Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Dr. Ante Županović potpredsjednik Udruge gradova

Kako smo izvješteni iz Tajništva Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, dr. Ante Županović, kao novoizabrani gradonačelnik Grada Šibenika, nastavlja predstavljati Grad Šibenik u Udruzi gradova i to na mjestu potpredsjednika Udruge. Naime, Statutom Udruge gradova propisano je da su članovi Udruge gradovi u Republici Hrvatskoj, a Grad u tijelima Udruge predstavlja gradonačelnik. Mandat članova Skupštine traje od dana održavanja izborne Skupštine do održavanja iduće izborne Skupštine, te je Grad Šibenik na prethodnoj izbornoj Skupštini Udruge izabran za potpredsjednika Udruge, a mandat Grada Šibenika traje do iduće izborne Skupštine koja je planirana za zadnji kvartal ove godine.

  23.06.2009. 12:32h


Gradonačelnik pozdravio inozemne ansamble-sudionike 49. MDF-a

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima primio je jutros u Gradskoj vijećnici predstavnike inozemnih ansambala-sudionike 49. Međunarodnog dječjeg festivala iz Bosne i Hercegovine, Izraela, Litve, Makedonije, Poljske i izvođače programa „Na trgovima i ulicama“. Gradonačelnik ih je pozdravio u ime Grada Šibenika, te im zahvalio što, kao pravi veleposlanici svojih zemalja, obogaćuju program 49. MDF-a i donose dio svoje kulture, vještina i znanja kako bi ga prezentirali brojnoj dječjoj publici. Gradonačelnik je također kazao kako Šibenik u ova dva tjedna Festivala živi svoje najljepše dane u godini, kada uživamo u dječjem stvaralaštvu i učimo od djece. Predstavnici ansamabala su zahvalili gradonačelniku na srdačnom prijemu, te obećali da će doći dogodine na jubilarni 50. MDF.

  22.06.2009. 13:36h


U povodu 22. lipnja-Dana antifašističke borbe izaslanstvo Grada Šibenika položilo vijence

U povodu 22. lipnja-Dana antifašističke borbe, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, položio je jutros vijence i zapalio svijeće kod Središnjeg križa i na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju Kvanj. Vijence su položili i župan šibensko-kninski Goran Pauk sa svojim zamjenicima Željkom Šimuncem i Zoranom Smolićem, predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić, te članovi Saveza antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije. Tom prigodom ,predsjednik županijskog Saveza Slavko Matić održao je prigodno slovo.

  22.06.2009. 13:17h


Australski umjetnik James Newitt na Zlarinu

Sinoć je na otoku Zlarinu, u sklopu projekta Punta arta-zelena karta 2009. Zlarin, vizualni umjetnik iz Australije James Newitt prezentirao svoje radove. Punta Arta je ove godine pozvala na otok umjetnike iz drugih zemalja, s drugih kontinenata ili bolje rečeno s drugih otoka, pa se kao simbol dozvole za rad u tuđini, za koju su se otočani uvijek očajnički borili, ovogodišnji program zove Zelena karta. Pored Jamesa Newitta, na Zlarinu će tako ovoga ljeta gostovati i Francuzi Yan Geraud, Lucie Galand, Eric Valette i Njemica Katalin Schaak. James Newitt rođen je u Hobartu na Tasmaniji 1981. godine, 2007. doktorirao je vizualnu umjetnost na tasmanijskoj Umjetničkoj školi. Tijekom posljednjih pet godina nagrađen je za mnoge individualne i grupne projekte.

  21.06.2009. 23:55h


Otvorene izložbe 1. dana 49. MDF-a

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović nazočio je danas otvaranju izložaba u studiju Galerije sv. Krševana, Galeriji sv. Krševana i u Muzeju grada Šibenika, što se tradicionalno otvaraju 1. dana Međunarodnog dječjeg festivala. Gradonačelnik je tako pogledao izložbu LAĐA MOG DJETINJSTVA u studiju Galerije sv. Krševana, na kojoj su izloženi natječajni radovi učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Gradonačelnik je obišao i slovensku izložbu SILVESTER PLOTAJS SICOE u Galeriji sv. Krševana, te skupnu izložbu Nevenke Arbanas, Dore Kovačević i Dragana Nuića-Vučkovića u Muzeju grada Šibenika.

