Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

U Solarisu otvoreno 6. Međunarodno savjetovanje o humanitarnom razminiranju

Jutros je u hotelskom naselju Solaris otvoreno 6. Međunarodno stručno savjetovanje o humanitarnom razmniranju, kojem su nazočili direktor Hrvatskog centra za razminiranje Otto Jungwirth, predsjednik Savjeta za razminiranje RH Đuro Brodarac, član Savjeta i izaslanik ministra mora, prometa i infrastrukture Igor Maly, te brojni međunarodni stručnjaci iz područja profesije razminiranja, kao i proizvođači opreme za razminiranje. Nazočne je napočetku Savjetovanja pozdravila gradonačelnica Nedjeljka Klarić, kao i zamjenik župana Željko Šimunac.

  27.04.2009. 10:39h


Gradonačelnica posjetila članove Udruge gluhih i nagluhih Šibensko-kninske županije

Na poziv Udruge gluhih i nagluhih Šibensko-kninske županije, gradonačelnica Neda Klarić i zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić posjetili su članove Udruge na njihovom redovnom druženju subotom u prostorijama Udruge u Ulici Kralja Zvonimira 42. Tom prigodom bilo je riječi o kampanji za priznavanje hrvatskog znakovnog jezika, a koja je pokrenuta pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te su predstavnici Udruge izvijestili gradonačelnicu kako je pilot projekt zapošljavanja tumača proširen i na grad Šibenik.

  26.04.2009. 15:02h


Festivalsko vijeće usvojilo program 49. MDF-a

Festivalsko vijeće Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku na sjednici održanoj 25.travnja 2009.godine, kojom je predsjedavala gradonačelnica Grada Šibenika i predsjednica Vijeća gospođa Nedjeljka Klarić usvojilo program 49.MDF-a. 49.međunarodni dječji festival Šibenik – Hrvatska održava se od 20.lipnja do 4.srpnja 2009. pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske gospodina Stjepana Mesića, u organizaciji Šibenskog kazališta, te u suorganizaciji Ministarstva kulture, Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa

  25.04.2009. 21:04h


U Freiburgu u svibnju izložba o Faustu Vrančiću

Gradonačelnica Neda Klarić primila je danas predsjednicu Njemačko-hrvatskog društva iz Freiburga Siliviju Ljubičić koja u Šibeniku boravi radi priprema za otvorenje izložbe „Padobran, Faust i Machina novae-Faust Vrančić i njegovo djelo“, što će se 8. svibnja 2009. u organizaciji Društva održati u tom njemačkom gradu. Gđa Ljubičić je izvijestila gradonačelnicu kako su članovi Društva u organizaciji izložbe imali veliku pomoć Gradske knjižnice Jurja Šižgorića i Gradske knjižnice Freiburg. U sklopu otvaranja izložbe, ravnatelj šibenske knjižnice Milivoj Zenić, održat će prigodno slovo o životu i djelu Fausta Vrančića.

  24.04.2009. 15:01h


Počeli radovi na izgradnji nogostupa i javne rasvjete u Podsolarskom

Temeljem ugovora između Grada Šibenika i tvrtke Filips d.o.o. iz Vodica jučer su počeli radovi na izgradnji nogostupa i javne rasvjete u Podsolarskom u iznosu od 467.886,10 kuna. Troškovnikom su predviđeni radovi na konstrukciji nogostupa kao i radovi na sustavu javne rasvjete, koji uključuju polaganje kablova i postavljanje 30 rasvjetnih stupova. Radove se izvođač obvezao završiti u roku od 30 radnih dana.

