Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

14. srpnja konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

S obzirom da 29. lipnja nije izabran predsjednik Gradskog vijeća, odnosno nije konstituirano Gradsko vijeće Grada Šibenika, predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić donijela je Odluku o ponovnom sazivanju 1. konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika. Sjednica će se održati 14. srpnja 2009. u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika, Trg Republike Hrvatske 3, s početkom u 9,30h. Na dnevnom redu je: utvrđivanje kvoruma, izbor Mandatne komisije, izvješće Mandatne komisije i verifikacija mandata članova Gradskog vijeća, utvrđivanje najstarijeg člana Gradskog vijeća koji će predsjedavati sjednicom, svečana prisega, te izbor Odbora za izbor i imenovanja i izbor predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

  02.07.2009. 09:59h


Gradonačelnik čestitao šibenskim gimnazijalcima na osvojenoj nagradi ACES-a

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović, primili su danas učenike Gimnazije Antuna Vrančića i njihove mentore, a u povodu osvojene nagrade za projekt „Suvemeno lice tradicije“, kojeg su nominirali pred Akademijom škole središnje Europe (ACES). Naime, Gimnazija Antuna Vrančića nominirala se na navedeni projekt zajedno s gimnazijom Nikola Karev iz Skopja te Jovan Jovanović-Zmaj iz Novog Sada. Svaka od tri škole nominirala je nematerijalno kulturno dobro svoga kraja i to na način da ga se osuvremeni i primijeni u današnjem vremenu

  30.06.2009. 13:20h


Položeni vijenci na spomen-obilježju na Baldekinu

Na poziv predsjednika Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja Šibensko-kninske županije Branka Smrčeka, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović položio je vijenac kod spomen-obilježja na Baldekinu u sjećanje na sve poginule, stradale, umrle i nestale hrvatske branitelje. Vijenac su položili i članovi Udruge obljelih od PTSP-a, a uoči 8. Redovne skupštine Udruge koja se danas održava u prostorijama Katoličkog doma.

  30.06.2009. 12:37h


Vukovarska djeca na ljetovanju u odmaralištu Društva naša djeca u Prvić Luci

Sukladno dogovoru gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića i gradonačelnika Grada Vukovara Željka Saba, suradnja dvaju gradova Heroja Domovinskog rata počela je projektom ljetovanja vukovarske djece na šibenskom području. Tako će u vremenu 10.-25. srpnja 2009. dvije grupe od po 50 djece ljetovati sedam dana u odmaralištu Društva naša djeca u Prvić Luci. Smještaj će za djecu biti besplatan, dok će troškove prehrane djece i održavanja objekta za njihova boravka snositi Grad Šibenik.

  29.06.2009. 14:56h


Štandovi na rivi-dogovor gradonačelnika i zakupnika štandova

Grupa obrtnika i malih poduzetnika- dosadašnjih zakupnika štandova koji su ove godine trebali biti locirani na Starom Pazaru, postigli su dogovor s gradonačelnikom Grada Šibenika dr. Antom Županovićem da se isti lociraju na nogostupu zapadno od stepeništa katedrale prema ex peškariji. Štandovi su preseljeni danas, a od sutra će početi prodaja suvenira, nakita, umjetničkih slika, razglednica i ostalih proizvoda namijenjenih prvenstveno turistima. Ponuđenu lokaciju Starog Pazara zakupnici štandova nisu smatrali dovoljnom atraktivnom za prodaju svojih proizvoda, odnosno nije im se činila dovoljno ekonomski opravdana.

  29.06.2009. 14:37h


Gradsko vijeće Grada Šibenika nije konstituirano-sljedeća sjednica u roku od 15 dana

Danas je u Gradskoj vijećnici održana 1. konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika koju je, temeljem ovlaštenja državnog tajnika Središnjeg ureda za upravu, sazvala i kojom je do izbora najstarijeg vijećnika predsjedala predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić. Nakon intonacije državne himne, tajnica Grada Šibenika Diana Dulibić Vlahov izvršila je prozivku nazočnih, te utvrdila da je opravdano izočan g. Boris Dragutin, te da postoji pravoljana većina za odlučivanje jer je od 26 izabranih na sjednici nazočno 25 vijećnika.

