Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Na Žirju održana 9.sjednica Otočnog vijeća

Danas je na otoku Žirju održana 9. sjednica Otočnog vijeća kojoj je, u izočnosti ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, predsjedao državni tajnik za more Branko Bačić. Pored članova Otočnog vijeća, sjednici su nazočili i pomoćnik ministra za otočni i priobalni razvoj Josip Borić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, gradonačelnica Šibenika Neda Klarić i Vodica Branka Juričev Martinčev, zamjenici gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Jukić i Tomislav Ninić.  Na vijeću se raspravljalo o Izmjenama i dopunama Uredbe o uvjetima i postupku davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu

  28.10.2008. 21:53h


Gunjači i Živkoviću veliko priznanje CNN-a

Drugu nagradu emisije CNN-a „World Report“ u kategoriji priča na temu zaštite okoliša za 2008. godinu dobio je prilog Hrvoja Gunjače, novinara HTV-ova studija u Šibeniku. Priča o operaciji sove snimljena je u Sokolarskom centru u šibenskoj Dubravi, a snimio ju je Milan Živković, također iz šibenskog studija HTV-a. Zaštićena ptica, koja bez operacije ne bi preživjela, u prirodu je vraćena dan nakon operacije. Emilio Menđušić, vlasnik Sokolarskog centra, odlučio se za zahvat koji je uključivao narkozu ptice, što dosad nije napravljeno nigdje u svijetu. Priznala je to i britanska stručnjakinja za sokolarstvo Victoria Norman koja je pratila operaciju, a i sama tridesetak godina operira ptice grabljivice, ali bez anestezije. Primjena anestezije bitna je jer ptica ne doživljava šok, a i dok je mirna, može se bolje namjestiti geometrija krila ili sanirati ozljeda.

  27.10.2008. 20:26h


Dogradonačelnik Jukić pozdravio sudionike međunarodnog skupa željezničara

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Jukić pozdravio je sudionike međunarodnog skupa željezničara, što se u hotelskom naselju Solaris održava od 27.-29. listopada 2008. To je ujedno i četvrti put po redu da se ovaj skup održava u Solarisu, ali i prvi put nakon velike reforme hrvatskoga željezničkog sustava prema EU-ovim direktivama, ovaj put na temu »Hrvatski projekti za učinkovit željeznički sustav«. U svom pozdravnom govoeu dogradonačelnik Jukić osvrnuo se na status željeznice s aspekta Šibenika, pa i čitave Dalmacije. „Željeznička veza sa zaleđem pa potom s dubinom nacionalnog teritorija oduvijek je bila od velike važnosti i za Šibenik i njegovu regiju.

  27.10.2008. 17:17h


Održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Šibenika

Danas je u prostorijama Gradske uprave Grada Šibenika, s početkom u 9 sati održana Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Šibenika. Od ukupno devet članova Savjeta mladih na sjednici je nazočilo njih šestoro, tj. natpolovičan broj članova. Novoosnovani Savjet mladih bit će savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Šibenika, te će svojim djelovanjem, prijedlozima i mišljenjima sudjelovati u pripremi, donošenju i provedbi gradskih odluka od interesa za mlade. Njegov rad i djelovanje trebali bi pridonijeti unapređenju položaja mladih, odnosno rješavanju problema ove dobne skupine Šibenčana.

  27.10.2008. 12:14h


Književna nagrada Ksaver Šandor Gjalski Ivi Brešanu

Književna nagrada ""Ksaver Šandor Gjalski"" za 2008. godinu jučer je navečer svečano dodijeljena romanopiscu, scenaristu i dramatičaru Ivi Brešanu za roman ""Katedrala"" u izdanju Naklade Ljevak. Nagrada se sastoji od plakete s likom Gjalskog, koju je Brešanu uručio predsjednik DHK Borben Vladović, povelje koju je predao gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i novčane nagrade od 15 tisuća kuna koje je u ime ministra kulture laureatu uručila njegova izaslanica Dubravka Đurić Nemec. ""Ova mi nagrada mnogo znači jer ju dodjeljuje struka, moji kolege iz Društva hrvatskih književnika i zato što otklanja sumnju u vlastiti rad i piscu daje sigurnost.

