Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik primio zlatne šibenske vaterpoliste

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović primio je šibenske osvajače zlatne medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu, vaterpoliste Andriju Vlahovića i Ivana Jukića, te trenera vaterpolske juniorske reprezentacije Ivicu Tucka. Prijemu su nazočili i direktor kluba Šibenik NCP iz kojeg potječu mladi igrači Ivan Soža, te međunarodni vaterpolski sudac Dragan Štampalija. Gradonačelnik je čestitao igračima i treneru na iznimnom uspjehu koji su postigli, te istaknuo važnost sportskog rada s mladim igračima, kao temelj daljnjih velikih sportskih uspjeha. Također je naglasio da je Šibenik grad duge vaterpolske tradicije, a ovo prvenstvo je dokazalo da su se istakle nove šibenske nade koji će tu tradiciju nastaviti.

  07.09.2009. 15:20h


Gradonačelnik pozdravio prvašiće OŠ Tina Ujevića

U povodu početka školske godine 2009./2010. gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović sa suradnicima posjetili su danas Osnovnu školu TINA UJEVIĆA u kojoj se po prvi put u jednoj osnovnoj školi, kojoj je osnivač Grad Šibenik, organizira produženi boravak za prvašiće. Gradonačelnik je, zajedno s ravnateljem škole Ozrenom Matićem, pozdravio djecu i roditelje dvaju prvih razreda, te obišao prostore u kojima će se odvijati program produženog boravka za 20 prvašića, a koje je proračunskim sredstvima uredio Grad Šibenik.

  07.09.2009. 11:54h


Anketa za POS

Na internetskoj stranici Grada Šibenika www.sibenik.hr objavljena je Anketa o interesu i mogućnostima sudjelovanja građana u “Programu društveno poticane stanogradnje”, a radi sagledavanja i ocjene stvarnih potreba i financijskih mogućnosti potencijalnih kupaca, kao i radi potrebe razrade svih drugih elemenata vezanih za realizaciju «Programa društveno poticane stanogradnje». Molimo sve zainteresirane građane da anketni upitnik, koji se može preuzeti bilo na www.sibenik.hr bilo u Pisarnici Grada Šibenika, ispune do 15. rujna 2009. godine, te pošalju na adresu imovina@sibenik.hr ili na adresu Grad Šibenik,

  04.09.2009. 14:49h


Gradonačelnik raspisao natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za komunalne poslove i gospodarstvo

Gradonačelnik Grada Šibenika raspisao je natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Grada Šibenika– 1 izvršitelj/ca na neodređeno vrijeme uz probni rad od tri mjeseca. Uvjeti za navedeno rado mjesto su: VSS pravnog, ekonomskog ili tehničkog smjera, 5 godina radnog staža u struci, položeni državni stručni ispit uz opće uvjete za prijam u službu: punoljetnost, hrvatsko državljanstvo i zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima.

  04.09.2009. 14:00h


Grad Šibenik će zatražiti zgradu u krugu vojarne Bribirskih knezova za smještaj iNavis centra

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović sastao se danas s direktorom CroNoMara Malvinom Villaboom, te predstavnicima Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Mladenom Lovrenčićem i Markom Jurčićem, a u svezi s daljnjim aktivnostima na iznalaženju prostora za smještaj iNavis-Pomorskog inovacijskog centra. Na sastanku je ponovljena važnost projekta za Grad Šibenik koji je okrenut pomorstvu i nautičkom turizmu, a posebno je istaknuta važnost projekta u sferi novozapošljavanja.

  02.09.2009. 14:47h


Otvorena izložba natječajnih radova za gat Vrulje

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović nazočio je danas otvorenju izložbe natječajnih radova za idejno, arhitektonsko – urbanističko rješenje Pomorsko-putnog terminala Gat Vrulje u Šibeniku u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“. Na natječaj je pristiglo 6 radova, a ocjenjivački sud je prihvatio 5 radova za žiriranje, pa je tako I. nagrada pripala radu pod šifrom 03 u neto iznosu 80.000,00 kuna, autora Pere Puljiza i njegova tima, II. nagrada radu pod šifrom 01 u neto iznosu od 50.000,00 kuna, autora Emila Špirića, Vedrana Pedišića, Erica Velasco Farrera i Juana José Nunez Andrade

  02.09.2009. 12:00h


Izaslanstvo Policijske uprave Prešov u Šibeniku

Zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović i Petar Baranović primili su danas izaslanstvo Policijske uprave Prešov iz Republike Slovačke, kao i njihove domaćine, predstavnike Policijske uprave Šibensko-kninske županije načelnika Ivicu Kostanića i zamjenika načelnika Sandra Santinija. Visoko slovačko izaslanstvo; Františeka Leška, načelnika PU Prešov, Mariana Leška, načelnika odjela policije PU Prešov, Miroslava Vasilka, načelnika odjela prometne policije PU Prešov i Radovana Kyselicu iz Veleposlanstva Slovačke Republike u RH, pozdravio je

  02.09.2009. 11:58h


Zlatnim odličjem Hrvata završilo 15. Svjetsko juniorsko prvenstvo u vaterpolu

Na prepunom bazenu u Crnici, uz podršku Šibenske narodne glazbe, hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija osvojila je naslov svjetskih prvaka pobjedom nad Grčkom nakon produžetaka rezultatom 9:8. Odlučujući gol postigao je Marko Ivanković dvije sekunde prije kraja utakmice. Ovo je drugo zlato za Hrvatsku, nakon zlata na Kubi 1997. godine.. Pogotkom Milakovića poveli smo 1:0, no onda dolazi serija Grka od 5:0 nakon koje su mnogi već izgubili nade. Nakon dugo vremena uspjeli smo izjednačiti rezultat pogotkom Milakovića za 6:6, a u novo vodstvo nakon pne tri četvrtine vratio nas je Kragić sa igračem više.

  31.08.2009. 19:15h


Gradončelnik i njegovi zamjenici položili vijenac na mjestu stradavanja vatrogasaca n Kornatu

U povodu obilježavanja druge godišnjice korntske tragedije, jučer je ispred crkvice Gospe od Tarca održana komemoracija i molitva za 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnoga koji su stradali prilikom gašenja požara na otoku Kornatu i molitva za jedinog preživjelog vatrogasca Franu Lučića. Nakon komemoracije, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca podno Velog vrha na mjestu stradavanja, pijetet stradalim vatrogascima odale su njihove obitelji, kolege vatrogasci iz svih krajeva Hrvatske, predstavnici državnih i lokalnih čelnika, prijatelji i sugrađani.

  31.08.2009. 10:30h


2 godine od kornatske tragedije

Na 2. godišnjicu kornatske tragedije, u kojoj je živote izgubilo 12 šibenskih, vodičkih i tišnjanskih vatrogasaca, danas su obitelji poginulih vatrogasaca, kao i izaslanstva Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika položili vijence kod kipa sv. Florijana ispred zgrade Vatrogasnog doma u Šibeniku. Ispred Grada Šibenika vijenac su položili gradonačelnik dr. Ante Županović i njegovi zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović, te su zapalili svijeću kod ploče na kojoj su uklesana imena poginulih vatrogasaca, pripadnika JVP Grada Šibenika:

  30.08.2009. 09:19h