Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnica održala sastanak s direktorima gradskih poduzeća

Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić održala je danas sastanak s direktorima gradskih poduzeća u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu Grada Šibenika, a s obzirom na potrebno poduzimanje određenih mjera za prevladavanje poteškoća u poslovanju u svjetlu globalne krize koja je zahvatila i Hrvatsku. Gradonačelnica je uvodno kazala kako će Grad Šibenik već na sutrašnjoj sjednici Gradskog poglavarstva raspraviti određene mjere i to u vidu smanjenja spomeničke rente o čemu konačnu odluku donosi Gradsko vijeće.

  04.03.2009. 14:23h


Komisija za dodjelu stipendija utvrdila listu kandidata

Temeljem Pravilnika o uvjetima i kriterijima stipendiranja studenata Grada Šibenika (“Službeni vjesnik Šibensko-kninske županije”, broj 15/98 ), postupajući po Natječaju za stipendiranje studenata - klasa 604-02/09-01/1, urbroj 2182/01-05/1-09-1 od 29. siječnja 2009. godine, objavljenom u “Šibenskom listu” od 31. siječnja 2009. godine, Komisija za dodjelu stipendija Grada Šibenika je donijela Zaključak o utvrđenju liste kandidata za dodjelu stipendija Grada Šibenika. Na Natječaj se prijavilo ukupno 80 kandidata. Prijave troje studenata nisu ispunjavale uvjete propisane Natječajem, pa su odbačene.

  02.03.2009. 11:59h


Svi u povorku!

U organizaciji Grada Šibenika i Društva naša djeca Šibenik na pokladni utorak u 15,30h krenut će maškarana povorka s Baldekina, točnije s parkirališta uz športsku dvoranu. Povorka, u kojoj će pored brojnih građana, sudjelovati i djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, članovi brojnih udruga, mažoretkinje, Šibenska narodna glazba, Pirovačka glazba i drugi, uputit će se prema Poljani, gdje će biti suđeno Krnji. Nakon što se Krnji utvrdi krivnja za sve nedaće u protekloj godini, povorka će se uputiti prema Trgu Pavla Šubića (ispred zgrade županije), gdje će Krnje biti spaljen. Za sve sudionike maškarane povorke i brojne građane ove godine će na terasi ispred hotela Krka, u organizaciji Udruženja obrtnika Šibenik i Sekcije ugostitelja, biti pripremljen i zajednički ručak- maništra i fažol i pečene kobasice. U 18h u hotelu „Krka“ bit će održan tradicionalni ples pod maskama kada će biti proglašene i najbolje maske.

  23.02.2009. 12:04h


Šibenski dječji maskenbal

Danas se u Šibeniku održava dječji maskenbal u kojem tradicionalno sudjeluju djeca svih gradskih vrtića. U pratnji svojih teta djeca su prošetala gradom i okupila se na Trgu palih branitelja Domovinskog rata, gdje su uz pjesmu i ples pozdravili i šibensku gradonačelnicu Nedu Klarić, koja im se u veselju pridružila. Bilo je tu maskiranih modernih kuhara, vještica, kauboja, mažoretkinja, no posebnu pohvalu za maske dobila su djeca iz gradskih vrtića ""Ciciban"", ""Vjeverica"" i ""Šibenski tići"" koja su, po uzoru na svoje rukometne idole, oformila hrvatsku gusjenicu.

  23.02.2009. 11:29h


Intenzivno se čiste ulice i javne površine od snijega i leda

Sukladno Odluci o komunalnom redu, a s obzirom na sniježne vremenske uvjete u gradu Šibeniku, od jutros su tri ekipe Gradske čistoće na terenu, radi čišćenja nerazvrstanih gradskih ulica i javnih gradskih površina. Tako su već u prijepodnevnim satima od snijega i leda očišćene i posute solju Kalelarga, Masna ulica, pristupna cesta na Gradsko groblje Kvanj, te cesta za Gospodarsku zonu Podi. Istovremeno Hrvatske ceste čiste državne ceste, dok Ceste Šibenik one županijskog značaja. Nakon jutros održanog hitnog sastanka u Upravnom odjelu za komunalne poslove i gospodarstvo na teren su izašli i komunalni redari, te upozorili vlasnike i korisnike stanova, zgrada, poslovnih prostora da očiste javne površine ispred zgrada, poslovnih prostora i objekata od snijega i leda na način da se osigura siguran i nesmetan prolaz pješaka.

