Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Početak postupka javne nabave za stručni nadozor građevinsko-obrtničkih radova na OŠ Meterize

Gradonačelnica Neda Klarić je donijela Odluku o početku postupka javne nabave za stručni nadzor građevinsko-obrtničkih radova s instalacijama za Osnovnu školu Meterize. Odlukom se utvrđuju početak i odabir postupka nabave, kao i ovlašteni predstavnici javnog naručitelja koji se imenuju za provođenje postupka javne nabave. Procijenjena vrijednost nabave je 1.000.000,00 (milijun kuna)., a izvor planiranih sredstava je Proračun Grada Šibenika za 2009. godinu. Za provođenje postupka utvrđeni su ovlašteni predstavnici naručitelja: Milivoj Bratinčević, mr. Gustav Červar, Ksenija Slavica, i Diana Dulibić Vlahov.

  06.05.2009. 12:35h


Komunalno redarstvo Grada Šibenika uklanja sve predizborne plakate neprimjerenog sadržaja

Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić dala je jutros nalog Komunalnom redarstvu Grada Šibenika da, postupajući temeljem Odluke o komunalnom redu, a uvažavajući mišljenje velikog broja građana Grada Šibenika, kao i mišljenje Županijskog izbornog povjeernstva Šibensko-kninske županije, uklone sve plakate neprimjerenog i uvredljivog sadržaja u okviru predizborne promidžbe, koji se nalaze na području Grada Šibenika.

  06.05.2009. 10:32h


U Šibeniku sinoć otvoreno Bistra-Državno prvenstvo školskih športskih društava

Sinoć je u Šibeniku na Trgu Republike Hrvatske održano svečano otvorenje Bistra-Državnog prvenstva školskih športskih društava 2009., koje ove godine po prvi put organizira Hrvatski školski športski savez. Prvenstvo se održava u tri kategorije: za učenike osnovnih škola, učenike srednjih škola i učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju. Natjecanja će se održati u 8 disciplina: badminton, stolni tenis, mali nogomet, kros, košarka, odbojka, rukomet, atletika. Nakon svečanog mimohoda sudionika- 908 učenika i 112 voditelja i inotoniranja Lijepe naše, pozdravno slovo

  06.05.2009. 09:39h


Dovršena izrada gipsanog predloška spomenika Draženu Petroviću

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, pročelnik za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Gustav Červar i ravnatelj galerije sv. Krševana Pavle Roca posjetili su atellier hrvatskog kipara Kažimira Hraste u Splitu, kako bi se informirali o tijeku radova na završetku I faze izrade spomenika Draženu Petroviću. Kipar Hraste je izvijestio dogradonačelnika kako je završen gipsani predložak kao predfaza lijevanja spomenika. Paralelno s lijevanjem u Ljevaonici Ujević, ishodovat će se lokacijska dozvola za spomenik, te će biti preseljeni kiosci koji se nalaze na lokaciji na kojoj će spomenik biti postavljen.

  05.05.2009. 22:08h


U lipnju ponovno otvorenje Bunara

Gradonačelnica Šibenika Neda Klarić sastala se danas s predstavnicima tvrtke U.O. Bunari, Ivanom Livićem i Ivicom Pilićem, koji su od 15. travnja 2009 preuzeli projekt Bunari – tajne Šibenika, kako bi ga oživjeli i dali mu jedno novo društveno, kulturno i turističko obilježje. Kako su izvijestili gradonačelnicu, Bunari će prvenstveno biti kulturno-turistička atrakcija s dodatnom ugostiteljskom ponudom, koja s jedne strane predstavlja gradsku pozornicu, dok će se u njegovoj unutrašnjosti moći doživjeti cijela šibenska prošlost do današnjeg vremena. Ono što su posebno apostrofirali jest da je prostor bunara, nakon temeljite obnove

  04.05.2009. 16:01h


U NCP-u svečano obilježen Dan brodogradilišta

Na današnji dan tradicionalno je u NCP Remontnom Brodogradilištu Šibenik, podizanjem hrvatske zastave na jarbol koji se nalazi na ulazu u remont, obilježen Dan brodogradilišta. Prvi put se hrvatska zastava vijorila na tom istom jarbolu ratne 1991. godine čime je tada obilježena pobjeda nad okupatorom, a danas ona simbolizira razvoj i gospodarski napredak mandalinskog poluotoka i Šibensko – kninske županije općenito. Podizanju zastave prethodilo je polaganje vijenca poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na gradskom groblju Kvanj, te potpisivanje kolektivnog ugovora u prostorijama NCP Remontnog Brodogradilišta Šibenik. Supotpisnici kolektivnog ugovora, uz Gorana Prgina – predsjednika Uprave NCP Grupe, bili su Zdravko Burazer – predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske i Branko Peran – Glavni povjerenik sindikalne podružnice SMH - NCP Šibenik.

