Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Brzojav čestitke košarkašicama JOLLY JBS

Gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić uputila je brzojav čestitke Ženskom košarkaškom klubu Jolly JBS Šibenik u povodu obrane naslova prvakinja regionalne Multipower lige.

„Iskrene čestitke košarkašicama i stručnom vodstvu KK Jolly JBS Šibenik na ponovnom uspjehu osvajanja pokala za pobjedu u Regionalnoj Multipower ligi za košarkašice. Ponosni smo na vaše uspjehe kojima ne samo da promičete ime Grada Šibenika, već kojima godinama dokazujete da se samo upornim i vrijednim radom i zalaganjem postižu najbolji rezultati“, poručila je u čestitki gradonačelnica.

  16.03.2009. 11:57h


U nazočnosti predsjednika Uprave HBOR-a održana proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

Danas je u Šibeniku, u nazočnosti predsjednika Uprave HBOR-a Antona Kovačeva, zamjenika gradonačelnice Tomislava Jukića, župana šibensko-kninskog Gorana Pauka, te brojnih poduzetnika i predstavnika banaka s područja naše županije, održana proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik. Sjednicom je predsjedao Petar Škender predsjednik Županijske komore Šibenik, koji je tom prigodom predstavio osnovne značajke gospodarskih kretanja u razdoblju od siječnja do rujna 2008. i raspoložive pokazatelje za cijelu 2008. godinu za Šibensko-kninsku županiju, kako slijedi: U Šibensko–kninskoj županiji u razdoblju siječanj-rujan 2008. godine poslovalo je 1.442 poduzetnika, koji su ukupno zapošljavali 12.177 djelatnika.

  13.03.2009. 14:18h


Otvorena poslovnica HPB-a u Šibeniku

Danas je u Zadarskoj ulici u Šibeniku otvorena poslovnica Hrvatske poštanske banke, prva u Šibensko-kninskoj županiji. Kako je u svom pozdravnom govoru naglasio Josip Protega, predsjednik Uprave HPB-a, do sada su se usluge HPB-a u Šibeniku mogle obavljati u Hrvatskoj pošti, no danas Šibenik dobiva specijaliziranu poslovnicu koja će građanima i gospodarstvenicima moći kvalitetno odgovoriti na sve zahtjeve suvremenog bankarstva. Ispred Grada Šibenika nazočne je pozdravio Tomislav Jukić, zamjenik gradonačelnice te izrazio zadovoljstvo što Hrvatska poštanska banka svoju prvu poslovnicu u Šibensko-kninskoj županiji otvara upravo u Šibeniku, te što svoj poslovni interes usmjerava upravo prema Šibeniku.

  12.03.2009. 13:42h


Gradonačelnica na predavanju o naslilju među mladima

Danas je u 8b Osnovne škole Fausta Vrančića održanao predavanje na temu “Nasilje među djecom i mladima”, kojem je, u svojstvu predsjednice Odbora za prevenciju kriminaliteta, nazočila i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić. Učenike i njihovu razrednicu Mirjanu Vučak, kao i ravnatelja škole Tomislava Crnogaću, ispred Policijske uprave šibensko-kninske pozdravili su zamjenik načelnika PUŠK-a Sandro Santini, te konatkt-policajac za to područje Anđelko Brajković. O samom problemu nasilja predavanje je održala Sanja Baljkas, službenica policije za maloljetničku delinkvenciju.

  09.03.2009. 12:35h


Gradonačelnica čestitala Dan žena

Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, u pratnji ravnatelja Opće bolnice dr. Željka Burića, obišla je jutros odjele šibenske bolnice, te zaposlenim ženama čestitala 8. ožujka-Međunarodni dan žena, te ih tom prigodom darivala ružom. Čestitajući im njihov dan, gradonačelnica je ženama koje na današnji dan rade iskazala potporu ističući kako je uloga žena danas, pored obitelji, zapažena i u svim segmentima društva. Tijekom svog obilaska Odjela interne, kirurgije, Odjela za očne bolesti, te Odjela ginekologije i porodništva, gradonačelnica je čestitala Dan žena i Marijani Ukić, koja je jutros u šibenskom rodilištu rodila zdravu curicu.