  18.02.2009. 12:51h


Šibenske osnovne škole do ponedjeljka bez nastave

Aktiv ravnatelja osnovnih škola s područja grada Šibenika, u dogovoru s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Šibenika i uz suglasnost gradonačelnice Grada Šibenika Nedjeljke Klarić, donio je odluku da nastave u šibenskim osnovnim školama neće biti do ponedjeljka 23. veljače 2009. godine. Takva odluka donesena je zbog sigurnosti učenika, a radi iznimno nepovoljnih vremenskih prilika na području grada Šibenika. Naime, prema prognozi Pomorskog hidrometeorološkog zavoda iz Splita, do kraja tjedna noćne i jutarnje temperature zraka bit će sve niže, pa se očekuje i do – 6 stupnjeva, uz olujnu buru i poledicu.

  18.02.2009. 12:31h


Osnovne škole ujutro do 10h, poslijepodne nastave nema

Zbog vremenskih neprilika u gradu Šibeniku, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Živana Podrug donijela je odluku da se jutrošnja smjena za učenike osnovnih škola koji su došli na nastavu skrati i traje do 10h, dok u poslijepodnevnoj smjeni nastave danas nema. Tijekom dana, pročelnica Podrug će se sastati s ravnateljima osnovnih škola i donijeti odluku o održavanju nastave za sutrašnji dan.

  18.02.2009. 08:28h


Predstava Oholica u Šibenskom kazalištu

Od jučer u Šibenskom kazalištu gostuje Gradsko kazalište lutaka Split s predstavom Zdenke Mišura ""Oholica"". Predstava, koja je namijenjena djeci predškolskih ustanova i nižih razreda osnovnih škola, postavljena je prema priči braće Grimm ""Kraljevna i žabac"" u režiji Dunje Adam. Predstave su na programu 16.,17.,18.,19.i 20.2.2009. godine u 10:00 i 11:15 sati. Naslovom bajke se želi ukazati na oholost kao iznimno ružnu ljudsku manu iz koje redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje zadane riječi. Ova nas priča upozorava na njegovanje vrlina poput: ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, što su vrlo važne pretpostavke poštenog življenja.

  17.02.2009. 14:36h


Potpora Udruzi Kamenčići i Udruzi za promicanje inkluzije

Gradonačelnica Neda Klarić potpisala je danas s predsjednicom Udruge Kamenčići Sonjom Ninić Ševo Izjavu o partnerstvu na dva projekta, i to; Radno i socijalno angažiranje djece i mladih s mentalnom retardacijom i Prevencija pogoršanja tjelesnih sposobnosti djece i mladih s mentalnom retardacijom. Projekt radnog i socijalnog zbrinjavanja djece omogućit će svakodnevno okupljanje, sudjelovanje u edukacijskim programima i druženja u slobodno vrijeme djece, te uključivanje u programe radne terapije. Ovogodišnji Program provodit će se od 1.5.2009.-01.3.2010.

  17.02.2009. 14:09h


Gradonačelnica meštru od karnevala predala ključeve grada

Grad Šibenik i Društvo naša djeca ove su godine glavni organizatori šibenskih maškara. A one su u povorci s glazbarima, Gradskom stražom, mažorektinjama, gimnastičarima, pučkoškolacima i predškolacima, u nedjelju u podne Kalelargom stigli pred gradsku vijećnicu i tu je meštru od karnevala Mati Gulinu gradonačelnica Neda Klarić predala ključe od grada. Nabrajajući sve što bi najradije napravile u gradu, šibenske su maškare uz ostalo predvidile troskom iz TEF-a nasuti Dolac i tu napraviti afro plažu, pijacu organizirati u Kalelargi i Masnoj, a tržnicu iznajmiti strancu za šoping centar... i sve tako, luđe od luđega.

  16.02.2009. 13:41h