Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

iNavis projekt traži dvoje zaposlenika

U sklopu projekta uspostave Pomorskog inovacijskog centra – iNavis u Šibeniku, norveški partneri traze dvoje zaposlenika za rad na projektu.Na stranici www.moj-posao.net mozete pronaci oglas s vise pojedinosti. Ukratko o projektu: Što je to projekt iNavis? iNavis je zajednički norveško – hrvatski projekt uspostave Pomorskog inovacijskog centra u Šibeniku. Cilj uspostave centra je okupljanje i povezivanje hrvatskih i norveških tvrtki i institucija iz pomorskog poslovnog sektora. Na jednom mjestu, bit će okupljene tvrtke s područja brodogradnje, transporta, energetike, pogonskih strojeva, ICT tehnologija u pomorstvu, inovacija, istraživanja mora i podmorja te drugih djelatnosti vezanih za more.

  16.01.2009. 13:40h


Ivica Poljičak novi predsjednik Skupštine Gradskog društva Crveni križ Šibenik

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika održana izborna, konstituirajuća sjednica Gradskog društva Crveni križ Šibenik, na kojoj je za predsjednika Skupštine Društva, u idućem četvorogodišnjem mandatu, izabran mr.sc. Ivica Poljičak. Za potpredsjednike Skupštine Društva izabrani su Jakov Terzanović i dr. Marijana Marić. U Skupštinu Crvenog križa Hrvatske, ispred Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, delegirani su predsjednik Skupštine Ivica Poljičak i ravnateljica Gradskog Društva Crvenog križa Tonka Mikulandra, koja je ujedno i prezentirala program rada Društva u sljedećoj godini.Skupštini su, kao pozvani gosti, nazočili i zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug.

  16.01.2009. 12:12h


ORCO Grupa predstavila koncept izgradnje turističkog naselja na Obonjanu

Danas je u uredu šibenske gradonačelnice održan sastanak direktora ORCO Grupe za srednju i jugoistočnu Europu Dragana Lazukića i gradonačelnice Grada Šibenika Nedjeljke Klarić su suradnicima, a u svezi s daljnjim aktivnostima na realizaciji projekta Obonjan Rivijera. Kako je gradonačelnica nedavno i najavila, privatni partner je danas prezentirao koncept izgradnje budućeg turističkog naselja, čime su aktivnosti na pripremnoj fazi projekta nastavljene predviđenim tijekom. Koncept Obonjana kao EKO-resorta osmislila je i izradila francuska arhitektonska kuća AW2 (Architecure Workshop 2), čime će Projekt Obonjan Rivijere postati među prvim ekološko-turističkim odredištima u Europi.

  14.01.2009. 15:18h


Prezentacija fima o 4. Sajmu u srednjovjekovnom Šibeniku

Danas je u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice održana prezentacija 25- minutnog filma o 4. Sajmu u srednjevjekovnom Šibeniku autora Željka Petreša. Kako je naglasio direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Goran Bulat, film je napravljen s prvenstvenom namjerom prezentacije Grada u turističkom smilsu, te će biti prikazivan i na predstojećim turističkim sajmovima. Nakon prezentacije, gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić uručila je zahvalnice sudionicima i sponzorima 4. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku, kao i medijskim kućama koje su pratile projekt i promovirale ga.

  12.01.2009. 15:15h


Nova regulacija prometa u središtu grada

Zbog početka II faze radova na kanalizacijskom cjevovodu od Socijalnog do Gimnazije, od ponedjeljka 12. siječnja na snazi je nova regulacija prometa u samom središtu grada. Za promet će biti zatvorena Ulica biskupa Jerolima Milete od raskrižja s ulicama Ante Starčevića i Ante Šupuka do 1. policijske postaje, a promet će biti obustavljen u Ulici Stjepana Radića od Ulice Karla Vipauca kod bolnice do Ulice Ante Starčevića, odnosno do Vanjskog. Novom regulacijom, koja bi trebala bi vrijediti sve do 20. ožujka, predviđeno je da se promet odvija dvosmjerno u ulicama Ante Starčevića i Ante Šupuka, odnosno uz Novu tržnicu i trgovački centar City Life.

  11.01.2009. 18:01h


Gradonačelnica potpisala police životnog osiguranja za šestoro djece Dječjeg doma Maestral

Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić potpisala je danas policu životnog osiguranja za 6 (šestoro) štićenika Dječjeg doma „Maestral“, a koji su s područja Grada Šibenika. U nazočnosti volonterke Senke Klarić, inače inicijatorice akcije „Božićni dar dobrih ljudi-djeci „Maestrala“, gradonačelnica je policu potpisala s Josipom Burazin, predstavnicom „Generali osiguranja“, koje također sudjeluje kao sponzor u akciji. Grad Šibenik će tako u svom Proračunu godišnje osigurati cca 30.000,00 kuna za police životnog osiguranja za šestoro djece koja su u dobi od 2, 4, 6, 8, 10 i 13 godina.

  24.12.2008. 09:51h


3000 porcija bakalara za Šibenčane

U organizaciji Ceha ugostitelja Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, danas su na šibenskoj Poljani dijeljene besplatne porcije bakalara. Pripremljeno je preko 3000 porcija, koje su građanima dijelili predstavnici Županije i Grada, među kojima i gradonačelnica Nedjeljka Klarić i zamjenici gradonačelnice Tomislav Jukić i Tomislav Ninić. Bakalar je kupljen sredstvima Županije i Grada, kao i mnogobrojnih sponzora.

  23.12.2008. 12:59h


Gradonačelnica u posjetu Cvjetnom domu i obitelji Bogdanović

U povodu predstojećih blagdana Božića i Nove 2009. god. gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić i zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić posjetili su jutros Dom za starije i nemoćne «Cvjetni dom», te štićenicima uručili prigodne darove. Gradonačelnica je posjetila i obitelj Marije Bogdanović, samohrane majke oštećenog sluha i njenu djecu: petogodišnju Emu (također oštećenog sluha) i četverogodišnju Lanu, te joj uručila ček na iznos 3.000,00 kn i djeci poklon pakete . Obitelj Marije Bogdanović je korisnik u sustavu socijalne skrbi, te je podstanar.

  23.12.2008. 11:27h


Potpisan Memorandum o osnivanju pomorskog inovacijskog centra iNavis u Šibeniku

Danas je u Šibeniku potpisan Memorandum o razumijevanju predstavnika Vlade Kraljevine Norveške, Agencije za promicanje izvoza i ulaganja (APIU) te Grada Šibenika o realizaciji projekta osnivanja Pomorskog inovacijskog centra iNavis sa sjedištem u Šibeniku. Memorandum su, u nazočnosti izaslanice ministra vanjskih poslova i europskih integracija Emilije Vučinić-Margeta, potpisali veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj nj.e. Terje Hauge, zamjenica ravnatelja Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Božica Lapić i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić.

  22.12.2008. 14:46h


Ministar Milinović otvorio novouređeni Dječji odjel šibenske Opće bolnice

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, u nazočnosti župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, gradonačelnice Nedjeljke Klarić, ravnatelja Opće bolnice dr. Željka Burića, saborskih zastupnika, te liječnika, sestara i osoblja šibenske bolnice, presijecanjem vrpce s dvije male pacijentice- Ana-Marijom i Sarom, svečano je otvorio obnovljeni Dječji odjel šibenske Opće bolnice. Pozdravljajući nazočne, ravnatelj bolnice dr. Željko Burić naglasio je kako ukupna investicija, u danas suvremeno uređeni i opremljeni Odjel, iznosi preko 8.200.000,00 kn.

  22.12.2008. 13:19h