u Uredu šibenskog gradonačelnika održan sastanak gradonačelnika dr. Ante Županovića i njegovih suradnika i direktora MLM grupe Sadika Čolića, te predstavnika MLM-ovog ino-partnera, tvrtke Westbrook Resources, gospode Shauna Waltona i Iana Howea. Sastanak su zatražili predstavnici MLM grupe, koji su u ugovornom odnosu s Gradom Šibenikom u poslu odovoženja troske s TEF-a, a nakon što je gradonačelnik još 29. srpnja zabranio izvoz feromangana i silikomangana iz kruga bivše tvornice. Gradonačelnik je još jednom ponovio kako se niti odredbe ugovora, potpisanog 1. veljače 2009., a niti aneksa ugovora potpisanog 1.

  12.08.2009. 14:41h


Gradonačelnik primio finsku parlamentarku Elisabeth Naucler

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović primili su danas gđu Elisabeth Naucler, članicu finskog parlamenta, koja u Šibeniku pohađa tečaj hrvatskog jezika u šibenskoj privatnoj gimnaziji odnosno Centru za edukaciju sv. Lovre. Gđa Naucler je došla u pratnji ravnatelja Gimnazije i Centra prof. Zvonka Pešića i svoje mentorice prof. Marijane Pešić. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je gđa Naucler izabrala upravo Šibenik za destinaciju u kojoj će steći znanje hrvatskog jezika te pozdravio sve dosadašnje napore ove ugledne finske aktivistice za ljudska i manjinska prava u pokušaju lobiranja za mir u vrijeme Domovinskog rata.

  11.08.2009. 18:24h


Pripreme za novi projekt Šibenskog kazališta

U foajeu Šibenskog kazališta okupio se tim pod vodstvom redatelja Zorana Mužića koji će surađivati u slijedećem kazališnom projektu Šibenskog kazališta, predstavi Marijane Nola ""Škrtčina"".Na radnom sastanku našli su se glumci Ivo Perkušić /Kriste/, Danira Gović /Veselka/, Jakov Bilić /Valerije/, Mate Gulin /Jakov Štrokalica/, Jere Svračak /Pisar i tumač/, Jasminka Antić /Đuro Zlošilo/ i Anđelko Babačić /Gusticio Moltovechio/ i prateći umjetničko-produkcijski tim Branko Lovrić Caparin /scenograf/, Zorana Mihelčić /koreograf/, Sanja Vrančić /glazba/, Sara Lovrić Caparin /kostimograf/, Sergej Mioč /asistent redatelja/, Jadranka Kostanić /inspicijent/, Julija Martinović /šaptačica/ i Željko Koloper /producent/.

  11.08.2009. 11:09h


Fantazija zatvara ovogodišnje izdanje Glumaca u Zagvozdu

Šibensko kazalište s predstavom Marijane Nola ""Fantazija"" gostuje u Zagvozdu, 16. kolovoza, gdje će zatvoriti ovogodišnje tradicionalne kazališne susrete ""Glumci u Zagvozdu 2009"" . Predstavu je režirala Nina Kleflin dok u njoj igraju glumci Frane Perišin, Nera Stipičević, Branimir Bubica, Vedran Mlikota, Sanja Toth, Franka Klarić, Mate Gulin i Jasminka Antić.

  10.08.2009. 13:18h


Počela ljetna plesna radionica Dance wicked

U dvorani scenske udruge Leona počela je s radom tradicionalna ljetna plesna radionica DANCE WICKED. S ovogodišnjim polaznicima rade koreografi Nina Vukušić, Ante Dujić i Marko Gracin. Radionica će biti mix jazz i street stila, breakin' and locking old skool stylea, poznatijeg kao break dance. Radionica završava sa radom 14.kolovoza 2009. godine.

  10.08.2009. 13:14h


Održana 2. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Danas je u uredu gradonačelnika dr. Ante Županovića održana 2. sjednica Gradonačelnikovog kolegija na kojoj se raspravljalo o Urbanističkom planu uređenja Most, zatim o izvješćima; onom o izvršenju Programa gradnje, objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2008. godini, te o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2008. godini, a donesena je i Odluka o privremenoj regulaciji prometa. Kako je uvodno pojasnio pročelnik za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Gustav Červar, odluka o izradi UPU Most donesena je prije godinu dana, te smo slijedili zakonom predviđenu proceduru.

  10.08.2009. 13:09h


Održan koncert Večeri talijanskih canzona i filmske glazbe

Sinoć je na Trgu 4 bunara održan koncert Večeri talijanskih canzona i filmske glazbe, koji je i najavljivan kao iznimno atraktivan program u sklopu 2. Festivala klasične glazbe Musica appassionata. Nastupili su: Valentina Fijačko, sopran, Žana Marendić Bučević, mezzo-sopran, Tvrtko Stipić, tenor Ivica Čikeš, bas, te kvartet ""Music forever"".

  09.08.2009. 20:16h


Gradonačelnik i zamjenici u obilasku otočnih vatrogasaca

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i dogradonačelnici Franko Vidović i Petar Baranović, u pratnji zapovjednika JVP Grada Šibenika Volimira Miloševića i tajnika Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Jordana Žaje, obišli su danas otočka dobrovoljna vatrogasna društva na otocima Žirju i Zlarinu, te su posjetili otok Kaprije. Čelnici Grada Šibenika upoznali su se s problemima u radu društava, kao i s ljudima koji obavljaju ovaj odgovoran i zahtjevan posao, te im pružili podršku u daljnjem radu.

  07.08.2009. 19:04h


Trotjedna kazališna radionica na Zlarinu

Već šestu godinu zaredom kazalište Tvornice Lutaka, u suradnji s Turističkom zajednicom Zlarin i Zlarinjanima provodi trotjednu radionicu koja završava multimedijalnom produkcijom -predstavom ""Recesija u očima dice"" autorice Matee Alfier. Radionički festival pod nazivom ""Zlarinsko lito"" svake godine priprema novu poslasticu , tako da je ove godine pored dramske, lutkarske, glazbene i plesne radionice uvedena i filmska radionica. Premijerna izvedba bit će na Blagdan Velike Gospe ""zaštitnice dice"", a do tada će ključevi Zlarina biti u dječjim rukama.

  07.08.2009. 16:34h


Dogradonačelnik Vidović primio polaznike Ljetne škole urbanog i regionalnog razvoja

U sklopu projekta Euromediterranean meeting Croatia 2009. započinje s radom Ljetna škola urbanog i regionalnog razvoja koja se održava u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji od 6. – 16. kolovoza 2009. god. Tim povodom dogradonačelnik Šibenika Franko Vidović primio je sinoć 35 polaznika Ljetne škole koji dolaze iz Europe i mediteranskog pojasa. Unutar škole izmjenjivat će se tri tipa aktivnosti: predavanja renomiranih predavača, vođeni posjeti regiji te konkretna iskustva osoba koja su do sada pridonijela razvoju ovog područja.

  07.08.2009. 16:10h