Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Potpisan ugovor o zajedničkom ulaganju u osnivanje i izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Bikarac

Gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo potpisali su danas u Zagrebu Ugovor o zajedničkom ulaganju u osnivanje i izgradnju Centra za gospodarenje otpadom „Bikarac“ i to u izgradnju protupožarnog puta i hidrantske mreže. Ugovorom je utvrđeno da je Fond, temeljem Ugovora o korištenju sredstava za neposredno sufinanciranje i sudjelovanje u realizaciji programa sanacije odlagališta komunalnog otpada „Bikarac“ od 12. studenog 2004. godine, sudjelovao u sufinanciranju troškova izrade stručno-tehničke dokumentacije i to u ukupnom iznosu od 754.039,37 kuna.

  13.02.2009. 12:43h


U 4 godine iz gradskog proračuna preko 12 milijuna kuna za Brodaricu i Krapanj

U svezi s navodima predsjednika Inicijativnog odbora za osnivanje Općine Krapanj-Brodarica Vlade Jarama, izrečenim na jučer održanoj konferenciji za novinare te, među ostalim, prozivanjem aktualne gradske vlasti za „sustavno zanemarivanje prostora Krapnja i Brodarice“, gradonačelnica Neda Klarić odlučila je reagirati na navode g. Jarama. Naime, još 7. siječnja 2009. g. održan je sastanak predstavnika Inicijativnog odbora za osnivanje Općine Krapanj-Brodarica, u sastavu: Vlade Jaram, Jadran Matov, Nikola Milutin, Ratko Španja i Zoran Papak, s gradonačelnicom Nedom Klarić i suradnicima, na kojem je bilo riječi o Inicijativi.

  12.02.2009. 10:39h


Slika zdravlja za Grad Šibenik

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenik Tomislav Ninić i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug sudjelovali su u radu Izvještajne skupštine Hrvatske mreže zdravih gradova, koja je održana jučer u Školi narodnog zdravlja ""Andrija Štampar"" u Zagrebu. Tom prigodom podnesen je Izvješće o radu u 2008. godini, te je prijedložen Program aktivnosti za 2009. God. U izvješću o prošlogodišnjem radu posebice je istaknuta uspješno provedena nacionalna kampanja u povodu 20. godišnjice djelovanja HMZG. Grad Šibenik je u toj kampanji aktivno sudjelovao, posebno u ožujku 2008., kada je bio nositelj kampanje s temom ""Zdravlje djece i mladih"".

  12.02.2009. 10:04h


Predsjednik FINA Tehničkog odbora za vaterpolo Gianni Lonzi u Šibeniku

Predsjednik FINA Tehničkog odbora za vaterpolo Gianni Lonzi, u pratnji predsjednika Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza Perice Bukića, te članova Upravnog odbora HVS-a Tomislava Jukića i Duška Klisovića i tajnika HVS-a Renata Živkovića, obišao je danas u Šibeniku turističke i sportske objekte koji će biti u funkciji Svjetskog prvenstva u vaterpolu za juniore, što će se od 22.-30. kolovoza 2009. g. održati u Šibeniku. G. Lonzi se sastao i sa šibenskom gradonačelnicom Nedom Klarić, koja je zahvalila FINA-i na ukazanom povjerenju, koje će Šibenčani znati opravdati kao tradicionalno dobri domaćini.

  10.02.2009. 13:14h


Održana 115. sjednica Gradskog poglavarstva

Na današnjoj 115. sjednici Gradskog poglavarstva Grada Šibenika raspravljano je o Nacrtu prijedloga Urbanističkog plana uređenja Most za javnu raspravu. Kako je pojasnio pročelnik Gustav Červar, ovim prijedlogom omogućit će se proširenje postojećih kapaciteta motela na šibenskom mostu na način da će biti moguća gradnja malog bazena, zatim jednog sportskog igrališta univerzalne namjene, parkirališta sukladno rekonstrukciji ceste. Proceduralno, sada slijedi javna rasprava, nakon koje će se eventualne primjedbe obraditi i tada ćemo imati konačan prijedlog za Poglavarstvo, odnosno Vijeće.

