Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik posjetio Oca biskupa

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, zajedno sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, sastao se danas s biskupom šibenskom msr Antom Ivasom, kako bi porazgovarali o temama od važnosti za Grad Šibenik a time i Šibensku biskupiju. Gradonačelnik je izvijestio Oca biskupa kako je jedna od najvažnijih zadaća aktualne vlasti, posebno u ovim teškim vremenima, zadržati svako radno mjesto, ali i sanirati stanje u gradskom proračunu. Bilo je riječi i o prioritetnim gradskim projektima, među kojima je izgradnja stanova po modelu POS-a, zatim otvaranje sveučilišnih studija i revitalizacija stare gradske jezgre.

  14.09.2009. 14:41h


Dogradonačelnik Vidović položio vijenac na Velikoj Glavi

U povodu Dana sjećanja na poginule branitelje Domovinskog rata u skradinskom zaleđu, dogradonačelnik Franko Vidović položio je vijenac i zapalio svijeću na Spomen križ u Velikoj Glavi. Počast poginulim braniteljima odali su članovi obitelji, suborci, ratni zapovjednici, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici državne uprave i lokalne uprave i samouprave, te brojni mještani skradinskog kraja i šibensko-kninske županije.

  14.09.2009. 13:39h


U vrijeme Sajma štandovi bez naknade

Gradonačelnik Grada Šibenik dr. Ante Županović donio je Zaključak o korištenju javnih gradskih površina i radnom vremenu prodavaonica i ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri u vrijeme održavanja manifestacije „Sajam u srednjevjekovnom Šibeniku“ 18.-20. rujna 2009.god. Zaključkom je predviđeno da će svi sudionici “Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku” predviđeni po programu održavanja, koristiti javnu gradsku površinu za postavljanje štandova bez naknade. Sve prodavaonice na malo i ugostiteljski objekti koji se nalaze u staroj gradskoj jezgri, na dan održavanja Sajma moći će raditi bez ograničenja.

  14.09.2009. 13:32h


Pokaznom vježbom obilježen Svjetski dan prve pomoći

Pokaznom vježbom „Pružimo pomoć-spasimo svaki ugroženi život“, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, jutros je na šibenskoj rivi obilježen Svjetski dan prve pomoći. Cilj vježbe, koja je izvedena u suradnji s Policijskom upravom šibensko-kninskom, Hitnom službom i Medicinskom školom, je ukazati građanima na globalno prisutan problem prometnih nesreća. Na poziv ravnateljice šibenskog društva Crvenog križa vježbi je nazočio i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović, te tom prigodom istaknuo važnost aktivnog učešća svakog pojedinca u postizanju veće sigurnosti na cestama, a posebno važnosti segmenta prve pomoći stradalima u prometnim nezgodama.

  12.09.2009. 14:34h


Još veći i sadržajniji Adriatic Boat Show – od 17. do 21. rujna

U tijeku je završna faza priprema za Adriatic Boat Show 2009. međunarodni nautički sajam novih i rabljenih plovila koji se drugu godinu zaredom u organizaciji NCP Grupe održava od 17. – 21. rujna u Marini Mandalina, prvoj Hrvatskoj marini za megajahte. Podatak o prošlogodišnjoj premašenoj brojci od 20 000 posjetitelja tijekom premijernog izdanja sajma, samo potvrđuje činjenicu kvalitetno osmišljenog sajamskog koncepta baziranog na aktivnoj promociji hrvatske male brodogradnje i rabljenih plovila, uz sektor megajahti i cjelokupne šibenske regije.

  11.09.2009. 08:47h


Početkom 2010 počinje s radom Centar za istraživanje otoka na Zlarinu

Gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović razgovarali su danas s predstavnicima Instituta za migracije i narodnosti iz Zagreba, ravnateljem dr.sc. Marinom Maninom i članom Znanstvenog vijeća dr.sc. Ivanom Lajićem, a radi daljnjih aktivnosti na ustrojavanju Centra za istraživanje otoka sa sjedištem na Zlarinu. Naime, navedeni Centar u sklopu Insituta vodit će upravo dr. Ivan Lajić koji je, prema riječima g. Manina, kao istraživač i osoba s najvišom znanstvenom titulom u Institutu, i najkompetentiji za vođenje novoustrojenog Centra.

  10.09.2009. 12:59h


Sva raspoloživa dokumentacija projekta Obonjan Rivijera poslana Županijskom državnom odvjetništvu i USKOKU

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su izložili konačno mišljenje i nalaz o reviziji Ugovora o realizaciji projekta Obonjan Rivijera i Ugovora o pravu građenja, a koju je provelo odvjetničko društvo Garofulić i Restović iz Splita. Gradonačelnik je naglasio kako, nakon pregleda dostavljenog mišljenja, provodi i provodit će i ubuduće radnje na smanjivanju rizika od tegobnih odredbi o raskidu ugovora.

  09.09.2009. 12:27h


Održana 16. sjednica Predsjedništva Udruge gradova

Na 16. sjednici Predsjedništva održanoj u Zagrebu 8. rujna 2009. godine, na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Ante Županović, kao potpredsjdenik Udruge gradova, raspravljalo se o Prijedlogu zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Udruga gradova uputila je još u srpnju ove godine negativno mišljenje Ministarstvu uprave, u kojem navodi sve razloge zbog kojeg je Prijedlog zakona protuustavan i Udruga je izdala mišljenje prema kojemu je Prijedlog zakona protuustavan i suprotan Europskoj povelji o lokalnoj samoupravi.

  09.09.2009. 12:00h


Gradonačelnik na 16. sjednici Predsjedništva Udruge gradova

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjeluje danas u radu 16. sjednice Predsjedništva Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, na kojoj će se raspravljati o Zakonu o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Sporazumu o posebnom dodatku po prijedlogu Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika. Na sjednici će također biti riječi o i reformi teritorijalnog ustroja Republike Hrvatske, a dogovorit će se i aktivnosti oko pripreme za održavanje godišnje Skupštine Udruge gradova.

  08.09.2009. 14:16h


Konferencijom za novinare najavljen 5. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović, direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Goran Bulat i tajnica Udruženja obrtnika grada Šibenika Vlasta Mesić održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su najavili ovogodišnji 5. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku, što će se od 18.-20. rujna održati u staroj gradskoj jezgri. Dogradončelnik, te ujedno predsjednik Povjerenstva za organizaciju i pripremu Sajma, Petar Baranović kazao je kako će ovaj 5.- jubilarni Sajam, usprkos financijskim poteškoćama, donijeti nešto bogatiji i zanimljiviji program.

  08.09.2009. 12:08h