Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Obilazak radova na razminiranju terena na Šubićevcu - Jamnjaku

Dogradonačelnici Grada Šibenika Tomislav Jukić i Tomislav Ninić primili su danas predstavnicu Veleposlanstva Njemačke gđicu. Geraldine Moosmann, gosp. Wolfganga Raschka, voditelja Ureda ASB-a u Republici Hrvatskoj, gosp. Miljenka Vahtarića, pomoćnika ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje i gosp. Mladena Crnkovića, predstojnika Ureda ravnatelja HCR-a. Svrha njihovog posjeta Šibeniku je obilazak radova na razminiranju područja na Šubićevcu – Jamnjaku, koji su započeli 21. ovog mjeseca, a nakon otkrivanja «zvončića» zaostalih iz 1993. god.

  28.02.2008. 23:11h


Održana konferencija za novinare - PROJEKT ZDRAVI GRAD

U Gradskoj upravi Grada Šibenika održana je konferencija za novinare u povodu obilježavanja i provođenja nacionalne medijske kampanje pod nazivom ˝POVEZANI ZDRAVLJEM».

Konferenciju su organizirali Gradski tim za Zdravi grad Šibenik i Županijski tim za program Zdravih županija. Cilj kampanje je obilježavanje dvadesete godišnjice djelovanja Hrvatske mreže zdravih gradova, koje je od studenog 2006. godine član i grad Šibenik, te je ujedno i nositelj medijske kampanje za ožujak kada je tema mjeseca: ˝Zdravlje djece i mladih˝.

  26.02.2008. 14:50h


Šibenska večer u hotelu Westin Zagreb

U subotu, 1. ožujka 2008. godine u 20 sati u hotelu „Westin“, Kršnjavoga 1, održat će se tradicionalna Šibenska večer u organizaciji Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu.
Na večeri nastupaju: grupa Parking, Alen Slavica, Nenad Petković, Ivana Prgin uz klavirsku pratnju Tonćija Eterovića, klapa Kampanel. Posebni gosti su: grupa MI i Hari Rončević.

  26.02.2008. 11:14h


U listopadu NCP domaćin ADRIATIC BOAT SHOWA

Na Sajmu sporta i nautike, što se od 20.-24.veljače održava na Zagrebačkom velesajmu, Nautički Centar Prgin iz Šibenika prezentirao je danas projekt „Nautički sajam ADRIATIC BOAT SHOW“, koji će se održati u Šibeniku, u terminu od 15. do 19. listopada 2008. godine, u NCP-ovoj marini i brodogradilištu. Sajam će obuhvatiti 3000m2 natkrivenog izložbenog prostora, 1500 m2 otvorenog izložbenog prostora za plovila na kopnu, 1200 m2 izložbenog prostora u zatvorenim halama, kao i izložbeni prostor u moru (120 vezova).

  22.02.2008. 10:13h


Dogradonačelnici Ninić i Jukić primili veslače-olimpijce

Zamjenici gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić i Tomislav Jukić primili su danas veslačke reprezentativce i stručno vodstvo veslačke reprezentacije, koji od 18.2.-2.3. borave u Šibeniku, pripremajući se za predstojeće Olimpijske igre u Pekingu, 8.-24. kolovoza 2008. „Veslačko izaslanstvo“, u sastavu: prof. Igor Čulin (izbornik hrvatske veslačke reprezentacije čije posade su osvajale brojne olimpijska i svjetska odličja),,

  21.02.2008. 13:52h


U Šibeniku jutros zaledilo more

Jutros se u Šibeniku na površini mora stvorio sloj tankog leda, što je za ovo podneblje, usprkos iznimno hladnom vremenu, rijetka pojava. Kako nam je pojasnila mr.sc. Nataša Strelec Mahović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u Šibeniku bila vrlo niska temeperatura rosišta, čak -4, a tijekom noći puhao je i istočnjak koji je s kopna donosio hladan zrak. Pored toga, za pretpostaviti je i da se rijeka Krka zaledila ili je zaleđeno more rezultat struje koja je slatku vodu držala na površini, pa se površina mora prevukla slojem tankog leda. Inače, more se zna zalediti u Kvarneru, kada je temperatura ispod -3 i kada puše jaka bura, dok je za srednji Jadran to vrlo rijetka pojava.

  20.02.2008. 09:11h


U nedjelju na Blidinju prvenstvo Šibenika u skijanju

U organizaciji SKI-kluba Šibenik u nedjelju 24. veljače 2008. održat će se prvenstvo Šibenika u skijanju na Blidinju u susjednoj Bosni i Hercegovini. Predsjednik SKI-kluba Šibenik g. Vjeran Paić, očekuje dobar odaziv Šibenčana, te je zato i odlučeno da će prvenstvo biti „zatvorenog“ tipa, točnije sudjelovati u natjecanju moći će samo Šibenčani. Natjecanje, čiji početak je predviđen za 10h, bit će organizirano u nekoliko kategorija:

  18.02.2008. 13:41h


Svečano uručene nagrade i priznanja Grada Šibenika za 2007.godinu

Jutros su u Gradskoj vijećnici svečano uručene nagrade i priznanja Grada Šibenika za 2007. godinu. Nakon što je Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ izvelo hrvatsku himnu , minutom šutnje odana je počast svim palim Šibenčanima. Nazočnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Ivica Poljičak, te čestitao dobitnicima riječima „ .... vi ste oni koji nisu pitali što njihov Grad može učiniti za njih, već ste upravo svojim radom pronijeli ime rodnoga grada. Na tome vam hvala.“.

  16.02.2008. 14:12h


Njemački veleposlanik Peters obići će Šubićevac u 2.tjednu razminiranja

U vrijeme pripreme za izvođenje građevinskih radova na novoj stambenoj zoni na Šubićevcu, još tijekom prošle godine, otkirivena su tri „zvončića“ zaostala još iz 1993. Investitor je zatim o svom trošku financirao razminiranje ½ ha zemlje okolo zgrada, te pronašao još dodatna 3 zvončića. Grad Šibenik je o tome izvijestio Hrvatski centar za razminiranje, te će razminiranje područja od cca 49 729 m2 započeti idući tjedan. Radove, čija vrijednost iznosi 420.707,00 kuna, izvodit će tvrtka MKA-deming, a ukupan iznos osigurala je bavarska Vlada. U drugom tjednu razminiranja teren će, u pratnji predstavnika Hrvatskog centra za razminiranje i Grada Šibenika obići i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Hans Jochen Peters.

  15.02.2008. 09:29h


Utvrđena lista kandidata za dodjelu stipendija

Komisija za dodjelu stipendija, na sjednici od 8. veljače 2008. godine, utvrdila je listu kandidata za dodjelu stipendija Grada Šibenika. Na Natječaj se prijavilo ukupno 83 kandidata, koji se razvrstavaju prema njihovim prijavama u kategorijama, te im se određuje odgovarajući broj bodova, i to:

  11.02.2008. 13:58h