  21.06.2009. 16:07h


Sinoć svečano otvoren 49. Međunarodni dječji festival

Izraelskom plesnom predstavom „Igra skrivača 3-4“, u izvedbi ansambla „The Dina Telem Group“ sinoć je u Šibenskom kazalištu otvoren 49. Međunarodni dječji festival. Predstava objedinjuje zabavu, humor, natjecanje, imitiranje, borbu, mirenje-sve to ispričano kroz ples. Uoči predstave, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, pozdravio je sve goste, uzvanike i sve sudionike Festivala, dok je kao izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske nazočne pozdravio šibensko-kninski župan Goran Pauk. Festival je otvorenim proglasila šestogodišnja Lucija Gracin. Svečanosti otvorenja, uz brojne goste i uzvanike, nazočio je i veleposlanik Države Izrael nj.e. Meirom Shmuel, koji se uoči otvorenja Festivala, zadržao i u kratkom razgovoru sa šibenskim gradonačelnikom Županovićem. Program 49. MDF-a nastavlja se sutra otvaranjem izložaba u Studiju galerije Kševan, u Galeriji sv. Krševana i u Muzeju grada Šibenika.

  21.06.2009. 09:37h


29. lipnja konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

Predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić donijela je Odluku o sazivanju 1. konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika za 29. lipnja 2009. Sjednica će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika, Trg Republike Hrvatske 3, s početkom u 9,30h. Na dnevnom redu je: utvrđivanje kvoruma, izbor Mandatnog povjerenstva, izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova Gradskog vijeća, utvrđivanje najstarijeg člana Gradskog vijeća koji će predsjedavati sjednicom, svečana prisega, te izbor Odbora za izbor i imenovanja i izbor predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

  19.06.2009. 15:20h


Obljetnica osnutka 113. šibenske brigade

U povodu obljetnice osnutka 113. šibenske brigade, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, zajedno sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, položio je jutros vijenac na Gradskom groblju Kvanj kod Središnjeg križa. Gradonačelnik i njegovi zamjenici nazočili su i svetoj misi u kapelici sv. Mihovila, te položili vijenac kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Baldekinu.

  19.06.2009. 10:29h


Zbog loše vremenske prognoze svečano otvaranje 49. MDF-a u Šibenskom kazalištu

Zbog loših vremenskih prilika, jakog vjetra i kiše, koje svi prognostičari najavljuju za subotu, 20. lipnja 2009. godine, u večernjim satima, svečano otvorenje 49. MDF-a bit će ove godine iznimno održano u Šibenskom kazalištu umjesto na Ljetnoj pozornici. Takvu odluku Uprava MDF-a , članovi Festivalskog vijeća i predstavnici Grada Šibenika donijeli su , prije svega, zbog sigurnosti publike i izvođača, koja bi u najavljenom nevremenu mogla biti ugrožena na otvorenoj pozornici. Svečano otvorenje počet će u subotu u 21 sat, a u Kazalištu će biti održana i generalna proba večeras, 19. lipnja, također u 21 sat.

  19.06.2009. 08:27h


Gradonačelnik pozdravio sudionike konferencije PRAVO DJETETA NA ZDRAVLJE I RAZVOJ

U hotelskom naselju Solaris danas je počela s radom dvodnevna konferencija Pravo djeteta na zdravlje i razvoj. Konferencija se održava u povodu 20. obljetnice UN-ove Konvencije o pravima djeteta te 10. obljetnice akcije Gradovi i općine - prijatelji djece i Za osmijeh djeteta u bolnici. Sudionike konferencije, na koju se odazvalo preko 250 liječnika, pedagoga, psihologa i drugih stručnjaka, pozdravio je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Gradonačelnik im je zaželio srdačnu dobrodošlicu, te izrazio svoje zadovoljstvo što se ovaj ugledni skup već tradicionalno održava u šibenskom Solarisu i to u vrijeme Međunarodnog dječjeg festivala. „Kao ljudima koji radite s djecom i koji brinete o dječjem zdravlju i razvoju, o sretnom odrastanju, o brojnim problemima s kojima se današnji mladi naraštaji susreću, želim vam uputiti zahvalu i kao gradonačelnik i kao roditelj, ali i kao liječnik.“, naglasio je gradonačelnik.

  18.06.2009. 20:47h