Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Potpisan Memorandum o osnivanju pomorskog inovacijskog centra iNavis u Šibeniku

Danas je u Šibeniku potpisan Memorandum o razumijevanju predstavnika Vlade Kraljevine Norveške, Agencije za promicanje izvoza i ulaganja (APIU) te Grada Šibenika o realizaciji projekta osnivanja Pomorskog inovacijskog centra iNavis sa sjedištem u Šibeniku. Memorandum su, u nazočnosti izaslanice ministra vanjskih poslova i europskih integracija Emilije Vučinić-Margeta, potpisali veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj nj.e. Terje Hauge, zamjenica ravnatelja Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Božica Lapić i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić.

  22.12.2008. 14:46h


Ministar Milinović otvorio novouređeni Dječji odjel šibenske Opće bolnice

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, u nazočnosti župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, gradonačelnice Nedjeljke Klarić, ravnatelja Opće bolnice dr. Željka Burića, saborskih zastupnika, te liječnika, sestara i osoblja šibenske bolnice, presijecanjem vrpce s dvije male pacijentice- Ana-Marijom i Sarom, svečano je otvorio obnovljeni Dječji odjel šibenske Opće bolnice. Pozdravljajući nazočne, ravnatelj bolnice dr. Željko Burić naglasio je kako ukupna investicija, u danas suvremeno uređeni i opremljeni Odjel, iznosi preko 8.200.000,00 kn.

  22.12.2008. 13:19h


Gradsko vijeće donijelo Proračun za 2009. godinu

Dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća počeo je s utvrđivanjem prestanka dužnosti člana Gradskog poglavarstva Ivana Bajića, a radi podnesene ostavke. Nakon toga, prihvaćena je inicijativa Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski da se prostoru ispod tvrđave sv. Mihovila dodijeli naziv Gaja Josipa Mrkice u jednom dijelu, te u drugom dijelu do zgrade Zavoda za javno zdravstvo Perivoj Ane Rukavine. Danas su usvojene i Izmjene i dopune Proračuna Grada Šibenika za 2008. Godinu. Prijedlogu Izmjena i dopuna Proračuna Grada Šibenika za 2008. godinu

  18.12.2008. 14:43h


Uređuje se nogostup ispred Krešimirova doma

Grad Šibenik i Hrvatske ceste zajednički financiraju izvođenje radova na rekonstrukciji nogostupa ispred zgrade Krešimirovog doma, na potezu od Splitske banke do semafora nasupot kazališne kuće. Radovima je bilo nužno pristupiti radi dotrajalosti nogostupa, kao i činjenice da je već nekoliko puta prekopavan, pa će umjesto oštećene betonske podloge biti postavljene kamene ploče, promijenit će se kabli za rasvjetu, zamjenit će se stari oštećeni rasvjetni stupovi (3) i postaviti novi s novim rasvjetnim tjelima. Prema procjeni, potrebno je izvršiti još 2-3 dana zemljanih radova, te 5-6 dana kamenarskih, što naravno ovisi i o vemenskim uvjetima koji, poradi učestale kiše, ne idu u prilog izvođačima radova.

  18.12.2008. 08:31h


Božićne čarolije očarale male Šibenčane

Ovogodišnje Božićne čarolije, što se u organizaciji Grada Šibenika i Scenske udruge Leona tradicionalno održavaju na Trgu Medulić, započele su u ponedjeljak svečanim dočekom Djeda Božićnjaka, uz nastup mažoretkinje,dječjeg zbora,plesača, malih pjevača, manekena. Brojna djeca fotografirala su se s Djedom Božićnjakom, a kreativnu radionicu vodila je Sara Lovrić Caparin. Središnji dio programa je bilo gostovanje Jacquesa Houdeka. U utorak su na programu bili mađioničar, mali pjevači, modna revija, nastup folklorne skupine, nastup gimnastičara, te je bila organizirana humanitarna akcija „Darujmo igračku“ i „Za sreću dodaj novčić jedan“.

  17.12.2008. 10:36h


Sastao se Odbor za prevenciju kriminaliteta

Danas je u Uredu gradonačelnice Grada Šibenika održana sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta kojom je, u svojstvu predsjednice Odbora, predsjedala gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić. Gradonačelnica je uvodno zahvalila članovima Odbora na odazivu i spremnosti da se zajednički predlože i poduzmu određene mjere u svrhu smanjenja kriminaliteta na području Grada Šibenika. Također je naglasila kako kriminalitet nije samo problem Policije, već je problem društva u cjelini, te se ukazuje potreba da se zajedničkim djelovanjem i angažmanom šire društvene zajednice svede na prihvatljivu razinu.

  16.12.2008. 15:37h


Održana Svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

Na Svečanoj sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik, danas u Gradskoj vijećnici, dodijeljena su priznanja „Zlatna kuna“ poduzećima Šibensko-kninske županije za najuspješnije poslovanje u 2007. godini. Članovi Gospodarskog vijeća ŽK Šibenik, na svojoj sjednici od 24. studenog 2008. godine jednoglasno su odlučili da se priznanje Zlatna kuna dodijeli poduzeću Solaris d.d. u kategoriji velikih poduzeća, poduzeću Knauf d.o.o. u kategoriji srednjih poduzeća te poduzeću Fred Bobek d.o.o u kategoriji malih poduzeća.

  16.12.2008. 14:42h


Raspisan natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Drage

Danas su Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika i tvrka Zagrebmontaža d.d. raspisali javni, međunarodni, otvoreni i pozivni, kombinirano projektni i anketni, u jednom stupnju, anonimni Natječaj za izradu idejnog urbanističko - arhitektonskog rješenja stambenih, poslovnih i ostalih javnih sadržaja na lokaciji Draga u Šibeniku. Natječaj organizia i provodi Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA). Pravo sudjelovanja u svojstvu autora imaju fizičke i pravne osobe, a koje ispunjavaju stručne uvjete objavljene u raspisu natječaja.

  15.12.2008. 11:12h


Kombinirano vatrogasno vozilo za JVP Grada Šibenika

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika Volimir Milošević i predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Željko Čoga, preuzeli su danas u Učilištu vatrogastva, zaštite i spašavanja vatrogasno vozilo iz „Programa nabave 210 vatrogasnih vozila u razdoblju 2003. – 2009“ Vlade Republike Hrvatske. Riječ je o kombiniranom vatrogasnom vozilu (voda-pjena-prah-CO2), čija je nabavna vrijednost 3.240.000,00 kuna, od kojeg iznosa Grad Šibenik u Proračunu osigurava 45%., dok se preostali dio financira iz Državnog proračuna.

  09.12.2008. 11:44h


Održana 112.sjednica Gradskog poglavarstva

Danas je održana 112. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Šibenika na kojoj je pod 1.točkom Dnevnog reda pročelnik za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Gustav Červar prezentirao Nacrt odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja stambene zone Mažurice – Šibenik. Granica obuhvata Plana utvrđena je Generalnim urbanističkim planom grada Šibenika i iznosi oko 0,6 ha. Kako je pojasnio pročelnik Červar, prostor stambenog dijela MAŽURICE gotovo je u cjelini izgrađen. Gradnja se ravnala Provedbenim urbanističkim planom stambenog naselja MAŽURICE.

  08.12.2008. 10:24h