  26.10.2008. 14:04h


U Šibeniku NOĆ KAZALIŠTA

U subotu je u Šibenskom kazalištu po prvi put realiziran projekt NOĆ KAZALIŠTA (Multikulturalna noć europskog kazališta), nastao na poticaj francuskih kazališnih umjetnika i zamišljen kao veliki europski projekt. Značajno je naglasiti kako je u Hrvatskoj manifestacija obilježena samo u Zagrebu i Šibeniku. Šibenska NOĆ KAZALIŠTA obilježena je s tri programa: U 20,00 sati Gradsko kazalište ""Zorin dom"" iz Karlovca gostovalo je sa komedijom ""Osobne stvari"" (Ksenija Pajić, Matija Prskalo, Zijad Gračić, Željko Šestić,...). U 22,00 sata u kazališnoj kavani gostovao je pjesnik Jakša Fiamengo uz glazbenu pratnju Siniše Smirčića i voditelja programa Nikolu Urukala.

  26.10.2008. 10:22h


Obilježen 25.listopada-Dan darivatelja krvi

U povodu 25. listopada-Dana darivatelja krvi, a u organizaciji Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije održana je prigodna svečanost u šibenskoj Gradskoj vijećnici. Nakon intonacije hrvatske himne i uvodnih riječi predsjednika Društva dr. Marijana Periše, nazočnima se obratio dogradonačelnik Ninić prvenstveno naglašavajući humanost dobrovoljnih darivatelja ali i značaj i važnost darivanja krvi. „Danas vam želimo poručiti da smo ponosni na vaš osobni doprinos podizanju razine svijesti svakog čovjeka u vašoj blizini, kao i okruženja u kojem živite o solidarnosti i pomoći čovjeku u nevolji.

  24.10.2008. 12:06h


U sklopu akcije Turistički cvijet Šibeniku 3. mjesto

Sinoć je u Opatiji, u sklopu Dana hrvatskog turzima, direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Goran Bulat primio nagradu - 3. mjesto Šibeniku u kategoriji turističkih mjesta 5000-10000 ležajeva. Dane, koji se održavaju do 24. listopada, suorganizirali su Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija, čime su zapravo prvi put nakon više godina spojene dvije zasebne godišnje turističke priredbe (HTZ-ova i HGK/HRT-ova). Ministar turizma Bajs nazočio je svečanosti , te otvarajući Dane hrvatskog turizma naglasio kako u svim dijelovima hrvatskog turizma postoji svijest o mogućem lošem utjecaju svjetske gospodarske krize,

  24.10.2008. 09:03h


Studiju pomorstva ponuđen bivši prostor knjižnice

Jutros je u Uredu gradonačelnice održan sastanak zamjenika gradonačelnice Tomislava Ninića i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka s dekanom Pomorskog fakulteta u Splitu prof.dr.sc. Radovanom Antonićem, a u svezi s aktualnim pitanjem smještaja, a time i opstanka Studija pomorstva u Šibeniku. Otvarajući sastanak, kojem su nazočile gradska i županijska pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug i Diana Ercegović, kao i voditelj šibenskog studija prof.dr.sc. Marko Tomašević, dogradonačelnik Ninić je iznio stav Gradskog poglavarstva Grada Šibenika prema kojem postoji volja da se ovaj problem riješi na zadovoljstvo svih, a posebice studenata.

  22.10.2008. 09:34h


Dogradonačelnik Jukić na Info danu za lokalnu samoupravu i partnere

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Jukić sudjeluje danas na INFO DANU ZA LOKALNU SAMOUPRAVU I PARTNERE, što se u organizaciji Udruge Gradova RH i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske održava u hotelu Westin. Teme ovogodišnjeg Info-dana su javna nabava i sprječavanje korupcije. Nakon uvodnih riječi prof.dr.sc. Siniše Tatalovića, savjetnika predsjednika Republike Hrvatske za pitanja političkog sustava i Damira Polančeca, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra gospodarstva, rada i poduzetništva, uslijedila su izlaganja Paola Berizzija, savjetnika i šefa Odjela za provedbu projekata 2 - Jačanje institucija, financije, pravosuđe, sloboda, sigurnost i koordinacija Twinning projekata

  22.10.2008. 08:58h