Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana 115. sjednica Gradskog poglavarstva

Na današnjoj 115. sjednici Gradskog poglavarstva Grada Šibenika raspravljano je o Nacrtu prijedloga Urbanističkog plana uređenja Most za javnu raspravu. Kako je pojasnio pročelnik Gustav Červar, ovim prijedlogom omogućit će se proširenje postojećih kapaciteta motela na šibenskom mostu na način da će biti moguća gradnja malog bazena, zatim jednog sportskog igrališta univerzalne namjene, parkirališta sukladno rekonstrukciji ceste. Proceduralno, sada slijedi javna rasprava, nakon koje će se eventualne primjedbe obraditi i tada ćemo imati konačan prijedlog za Poglavarstvo, odnosno Vijeće.

  10.02.2009. 10:22h


Uručene nagrade i priznanja najboljima u sportu u 2008.

U organizaciji Saveza športova Grada Šibenika i Gradskog poglavarstva Grada Šibenika, danas je u Gradskoj vijećnici održana dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim sportašima, klubovima, trenerima, perspektivnim sportašima, kao i institucijama i gospodarstvenicima koji pomažu šibenski sport. Uoči svečanosti dodjele nagrada i przinanja, nazočnima su se obratili: predsjednik Saveza športova Grada Šibenika Nenad Bubrić, župan šibensko-kninski Goran Pauk i gradonačelnica Nedjeljka Klarić.

  09.02.2009. 13:49h


Demantij Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

U svezi s člankom u „Novom tjedniku“, od 6. veljače 2009. str. 2 i 3 , koji potpisuje novinar Damir Nakić, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva uputilo je sljedeće: Očitovanje Ministarstva na objavljenu informaciju da je zabranilo sanaciju TEF-a

U članku pod naslovom „Zabranjena prerada troske u TEF-u“ objavljenom u Novom tjedniku 6. veljače 2009. navedeno je da je gradonačelnica Klarić blagoslovila odvoz troske kojeg je Ministarstvo zabranilo. Taj podatak nije točan. Radovi na odvoženju troske koji se trenutno na toj lokaciji obavljaju nisu u suprotnosti s rješenjem inspekcije zaštite okoliša. Rješenjem je inspekcije zatražila privremenu obustavu poslova prerade troske te dostavu dodatne dokumentacije.

  06.02.2009. 14:28h


Gradonačelnica pozdravila sudionike Okruglog stola o cjeloživotnom obrazovanju

Danas je u Gradskoj knjižnici održana obrazovna kampanja, odnosno okrugli stol na temu Dodaj znanje iskustvu, u okviru Projekta CARDS 2004 Obrazovanja odraslih i u suradnji s Agencijom za obrazovanje odraslih, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i Delegacijom Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Projekt je započeo 3. rujna 2007. godine s planiranom provedbom od 20 mjeseci. Projekt se provodi kroz 6 komponenti, čiji su ciljevi slijedeći:

  05.02.2009. 13:46h


Brzojav čestitke Daniri Bilić

Na prijedlog Komisije Hrvatskog olimpijskog odbora za skrb o ženama u sportu, Danira Bilić primila je nagradu Međunarodnog olimpijskog odbora 'Trofej - žene i sport' za Europu, te joj je tom prigodom gradonačelnica Klarić uputila brzojav sljedećeg sadržaja: „Draga Danira, U ime Gradskog poglavarstva Grada Šibenika, kao i u svoje osobno, upućujem ti iskrene čestitke na visokom priznanju Međunarodnog olimpijskog odbora :“Žene i sport“. Time si još jednom dokazala kako žene mogu biti uspješne na svim životnim poljima; od sporta, preko politike do majčinstva“ Danira Bilić, ravnateljica Hrvatske matice iseljenika, kao košarkašica ostvarila je iznimno uspješnu sportsku karijeru, po čijem završetku je ostala aktivna u sportu.

