Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Društvo naša djeca u humanitarnoj akciji

U organizaciji Društva naša djeca Šibenik, učenici šestih i sedmih razreda Osnovne škole Jurja Dalmatinca danas su tradicionalno, u prigodi blgdana sv. Nikole, prodavali šibe. U sklopu akcije,obišli su i župana šibensko-kninskog Gorana Pauka te zamjenika gradonačelnice Tomislava Ninića. Riječ je o humanitarnoj akciji, od koje će prihod od prodaje šiba biti namijenjen kupnji darova za djecu koja se nalaze na liječenju u šibenskoj Općoj bolnici, a koje će članovi Društva naša djeca Šibenik obići u prigodi blagdana sv. Luce- 13. prosinca.

  05.12.2008. 09:24h


Litvanski kulturni ataše u Šibeniku

Posredstvom predsjednice Društva hrvatsko-austrijskog prijateljstva Renate Zorić, danas je u službenom posjetu Gradu Šibeniku boravila Rita Valiukonyte, kulturni ataše Veleposlanstva Republike Litve u Austriji. Gđu Valiukonyte, čija misija je, pored razvijanja suradnje litvanske i austrijske kulture, raditi na uspostavi veza hrvatskog i litvanskog kulturnog života, primili su, zajedno s predstavnicima ustanova u kulturi Grada Šibenika, zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug.

  03.12.2008. 14:17h


Poglavarstvo raspravljalo o Izmjenama i dopunama Proračuna za 2008 i o Proračunu za 2009.

Poglavarstvo je danas raspravljalo o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Šibenika za 2008. godinu i izmjenama Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2008. godini, zatim izmjenama programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2008. Godini, te o izmjenama Programa pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2008. Godinu, izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u sportu za 2008. Godinu i izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u kulturi Grada Šibenika za 2008. Godinu.

  02.12.2008. 13:08h


Na 110. sjednici Poglavarstvo prihvatilo Program za natječaj za izradu idejno-urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja Drage

Gradsko poglavarstvo je jutros održalo svoju 110. sjednicu na kojoj je prihvaćen Program za natječaj za izradu idejnog urbanističko arhitektonskog rješenja uređenja Drage u Šibeniku. Kako je pojasnila Ingrid Gojević, dipl.ing.arh. i savjetnica Uprave Zagreb-montaže d.o.o., Program za provedbu javnog anketnog urbanističko - arhitektonskog natječaja za područje Draga, izrađuje se temeljem obveza iz Generalnog urbanističkog plan grada Šibenika . Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika, zajedno sa Zagreb-montažom kao budućim investitorom, pokrenulo je proceduru pripreme podloga i raspisivanja javnog natječaja za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje uređenja područja Draga u središnjem dijelu grada Šibenika.

  01.12.2008. 12:57h


U povodu 35.obljetnice djelovanja Muškog pjevačkog zbora Sv. Mihovil uručene zahvalnice i plakete

U povodu 35. obljetnice djelovanja Muškog pjevačkog zbora „Sv. Mihovil“ Šibenik, 1973.-2008. godine danas su u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika zaslužnim pojedincima, ustanovama i sponzorima uručene zahvalnice i plakete za potporu i pomoć u radu zbora. Među dobitnicima plakete su i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, kojoj je dodijeljena srebrna plaketa, dok je brončana plaketa dodijeljena Živani Podrug pročelnici za društvene djelatnosti Grada Šibenika. Srebrnu plaketu dobio je i Grad Šibenik, a iz ruku predsjednika zbora Duška Vuletića zahvalu i plaketu je primio zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić.

  28.11.2008. 12:31h


Održana 109. sjednica Gradskog poglavarstva

Na današnjoj 109. Sjednici Gradskog poglavarstva pod 1.točkom Dnevnog reda pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug upoznala je članove Poglavarstva s obvezom davanja prethodne suglasnosti na statute osnovnih škola (Jurja Šižgorića, Tina Ujevića, Jurja Dalmatinca, Vrpolje, Brodarica, Petra Krešimira IV, Vidici i Fausta Vrančića). Naime, sukladno novodonesenom Zakonu o odgoju i obrazovanju, potrebno je uskladiti statute škola s njegovima odredbama, od kojih je pročelnica Podrug spomenula one koje se tiču izbora i imenovanja, odnosno razrješenja članova školskih odbora.

