Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Leda i Sluškinje u Šibenskom kazalištu

U Šibenskom kazalištu počele su tehničke i glumačke probe za predstavu Miroslava Krleže ""Leda"" i Jean Geneta ""Sluškinje"" u koprodukciji Umjetničke akademije iz Splita i Šibenskog kazališta, čija je premijera u petak, 6.veljače a repriza 7.veljače 2009. godine. Spoj ove dvije drame u jednu predstavu bio je kreativni izazov redatelju i profesoru Akademije Goranu Golovku. U predstavi igraju: Jelena Bosančić, Ana Gruica, Andrea Mladinić, Petra Težak, Matea Elezović, Goran Marković, Antonio Franić i Ivo Perkušić.

  02.02.2009. 11:09h


Šibenska NOĆ MUZEJA

Muzej grada Šibenika ove se godine priključuje manifestaciji hrvatskih muzeja pod nazivom “NOĆ MUZEJA”, koja se 30. siječnja održava diljem Hrvatske.  Sve posjetitelje očekuje zanimljiv program uz izložbu „Arheološki tragovi kultova i religija na šibenskom području“ uz stručno vodstvo, zatim prodaju muzejskih izdanja po prigodnim cijenama, degustaciju slastica po starim receptima, degustaciju kuhanog vina i vina s medom. Moći će se pogledati i polufinalna utakmica Svjetskog prvenstva u rukometu Hrvatska-Poljska i sve to uz prigodnu glazbu. Program počinje u 19h i traje sve do 24h. Muzej posebno zahvaljuje spozorima Noći muzeja 2009. u Muzeju grada Šibenika: MATKOL pekarski proizvodi, VERONA slastice MERKUR, Šibenik Restoran Gradska vijećnica.

  30.01.2009. 09:27h


Gradonačelnica reagirala na optužbe Vladimira Kužine

Čitajući jutrošnji članak iz „Šibenskog lista“ u rubrici „aktualno“ na 3. stranici, pod nazivom „V. Kužina u strahu od gradonačelnice povukao intervju“, gradonačelnica Neda Klarić je odlučila reagirati posebice na dio teksta u kojem se citira g. Vladimir Kužina i u kojem kaže „Gradonačelnica je sve ovo skupa u Docu jako osobno shvatila, poslala je inspekciju u kafić Leut, ja ne želim praviti probleme ni svojoj familiji ni familiji pokojnog Nuhića....“. Prije svega, točno je da gradonačelnica svaku tragediju koja se dogodi u Šibeniku, a posebno onu koja završi gubitkom ljudskog života prima teško, pa i osobno, tim više što se za nesretni događaj u Docu izravno osumnjičilo gradsku vlast.

  30.01.2009. 09:20h


Održana 114. sjednica Gradskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Gradskog poglavarstva donesen je Zaključak o oslobađanju od plaćanja komunalne naknade, poreza na tvrtku i poreza na potrošnju za vrijeme izvođenja građevinskih radova za sve privatne poduzetnike koji posluju na području na kojem je u tijeku izvođenje radova na II fazi kolektora Socijalno-Gimnazija. Naime, nakon sastanka pročelnika za komunalne poslove i gospodarstvo Joška Jurića s Udruženjem obrtnika, sačinjen je popis svih poduzetnika kojima je Grad Šibenik odlučio pomoći oslobađanjem obveze plaćanja komunalne naknade, poreza na tvrtku i poreza na potrošnju za vrijeme izvođenja građevinskih radova, odnosno do kraja 5 mjeseca 2009. godine.

  29.01.2009. 10:45h


Rušenjem skakaonice počela rekonstrukcija otvorenog bazena u Crnici

Nakon punh 45 godina danas je, rušenjem skakaonice, počela rekonstrukcija otvorenog bazena u Crnici. U nazočnosti sportskih djelatnika, predstavnika klubova, sportaša, kao i predstavnika medija, gradonačelnica Klarić je istakla važnost i značaj ovog projekta za grad Šibenik, i to zbog činjenice što će dovršetkom radova i puštanjem u pogon rekonstruiranog bazena biti zadovoljene potrebe svih klubova vodenih sportova u Šibeniku, ali i građanstva. Vrijednost radova koji će se izvesti je 5.828.795,94 kuna+PDV, odnosno ukupno 7.111.131,05 kuna, a koje u jednakim dijelovima sufinanciraju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Grad Šibenik.

