Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnica čestitala Vesni Parun 87. rođendan

U povodu 87. rođendana Vesne Parun, gradonačelnica Grada Šibenika uputila joj je brzojav čestitke sljedećeg sadržaja:

„Poštovana gospođo Vesna, Vaš Zlarin i Šibenik ponose se Vašim bogatim umjetničkim djelom i Vašim pjesničkim doprinosom borbi za hrvatsku kulturu i identitet. U ime Gradskog poglavarstva Grada Šibenika i svoje osobno ime upućujem Vam, draga Vesna, najsrdačnije čestitke u povodu Vašeg rođendana..

Gradonačelnica

Nedjeljka Klarić

  10.04.2009. 09:48h


Grad Šibenik se uključio u akciju Prijatelj-prijatelju

U organizaciji Društva naša djeca Šibenik danas je ispred zgrade Šibenskog kazališta održana humanitarna akcija „Prijatelj-prijatelju“ kojoj su nazočili gradonačelnica Neda Klarić, zamjenici gradonačelnice Tomislav Jukić i Tomislav Ninić i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug. Gradonačelnica sa suradnicima je zajedno s djecom iz DND-a kao i predsjednicom DND-a Mirom Jušić prodavala uskršnje pisanice i pogače, te će sredstva prikupljena prodajom biti namijenjena Odjelu za dječje bolesti Opće bolnice Šibenik.

  09.04.2009. 12:48h


Uređuje se cesta u naselju Jasenovo

Ugovorom o izvođenju radova što su ga potpisali Grad Šibenik i vodička tvrtka Filips d.o.o., krajem mjeseca travnja započet će se s radovima na uređenju javnih površina u uvali Jasenovo u Žaboriću. Vrijednost ugovorenih radova je 255.269,88 kuna, a rok za izvođenje je 30 radnih dana od dana uvođenja u posao. Riječ je o radovima na prilaznoj cesti stambenom naselju Jasenovo koji obuhvaćaju pripremne radove, zatim zemljane radove, izradu kolničke konstrukcije, izradu kanalice za odvodnju, te opremu i signalizaciju.

  09.04.2009. 10:05h


Uređenje javnih površina i plaža na Jadriji

Grad Šibenik i tvrtka Filips d.o.o. iz Vodica potpisali su ugovor o uređenju javnih površina i plaža na području Jadrije i to na iznos od 211.613,88 kuna. Radovi, čiji početak je predviđen idući tjedan, obuhvaćaju uređenje puta prema apartmanskom naselju (desno od parkirališta), kojim će taj put biti asfaltiran. Također će biti asfaltiran put kod dućana Batinica te put uz plažu. U Guštinoj vali će biti popravljen asfaltni sloj, a kamenim drobljencom će biti nasuta šljunčana plaža, a bit će postavljeno i 30 kamen-betonskih klupa uz šetnicu. Rok za izvođenje navedenih radova je 15 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

  09.04.2009. 09:02h


Gradonačelnica i župan primili organizatore, sudionike i izlagače pobjedničkog šibenskog štanda na CroTouru 2009

U povodu osvajanja „Posebnog priznanja za najvišu razinu ukupnog nastupa na međunarodnom sajmu turizma Crotour» dodijeljenog Turističkoj zajednici Šibensko-kninske županije, Turističkoj zajednici Grada Šibenika i Udruženju obrtnika Šibenik danas su u Gradskoj vijećnici gradonačelnica Neda Klarić i župan Goran Pauk primili organizatore, sudionike i izlagače na pobjedničkom šibenskom štandu. Tom prigodom, gradonačelnica ime je uputila iskrene čestitke na velikom uspjehu kojim su šibenski turizam prezentirali na najbolji način i podigli ga time na višu razinu.

  08.04.2009. 13:42h


Održana 1.sjednica Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine prjatelji djece

Danas je u Šibenskom kazalištu održana prva sjednica Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine prijatelji djece, a kojom je predsjedala Živana Podrug, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika. Koordinacijski odbor, čiji članovi dolaze iz svih područja rada i skrbi za djecu; škola, vrtića, knjižnice, Međunarodnog dječjeg festivala, Centra za socijalnu skrb, policije, Obiteljskog centra, Zajednica sportskih udruga...., imenovalo je Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika na svojoj sjednici od 5. ožujka 2009

  07.04.2009. 15:21h


Sitno Donje dobiva vrtić

Grad Šibenik i šibenska tvrtka „Dva Marka“ d.o.o. potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade stare škole u Sitnom Donjem, a za potrebe smještaja dječjeg vrtića. Namjera Grada Šibenika je, sukladno mreži vrtića, u svakom šibenskom naselju –kako gradskom tako i prigradskom- otvoriti dječji vrtić, čime bi se roditeljima osigurali kvalitetniji uvjeti života u mjestu stanovanja. Prema podacima koje je prikupio Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Šibenika, na području Sitnog Donjeg postoji potreba za smještajem 45-oro djece u vrtić, te će se s radovima započeti već idući tjedan.

  07.04.2009. 13:18h


Herfordski tenisači tradicionalno u Šibeniku

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić primio je jutros u Gradskoj vijećnici mlade članove Tenis kluba Herford iz Okruga Herford koji su u posjetu našem gradu i županiji. Izrazivši dobrodošlicu mladim tenisačima i njihovim trenerima koji već šestu godinu za redom održavaju svoje sportske pripreme u našoj županiji, dogradonačelnik Ninić zaželio im je puno sportskih uspjeha na njihovim natjecanjima, te naglasio važnost nastavljanja dobrih prijateljskih odnosa koji između Okruga Herford i grada Šibenika traju već četredeset godina.

  07.04.2009. 11:48h


Nagrade Hrvatske glazbene unije Bubici, Šprljanu i Šarcu

Sinoć je u zagrebačkom klubu Boogaloo održana dodjela priznanja""Status 2009."" Hrvatske glazbene unije. Svake se godine u sklopu nagrade Status za doprinos hrvatskoj glazbi dodjeljuju i posebna priznanja istaknutim glazbenim umjetnicima, osobama iz kulture i medija te ustanovama. Među dobitnicima posebne Plakete Status 2009. su i šibenski glazbenici BRANKO BUBICA, koji je Plaketu dobio u povodu 40 godina javnoga umjetničkog djelovanja i za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, zatim NIKOLA ŠPRLJAN, u povodu 45 godina umjetničkoga djelovanja i DUŠAN ŠARAC, u povodu 40 godina umjetničkoga djelovanja.

  07.04.2009. 11:25h


Završen međunarodni natječaj za uređenje prostora Drage

Ugledni španjolski arhitekt Joseph Luis Mateo pobijedio je na međunarodnom natječaju za idejno rješenje šibenske Drage, gdje Zagrebmontaža u suradnji s Gradom Šibenikom, po modelu javno-privatnog partnerstva, planira graditi nekoliko stotina milijuna eura vrijedan poslovno-trgovačko-administartivni kompleks. Prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda, španjolski arhitekt ponudio je rješenje koje se najbolje uklopilo u okolinu. Osmislio je veoma atraktivne otvorene trgove i ulice, odustao od gradnje klasičnog poslovnog tornja, za koji se često mislilo da će dominirati Dragom, jer prema njegovoj zamisli, najviša građevina u Dragi imat će samo deset katova.

  06.04.2009. 14:32h