Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnica pozdravila sudionike 2. Obrtničkih sportskih igara

Jutros su u hotelskom naselju Solaris u Šibeniku otvorene Druge obrtničke sportske igre. Igre je otvorio Darko Horvat, ravnatelj Uprave za obrt Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, koje je ujedno i pokrovitelj ove manifestacije. Sudionike je, među ostalim uzvanicima, pozdravila i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, te im poželjela dobrodošlicu u Šibenik. Posebno se osvrnula na odličnu suradnju Grada Šibenika, Obrtničke komore Šibensko-kninske županije i Udruženja obrtnika Šibenik, koje okuplja preko 2000 obrtnika, od čega 1600 šibenskih. „Naši šibenski obrtnici, okupljeni u Udruženje, važan su segment cjelokupnog razvoja grada, te prate Grad u svim njegovim projektima, a oni tracicijskog predznaka upotpunjuju našu turističku promidžbu sudjelujući gotovo na svim sajmovima i prezentacijama šibenskog kraja

  15.05.2009. 12:46h


Vijenci i svijeće za poginule i umrle domobrane

Gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić i dogradonačelnik Tomislav Ninić položili su vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, u čast poginulih i umrlih hrvatskih domobrana. Vijence su također položili predstavnici Društva ratnih veterana Hrvatski domobran, te dožupan Šibensko-kninske županije Ante Tanfara.

  15.05.2009. 12:03h


Gradonačelnica na predstavljanju novog industrijskog pogona Ivanala na Podima

Gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić i zamjenik gradonačelnice Tomislav Jukić nazočili su danas predstavljanju novog industrijskog pogona tvornice aluminija Ivanal, na Poduzetničkoj zoni Podi. Preseljenje kompletne tehnologije i pokretanje proizvodnje na novoj lokaciji najavljeno je za mjesec dana, sredinom lipnja 2009. Kako je u svom obraćanju nazočnima naglasio direktor i vlasnik IVANALa dr. Marko Ivanović, realizacija ovog projekta započela je u drugoj polovici 2007. kupnjom parcele te danas na Podima imamo pogon vrijedan 42 milijuna EUR-a. G. Ivanović zahvalio je svima koji su ga na tom putu pratili, od banaka, preko osiguravajuće kuće, do izvođača i naravno svojih radnika koji ga u svakom njegovom poslovnom potezu prate.

  14.05.2009. 15:05h


Održana 121 sjednica Gradskog poglavarstva

121. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Šibenika počela je izalagnjima o Prijedlogu Generalnog urbanističkog plana Grada Šibenika. Gradonačelnica je uvodno naglasila kako ovaj timing nema veze s predstojećim lokalnim izborima, nego je procedura izrade ovog važnog dokumenta vrlo složena i jednostavno je i ovaj dio procedure došao na dnevni red. Pročelnik za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Gustav Červar je kratko pojasnio tijek procedure; naime, Plan je prošao prethodnu raspravu, točnije nekoliko neformalnih prethodnih rasprava, i jednu formalnu koju predviđa zakon.

  14.05.2009. 11:24h


Svečano zatvoreno Bistra-državno prvenstvo školskih športskih društava 2009

Svečanim programom proglašenja najboljih školskih športskih ekipa osnovnih škola u športskoj dvorani Baldekin u Šibeniku, jučer je završilo Bistra - državno prvenstvo školskih športskih društava 2009. god. U ukupno osam dana oko 2500 učenika osnovnih i srednjih škola, te učenici s teškoćama u intelektualnom razvoju, kao i 350 njihovih voditelja, sudjelovalo je u najmasovnijem športskom natjecanju u Republici Hrvatskoj koje je ove godine po prvi put organizirao Hrvatski školski športski savez. Predsjednik Saveza gosp. Franjo Arapović pozdravljajući učenike i njihove voditelje,