  27.11.2008. 10:20h


Korejski veleposlanik u Šibeniku

Veleposlanik Republike Koreje nj.e. Dae-Ho BYUN i direktor Korea Trade Centra g. Bong-Ki JEONG sa suradnicima posjetili su danas pogon šibenske tvrtke SIBNAVAL d.o.o. i Poglavarstvo Grada Šibenika i Šibensko-kninske Županije. Time su dali potporu planovima vezanim za buduće zajedničko ulaganje tvrtke SIBNAVAL d.o.o. s korejskim partnerom, tvrtkom WARTSILA Accommodation systems CO,.LTD Korea, u zajedničku tvrtku za izradu i opremanje brodskih interijera. Tvrtka SIBNAVAL d.o.o. u buduću zajedničku tvrtku će uložiti novoizgrađenu halu površine 2000 m2 u kojoj će zaposliti novih 20-tak proizvodnih radnika.

  26.11.2008. 14:21h


Povjerenstvo za prigodno uređenje grada i organizaciju dočeka Nove godine utvrdilo program događanja

Povjerenstvo za prigodno uređenje Grada i organizaciju dočeka Nove godine sastalo se jutros radi utvrđenja konačnog prijedloga svih događanja u prigodi nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana. Svečanosti počnju već 15. prosinca tradicionalnim Božićnim čarolijama na Meduliću, čiji program je namijenjen najmlađem uzrastu, te će ove godine biti postavljen i šator , kako bi djeca u grijanom prostoru mogla što duže sudjelovati u programu. U jutarnjim satima na Meduliću će obrtnici izrađivati prigodne Božićne darove i prodavati ih. Kako je najavio predsjednik Povjerenstva Tomislav Ninić, Božićne čarolije otvorit će koncertom Jacques Houdek.

  25.11.2008. 11:01h


Ispitivanje sustava za uzbunjivanje

Ispitivanje ispravnosti sustava za uzbunjivanje na području Šibensko-kninske županije Na području Šibensko–kninske županije završeni su radovi na rekonstrukciji sustava za uzbunjivanje. Sukladno Pravilniku o postupku uzbunjivanja stanovništva Županijski centar 112 Šibenik će u srijedu, 19.11. 2008. godine od 12:00 do 15:00 sati funkcionalno ispitivati pojedine elemente sustava kao i cijeli sustav za uzbunjivanje znakom za uzbunjivanje ""prestanak opasnosti"". Županijski centar 112 Šibenik će sukladno navedenom Pravilniku svake prve nedjelje u mjesecu, u 12:00 sati, ispitivati ispravnost sustava za uzbunjivanje korištenjem znaka za uzbunjivanje-""prestanak opasnosti"".

  18.11.2008. 12:05h


Do kraja tjedna Poljana parkiralište

Radi ukidanja velikog broja parkirališnih mjesta u Gradu Šibeniku usljed građevinskih radova na izgradnji kanalizacijskog cjevovoda socijalno-gimnazija, kao i usljed početka radova na dogradnji i rekonstrukciji Tehničke i industrijsko-obrtničke škole, Grad Šibenik će do kraja ovog tjedna otvoriti Poljanu kao privremeni parkirališni prostor. Poljana će tako postati prva (1.) parkirališna zona, na kojoj će sat parkiranja biti naplaćivan po cijeni od 5 kuna i to u vremenu od 7h-21h. Tvrtka Gradski parking, koja će upravljati prostorom, izvršit će pripremne radove u vidu horizontalne i vertikalne signalizacije. U svrhu naplate bit će postavljen parkirni automat, a iznos će se moći platiti i putem SMS-a. Poljana će biti u režimu parkirališnog prostora do završetka radova u središtu grada.

  17.11.2008. 10:34h