  27.01.2009. 10:16h


Šibenskoj bolnici doniran ultrazvučni aparat za rano otkrivanje raka dojke

Predstavnici tvrtki Samsung Electronics i Vipnet donirali su ultrazvučni aparat Accuvix V10 za rano otkrivanje raka dojke kupljen sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji „Više od riječi“ Šibenčankama i stanovnicama Šibensko-kninske županije omogućeno kvalitetno i pravovremeno otkrivanje raka dojke Šibenik, 27. siječnja 2009. godine – Na današnjoj ceremoniji primopredaje donacije, predstavnici tvrtki Samsung Electronics i Vipnet predali su ravnatelju Opće bolnice Šibenik ultrazvučni aparat za rano otkrivanje raka dojke kupljen sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji „Više od riječi“.

  27.01.2009. 09:58h


Istraga će utvrditi uzrok nesreće u Docu

U svezi s tragičnim stradavanjem šibenskog ugostitelja Zdravka Nuhića, vlasnika kafća „Leut“ u šibenskom Docu, gradonačelnica Neda Klarić izrazila je svoje duboko žaljenje te obitelji preminulog upućuje izraze duboke sućuti. Kako je u nekim dnevnim tiskovinama kao krivac za ovaj tragični slučaj prozvana gradska vlast poradi činjenice, kako se navodi, što spomenuti ugostiteljski objekt nije spojen na gradski kolektor, gradonačelnica je, informirana od stručnih ljudi iz Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik, demantirala taj navod. Naime, u izvješću Vodovoda i odvodnje stoji kako je kafić „Leut“ spojen na kanalizacijski sustav i odvodnja sanitarnih voda u tom objektu funkcionira bez ikakvih problema.

  26.01.2009. 12:25h


Troska u TEF-u bezopasna za ljudsko zdravlje

Gradonačelnica Neda Klarić danas je oštro demantirala sve navode o opasnosti troske sa TEF-ovog zemljišta koje je u postupku sanacije, a koji su se pojavili u nekim dnevnim i tjednim tiskovinama. Gradonačelnica je naglasila kako je riječ o netočnim informacijama koje služe isključivo u svrhu obmanjivanja šibenske javnosti, a također i manipulaciji iz osobnih razloga autora tih navoda. Naime, dokazi s kojima raspolaže Grad Šibenik kažu da je troska s TEF-a, kao i troska koja se prerađuje u TEF-u mehaničkim a ne kemijskim putem, potpuno bezopasna za ljudsko zdravlje. I troska i prerađena troska, bez obzira na tvrdnje navodnih stručnjaka koje su se pojavile u nekim medijima, zadovoljavaju uvjete za odlagalište prve i druge kategorije.

  23.01.2009. 10:36h


Grad Šibenik i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost očistit će zatonski porat

Temeljem zahtjeva Grada Šibenika, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je Odluku o neposrednom sudjelovanju Fonda u sufinanciranju projekta „Čišćenje otpada u priobalnom dijelu Zatona“. Odlukom je Gradu odobreno 230.000,00 kuna za pokriće troškova projekta, a što je 40% ukupnog iznosa, odnosno procijenjene vrijednosti radova od 582.989,20 kuna., dok će preostali dio iznosa od 60% osigurati Grad Šibenik u svom Proračunu. Projektom će se očistiti velika količina otpada zatrpana u mulju zatonskog zaljeva, a što će imati pozitvan utjecaj na očuvanje biološke i krajobrazne raznolikosti područja koje je narušavalo takvo stanje morskog okoliša.

  20.01.2009. 15:25h


iNavis projekt traži dvoje zaposlenika

U sklopu projekta uspostave Pomorskog inovacijskog centra – iNavis u Šibeniku, norveški partneri traze dvoje zaposlenika za rad na projektu.Na stranici www.moj-posao.net mozete pronaci oglas s vise pojedinosti. Ukratko o projektu: Što je to projekt iNavis? iNavis je zajednički norveško – hrvatski projekt uspostave Pomorskog inovacijskog centra u Šibeniku. Cilj uspostave centra je okupljanje i povezivanje hrvatskih i norveških tvrtki i institucija iz pomorskog poslovnog sektora. Na jednom mjestu, bit će okupljene tvrtke s područja brodogradnje, transporta, energetike, pogonskih strojeva, ICT tehnologija u pomorstvu, inovacija, istraživanja mora i podmorja te drugih djelatnosti vezanih za more.

  16.01.2009. 13:40h