  29.06.2009. 11:35h


I ovoga ljeta 450 parkirališnih mjesta u TEF-u

I ove godine će Gradski parking d.o.o. od kraja lipnja do kraja kolovoza upravljati sezonskim parkiralištem u Crnici, namijenjenim za dnevne posjete turista gradu Šibeniku. Prošle godine je Gradski parking d.o.o. ukupno uložio preko 250.000 kuna u uređenje i promidžbu ljetnog parkirališta s oko 450 parkirališnih mjesta na području bivše Tvornice elektroda i ferolegura koje je preko šetnice Pekovac nekoliko minuta hoda udaljeno od starog dijela grada (Doca) i petnaestak minuta hoda od Katedrale. Ovog tjedna se navedeno obnovilo i ponovo otvorilo svoja vrata, u prvom redu posjetiteljima grada Šibenika. Parkiralište u TEF-u će imati isključivo dnevnu kartu cijene 20 kuna za osobna vozila i kamp-kućice, te 50 kuna za autobuse koji ne žele koristiti infrastrukturu Autobusnog kolodvora.

  27.06.2009. 23:45h


U središtu grada uklanjaju se grafiti s fasada

Temeljem naloga gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića, počelo se s uklanjanjem nepropisnih sadržaja s fasada (grafiti) u staroj gradskoj jezgri i to na način da su prvo prebrisani pojedinačni grafiti u Kalelargi. Nakon Kalelarge, s poslom, kojeg temeljem ugovora o čišćenju fasada obavlja tvrtka Goodman d.o.o. iz Šibenika, nastavit će se i dalje po užem središtu grada. Što se tiče kamenih ploča u Kalelargi, dat je nalog za čišćenje dosadašnjem koncesionaru za održavanje javnih površina, tvrtki Dva Marka d.o.o., koji će s radovima početi u ponedjeljak 29. lipnja. Pored kamenih ploča u Kalelargi, dat je nalog da se očisti i kamena stepenica kod pizzerije „Tony“, a što će odraditi također „Dva Marka d.o.o.“.

  26.06.2009. 09:17h


Skida se rampa na šibenskoj rivi

Od 1. srpnja promet duž šibenske rive više se neće regulirati naplatnom kućicom i rampom koje su se nalazile na njezinu početku, pa će već ovog ponedjeljka početi njihovo uklanjanje. Do sada je šibenska riva, na potezu od naplatne kućice, bila nulta parkirna zona, te se parking naplaćivao 24 sata, po cijeni od pet kuna zimi i deset kuna ljeti. Parkirati se moglo na bilo kojem mjestu koje ne ometa normalno odvijanje prometa. Od 1. srpnja 2009., automobili će se moći parkirati isključivo na oko 120 označenih parkirnih mjesta, a one koji takav režim ne budu poštivali, kažnjavat će policija, dok će vozila uklanjati “pauk”. Nulta zona će sada postati tzv. „crvena“, što znači da će se parking naplaćivati od ponedjeljka do petka, od 7 do 21 sat, i subotom, od 7 do 14 sati, po cijeni od pet kuna po satu.

  25.06.2009. 11:33h


Položeni vijenci u povodu 25. lipnja-Dana državnosti

U prigodi 25. lipnja-Dana državnosti, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, zajedno sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, položio ju vijence i zapalio svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod spomenika hrvatskim braniteljima na Baldekinu, a u spomen na one koji su položili živote za slobodnu Hrvatsku. Vijence su položili i predstavnici Šibensko-kninske županije, Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, predstavnici političkih stranaka, udruga, Hrvatske ratne mornarice i Policijske uprave Šibensko-kninske.

  24.06.2009. 11:04h