  24.04.2009. 14:28h


Radovi na izgradnji Ulice Ivana Ninića Ivasa

Grad Šibenik i tvrtka Filips d.o.o. iz Vodica potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji Ulice Ivana Ninića Ivasa u iznosu od 487.240,55 kuna. Troškovnikom radova predviđeno je kompletno uređenje ulice, uz asfaltiranje, zatim radovi na izgradnji kolnika, kao i radovi na odvodnji.Rok za izvođenje radova je 30 radnih dana od dana uvođenja u posao, a tvrtka Filips je danas otpočela s pripremnim radovima. S tvrtkom Čavo iskopi iz Zatona Grad Šibenik je potpisao ugovor za izgradnju ogradnog zida u Ulici Stipe Ninića u iznosu od 118.747,48 kuna, uz rok za izvođenje od 20 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

  24.04.2009. 14:21h


Prigodnim programom Oš Jurja Dalmatinca obilježila Dan škole

U povodu 23. travnja, blagdana sv. Jurja, Osnovna škola Jurja Dalmatinca, proslavila je prigodnim programom „svoj dan“. „Učenici škole od 5-8 razreda, zajedno sa svojim nastavnicima, pripremili su program pod nazivom „Otvorena vrata OŠ Jurja Dalmatinca-Čuvanje baštine i običaja“, s ciljem razvoja osjećaja kod djece za očuvanje kulturne baštine i običaja našeg podneblja.“, pojasnila je ravnateljica škole Stanka Krajina. U programu koji je trajao 40-ak minuta, učenici škole su, kroz nastavu hrvatskog jezika, povijesti, vjeronauka, likovne kulture, biologije, kemije, stranog jezika, informatike, plesa, otputovali u šibensku prošlost.

  24.04.2009. 11:25h


Uređenje šetnice i plaže u Zatonu

Grad Šibenik i tvrtka Bemix d.o.o. iz Grebaštice potpisali su ugovor o izvođenju radova na uređenju šetnice i plaže u uvali Šarina draga u Zatonu, u iznosu od 79.300,00 kuna. Troškovnikom su predviđeni radovi na proširenju šetnice na 3m širine u dužini od 160m, zatim zidanje potpornog zida i izrada betonskih stepenica za svladavanje visinske razlike od sunčališta do mora, te razastiranje drobljenog kamena po šetnici. Radovi, čiji rok za izvođenje je 15 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, financiraju se sredstvima Proračuna Grada Šibenika i to s pozicije „uređenje plaža i obale“.

  24.04.2009. 09:47h


9. regata Šibenik-Civitanova-Šibenik od 23.-28. lipnja

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić primio je danas u svom uredu predsjednika Udruženja nautičara Macerata i predsjednika Sekcije izvoza Gospodarske komore Macerata Marija Volpinija, koji boravi u Šibeniku radi dogovora oko priprema za 9. po redu regatu Šibenik-Civitanova-Šibenik, što će se održati od 23. – 28. lipnja 2009. G. Volpini je jutros razgovarao i s predstavnicima Jedriličarskog kluba Val, te je usuglašen hodogram regate; 23. lipnja kretalo bi se iz Šibenika za Civitanovu, dok bi 26. lipnja bio povratak iz Civitanove za Šibenik. U subotu, 27. lipnja održala bi se štap regata, dok bi se istoga dana održalo i prvo natjecanje djece-mladih jedriličara dvaju gradova u klasi Optimist.

  23.04.2009. 15:01h


U tijeku upisi u Gradske vrtiće Šibenik

Gradski vrtići Šibenik provode upise djece u dječje jaslice i vrtiće za 2009/10. pedagošku godinu za sve vrste boravka: primarni 5,5 i 9,5 satni, poslijepodnevni 5,5 satni boravak za vrtiće „Varoš“ i „Vidici“, te posebno naglašavamo mogućnost upisa u smjenski 9,5 satni boravak djece u DV „Varoš“. Upisi se provode za Specijalizirani program ranog učenja engleskog jezika u vrtiću „Vidici“ i Program katoličkog vjerskog odgoja u vrtićima „Vidici“, „Kućica“ i „Ciciban“. Uz navedene programe, od ove pedagoške godine, otvara se mogućnost provedbe obogaćenih programa i to dramsko-scenskog i športskog programa.

  23.04.2009. 11:34h