  05.02.2009. 09:49h


Sutra premijera kazališne predstave Leda-Sluškinje

Jučer je u foajeu Šibenskog kazališta održana konferencija za novinare uoči premijere predstave ""Leda"" i ""Sluškinje"" koja će se održati sutra, 6.veljače 2009. godine, u 20h..Docent Umjetničke akademije u Splitu Goran Golovko zahvalio je Šibenskom kazalištu na pruženoj prilici mladim umjetnicima-glumcima da kvalitetno i profesionalno pripreme jednu kazališnu predstavu. Zahvalu su uputili i mladi glumci- studenti 4. godine Akademije- kojima će ovo biti i točka na „i“ fakultetskom kolokviju i mogućnost da se potvrde u profesionalnom kazališnom okružju.

  05.02.2009. 09:29h


Državni arhiv u Šibeniku mogao bi biti trajno smješten u vojarni Bribirskih knezova

Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić sastala se danas u Šibeniku s ravnateljem Hrvatskog državnog arhiva dr.sc. Stjepanom Ćosićem, ravnateljicom Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Blandom Maticom i tajnicom Ministarstva kulture Maricom Mikec, a u svezi sa smještajem šibenskog Državnog arhiva, odnosno njegovim preseljenjem na novu lokaciju. Na sastanku je gradonačelnica izložila kronologiju vezano uz projekt preseljenja arhiva, nakon čega se otišlo u obilazak zgrade u krugu vojarne Bribirskih knezova koja je predložena sada kao privremeni, odnosno kao mogući trajni smještaj.

  04.02.2009. 13:57h


Odvežena prva četiri kamiona troske s područja TEF-a

Gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić i direktor MLM grupe prof.dr. Sadik Čolić, u pratnji direktora TEF-a Veselka Gulina, obišli su danas prostor TEF-a s kojeg su odvežena prva četiri kamiona separirane troske. Kako je naglasio prof. Čolić, time se nazire početak kraja ovog velikog posla, koji bi, prema procjenama struke, trebao biti okončan do kraja 2009. godine. Na poslu je angažirano niz uglednih insitucija i stručnjaka (Institut Ruđer Bošković, PMF), te je u projekt dosada uloženo 10 milijuna EUR. Također je naglasio kako će kroz sljedeća tri tjedna biti stavljen u funkciju i novi stroj koji će trosku mljeti u još finiji oblik za potrebe krajnjih korisnika.

  04.02.2009. 11:29h


Sastao se Odbor za prevenciju kriminaliteta

Danas se u Uredu gradonačelnice sastao Odbor za prevenciju kriminaliteta, kojim je u svojstvu predsjednice Odbora predsjedala gradonačelnica Klarić. Načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić i njegov zamjenik Sandro Santini prezentirali su članovima Odbora Prijedlog projekta videonadzora prometnica Grada Šibenika, a koje su izradile stručne službe PUŠK-a. Naime, kako je naglasio načelnik PUŠK-a Ivica Kostanić, kao jedan od prioriteta šibensko-kninske policijske uprave u 2009. godini jest briga za sigurnošću prometa, odnosno prevencija u cilju smanjenja stradalih u cestovnom i pomorskom prometu.

  02.02.2009. 14:59h


Gradonačelnica obišla gradilište trgovačke etaže u Vukovarskoj ulici

U pratnji predstavnika izvođača radova Zagrebmontaže, gradonačelnica Klarić sa suradnicima obišla je jutros gradilište trgovačke etaže iznad tunela na Tehnološkoj cesti. Projektom će biti omogućen pristup pješaka obali i dužobalnoj prometnici, jer postojeći tunel osigurava samo kolnu komunikaciju. Ugovor za izvođenje radova potpisan je 14. srpnja 2008., a izvođač radova je uveden u posao 15. rujna 2008. Projektom, čija vrijednost je ugovorena na 9.147.560,18 kuna, predviđeno je ukupno 19 poslovnih prostora, površine od 31,74m2 do 85, 30m2. Ukupna površina trgovačke etaže je cca 1800m2, dok na poslovne prostore otpada cca 1000m2.

  02.02.2009. 11:31h