  08.03.2009. 14:21h


Radnice Revije s gradonačelnicom i županom na sastanku

Danas je u Uredu gradonačelnice održan sastanak radnica ex Revije, stečajnog upravitelja Ivana Rude, Svetislava Džale predsjednika Samostalnih sindikata podružnice Šibenik s gradonačelnicom Grada Šibenika Nedom Klarić, šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, saborskim zastupnikom Antom Kulušićem i vlasnikom ROST ŠPORT-a i ponuđačem za kupnju Revije u stečaju Stipićem Rosićem. Na sastanku je naglašeno kako je nedopustivo da postupak koji je ušao u osmu godinu nije riješio niti problem radnica niti oživljavanja proizvodnje, te da ga treba riješiti što prije na zdovoljstvo svih sudionika sastanka.

  06.03.2009. 14:43h


U ponedjeljak premijera GRONHOLMOVE METODE

U koprodukciji Šibenskog kazališta i HNK Split, u ponedjeljak, 9.ožujka 2009. godine u 20 sati u Šibenskom kazališt,u premijerno će biti prikazana predstava GRONHOLMOVA METODA. Redatelj predstave je Želimir Mesarić, a u predstavi igraju Bruna Bebić Tudor, Elvis Bošnjak, Ante Čedo Martinić i Nenad Srdelić. Scenograf je Vedran Ivanković. Gronholmova metoda, komad suvremenog katalonskog dramatičara Jordija Galcerana u prijevodu Dore Jelačić Bužimski, tematizira poljuljane identitete, upirući prstom u temeljni simptom najveće zamke naše civilizacije.Četiri dramska lica pokušavaju prepoznati identitet drugoga u krajnje neurotiziranoj situaciji oštre borbe za posao koji će pripasti tek jednome od njih.

  05.03.2009. 13:58h


Danas u Šibeniku Sajam poslova 2009

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Šibenik, danas je u ex hotelu Krka u održan drugi županijski Sajam poslova . Kako je na samom otvorenju Sajma naglasio direktor HZZ Područne službe Šibenik Luka Petrina, ovogodišnji Sajam je okupio 41 izlagača, od čega 15 obrazovnih ustanova, 3 udruge i 23 poduzetnika. G Petrina je kazao kako je cilj Sajma postići bolju usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada, jačanje partnerstva za zapošljavanje svih sudionika koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju regionalnog tržišta rada kao i neposrednog susreta poslodavaca i nezaposlenih osoba.

  05.03.2009. 13:25h


Poglavarstvo održalo 116. sjednicu

Na danas održanoj 116. sjednici Gradskog poglavarstva gradonačelnica Klarić je uvodno kazala kako se Gradski proračun zasad puni zadovoljavajućom dinamikom, te nema potrebe za njegovim rebalansom. „Pažljivo pratimo sve pokazatelje, zasad se sve kreće u predviđenim okvirima, no nije isključeno da dođe i do promjene parametara, u kojem slučaju ćemo morati posegnuti za raspoloživim mjerama“, pojasnila je gradonačelnica. Gradonačelnica je izvijestila članove Poglavarstva o jučer održanom sastanku s direktorima gradskih poduzeća u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu Grada Šibenika, a s obzirom na potrebno poduzimanje određenih mjera za prevladavanje poteškoća u poslovanju u svjetlu globalne krize koja je zahvatila i Hrvatsku.

  05.03.2009. 09:50h


Gradonačelnica održala sastanak s direktorima gradskih poduzeća

Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić održala je danas sastanak s direktorima gradskih poduzeća u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu Grada Šibenika, a s obzirom na potrebno poduzimanje određenih mjera za prevladavanje poteškoća u poslovanju u svjetlu globalne krize koja je zahvatila i Hrvatsku. Gradonačelnica je uvodno kazala kako će Grad Šibenik već na sutrašnjoj sjednici Gradskog poglavarstva raspraviti određene mjere i to u vidu smanjenja spomeničke rente o čemu konačnu odluku donosi Gradsko vijeće.

  04.03.2009. 14:23h