  10.02.2009. 10:22h


Uručene nagrade i priznanja najboljima u sportu u 2008.

U organizaciji Saveza športova Grada Šibenika i Gradskog poglavarstva Grada Šibenika, danas je u Gradskoj vijećnici održana dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim sportašima, klubovima, trenerima, perspektivnim sportašima, kao i institucijama i gospodarstvenicima koji pomažu šibenski sport. Uoči svečanosti dodjele nagrada i przinanja, nazočnima su se obratili: predsjednik Saveza športova Grada Šibenika Nenad Bubrić, župan šibensko-kninski Goran Pauk i gradonačelnica Nedjeljka Klarić.

  09.02.2009. 13:49h


Demantij Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

U svezi s člankom u „Novom tjedniku“, od 6. veljače 2009. str. 2 i 3 , koji potpisuje novinar Damir Nakić, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva uputilo je sljedeće: Očitovanje Ministarstva na objavljenu informaciju da je zabranilo sanaciju TEF-a

U članku pod naslovom „Zabranjena prerada troske u TEF-u“ objavljenom u Novom tjedniku 6. veljače 2009. navedeno je da je gradonačelnica Klarić blagoslovila odvoz troske kojeg je Ministarstvo zabranilo. Taj podatak nije točan. Radovi na odvoženju troske koji se trenutno na toj lokaciji obavljaju nisu u suprotnosti s rješenjem inspekcije zaštite okoliša. Rješenjem je inspekcije zatražila privremenu obustavu poslova prerade troske te dostavu dodatne dokumentacije.

  06.02.2009. 14:28h


Gradonačelnica pozdravila sudionike Okruglog stola o cjeloživotnom obrazovanju

Danas je u Gradskoj knjižnici održana obrazovna kampanja, odnosno okrugli stol na temu Dodaj znanje iskustvu, u okviru Projekta CARDS 2004 Obrazovanja odraslih i u suradnji s Agencijom za obrazovanje odraslih, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i Delegacijom Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Projekt je započeo 3. rujna 2007. godine s planiranom provedbom od 20 mjeseci. Projekt se provodi kroz 6 komponenti, čiji su ciljevi slijedeći:

  05.02.2009. 13:46h


Brzojav čestitke Daniri Bilić

Na prijedlog Komisije Hrvatskog olimpijskog odbora za skrb o ženama u sportu, Danira Bilić primila je nagradu Međunarodnog olimpijskog odbora 'Trofej - žene i sport' za Europu, te joj je tom prigodom gradonačelnica Klarić uputila brzojav sljedećeg sadržaja: „Draga Danira, U ime Gradskog poglavarstva Grada Šibenika, kao i u svoje osobno, upućujem ti iskrene čestitke na visokom priznanju Međunarodnog olimpijskog odbora :“Žene i sport“. Time si još jednom dokazala kako žene mogu biti uspješne na svim životnim poljima; od sporta, preko politike do majčinstva“ Danira Bilić, ravnateljica Hrvatske matice iseljenika, kao košarkašica ostvarila je iznimno uspješnu sportsku karijeru, po čijem završetku je ostala aktivna u sportu.

  05.02.2009. 09:49h


Sutra premijera kazališne predstave Leda-Sluškinje

Jučer je u foajeu Šibenskog kazališta održana konferencija za novinare uoči premijere predstave ""Leda"" i ""Sluškinje"" koja će se održati sutra, 6.veljače 2009. godine, u 20h..Docent Umjetničke akademije u Splitu Goran Golovko zahvalio je Šibenskom kazalištu na pruženoj prilici mladim umjetnicima-glumcima da kvalitetno i profesionalno pripreme jednu kazališnu predstavu. Zahvalu su uputili i mladi glumci- studenti 4. godine Akademije- kojima će ovo biti i točka na „i“ fakultetskom kolokviju i mogućnost da se potvrde u profesionalnom kazališnom okružju.

  05.02.2009. 09:29h