  14.05.2009. 08:33h


Otvorena izložba natječajnih radova za Dragu

U Studiju galerije Krševan danas je otvorena izložba radova pristiglih na Natječaj za idejno, urbanističko – arhitektonsko rješenje stambenih, poslovnih i ostalih javnih sadržaja na lokaciji Draga u Šibeniku. Javnom prezentacijom radova završava natječajni proces kojeg je za investitore i partnere na projektu, Grad Šibenik i Zagreb – Montaža Grupu, organiziralo Udruženje hrvatskih arhitekata. Među 23 pristigla rada, prvu nagradu je jednoglasno osvojio Josep Lluìs Mateo iz Barcelone. Prema obrazloženju stručne ocjenjivačke komisije, njegov je rad u potpunosti odgovorio na sve zahtjeve iz natječaja.

  13.05.2009. 12:43h


Željko Čoga ponovo izabran za predsjednika Vatrogasne zajednice Šibenisko-kninske županije

Intoniranjem Lijepe naše i Vatrogasne himne, jutros je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika započela s radom Izborna skupština Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Željko Čoga, u nazočnosti brojnih pripadnika DVD-ova i JVP-ova s područja naše županije, posebno je pozdravio nazočnost predstavnika Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije zatim Zadarske županije, te pilote kanadera, kao i župana šibensko-knisnkog Gorana Pauka i gradonačelnicu Nedjeljku Klarić.

  12.05.2009. 12:06h


Nikolina Vučenović nova dječja gradonačelnica Grada Šibenika

U organizaciji Društva naša djeca Šibenik u subotu je, u odmaralištu DND-a u Prvić Luci, održana konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Šibenika u trećem sazivu. Za novu dječju gradonačelnicu izabrana je Nikolina Vučenović, učenica 6. razreda OŠ Jurja Dalmatinca, a zamjenici gradonačelnice su Dario Ivanović (OŠ Petra Krešimira IV) i Lucija Alfier (OŠ Jurja Šižgorića). Pročelnica za kulturu je Anamarija Lucić (OŠ Petra Krešimira IV), pročelnik za sport je Vice Jurišić (OŠ Jurja Šižgorića), pročelnica za zdravlje i okoliš Dora Erceg (OŠ Tina Ujevića), a pročelnici za slobodno vrijeme i aktivnosti Karmen

  11.05.2009. 13:34h


Otvoren promet Ulicom S. Radića preko Vanjskog

Nakon završetka II faze radova na kolektoru Socijalno-Gimnazija, jutros je pušten promet u Ulici biskupa Jerolima Milete, kojem je nazočila gradonačelnica Neda Klarić sa suradnicima. Naime, od ponedjeljka 12. siječnja 2009. promet je bio reguliran na način da je Ulica biskupa Jerolima Milete bila zatvorena od raskrižja s ulicama Ante Starčevića i Ante Šupuka do 1. policijske postaje, a promet je bio obustavljen u Ulici Stjepana Radića od Ulice Karla Vipauca kod bolnice do Ulice Ante Starčevića, odnosno do Vanjskog. Promet se u tom periodu odvijao dvosmjerno ulicama Ante Starčevića i Ante Šupuka, odnosno uz Novu tržnicu i trgovački centar City Life.

  10.05.2009. 20:31h


Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Šibenika

Danas je u Šibenskom kazalištu, u organizaciji Ritam radija održano sučeljavanje svih kandidata za mjesto gradonačelnika Grada Šibenika, u kojem su sudjelovali: Nedjeljka Klarić (HDZ-HSS-HSLS-DC), Ante Županović (SDP-HNS), Goran Grguričin (HSP-SU), Ivan Ninić (NEZAVISNI KANDIDAT)), Emil Guberina (NEZAVISNI KANDIDAT) i Ivan Višnjić (NEZAVISNI KANDIDAT). Emisija je bila emitirana izravno na valovima radija, te putem interneta tj. streaminga. Emisiju su vodili glavni i odgovorni urednik Drago Kudra i voditeljica Manuela Čapalija.

  08.05.2009. 19:04h