  04.05.2009. 15:08h


Bacanjem bulina gradonačelnica otvorila prvenstvo Dalmacije u balotama-prvi krug priprao balotašima iz Prvić Luke

Bacanjem bulina, na zogu postavljenom ispred zgrade Šibensko-kninske županije na Trgu Pavla Šubića, gradonačelnica Neda Klarić otvorila je jutros prvenstvo Dalmacije u balotama, što se u organizaciji Slobodne Dalmacije održava u narednih 10 nedjelja. Natjecanje, koje ima za cilj podržati tradiciju i običaje našeg kraja i promovirati ga kako među turistima, tako i među domicilnim stanovništvom, održavat će se na trgovima i rivama sljedećih gradova: Šibenika (otvorenje manifestacije), Imotskog, Zadra, Metkovića, Dubrovnika, Splita, Knina, Sinja, Brača, Trogira, te u samom finalu, odnosno završnici, na splitskoj Rivi gdje ćemo doznati tko ima najbolju balotašku ekipu. Natjecanje je otvoreno za sva dalmatinska mjesta Zagore, primorja i otoka, pa su tako u današnjem „šibenskom krugu“ snage odmjerile ekipe Crnice, Danila, Kunčića, Krapnja,

  03.05.2009. 11:37h


Šibenčani proslavili 1. svibnja

U povodu Međunarodnog praznika rada i blagdana Svetog Josipa Radnika velik broj Šibenčana je pohodio Nacionalni park Krka, gdje je tradicionalno održana i središnja proslava tog blagdana. Gradonačelnica Neda Klarić i župan šibensko-kninski Goran Pauk dijelili su besplatne porcije graha s kobasicama, njih ukupno 2000. Spiza je pripremljena u kuhinji vojarne «Kralj Zvonimir» u Kninu. U jutarnjim satima, u Skradinu je otvoren i 1. sajam agroturizma naše županije, kojim se promovira turistička i poljoprivredno-proizvodna ponuda, a u cilju jačanja poljoprivredne proizvodnje u funkciji turizma i razvoja ruralnih krajeva. Sajam, koji je prodajnog karaktera, za sve je izlagače besplatan. Prijavljeno je ukupno 68 izlagača za koje je osiguran stol u šatoru veličine 50x20 m.

  01.05.2009. 22:47h


U Šibeniku obilježen Dan hrvatskih političkih uznika

Na poziv predsjednika podružnice Hrvatskog društva političkih zatvorenika Šibensko-kninske županije Dane Kneževića, gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić sudjelovala je danas u programu obilježavanja Dana hrvatskih političkih uznika, koji se slavi 30. travnja. Članovi Društva, njih gotovo preko 300, iz svih dijelova Hrvatske, okupili su se danas u Šibeniku i sudjelovali u misnom slavlju u šibenskoj katedrali sv. Jakova, koju je predvodio biskup šibenski msr Ante Ivas. Izaslanstvo Društva položilo je vijenac poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama za Domovinu na gradskom groblju Kvanj. Program obilježavanja nastavljen je u Katoličkom domu, uz pozdravnu riječ domaćina - predsjednika Podružnice HDPZ-a Šibensko-kninske županije Dane Kneževića kao i predsjednika HDPZ-a Alfreda Obranića.

  30.04.2009. 16:20h


Poglavarstvo održalo 120. sjednicu

Danas je održana 120. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Šibenika na kojoj je pod 1. točkom Dnevnog reda direktor Gradskog parkinga Danijel Mileta podnio Izvješće o radu Gradskog parkinga za 2008. godinu, te Financijska izvješća sa zaključno 31.12.2008. uz Izvješće neovisnog revizora. Direktor Mileta je naglasio kako je 2008. poslovna godina bila uspješna, te je u tom smislu naveo nekoliko pokazatelja; polazeći od činjenice da Uprava Gradskog parkinga u radu iznimno cijeni transparentnost, za financijska izvješća je zatražen nalaz neovisne revizorske kuće- Šibenski Revicon-, u čijem zaključnom dijelu stoji:

  30.04.2009. 12:26h