Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

ECOSYS će skrbiti o šibenskim fontanama

Grad Šibenik i splitska tvrtka „Ecosys“ d.o.o. potpisali su ugovor o tekućem održavanju javnih fontana na području Grada Šibenika. Ugovorm su obuhvaćene fontane: u Perivoju Roberta Visianija (na srednjoj i gornjoj plohi), u Perivoju Luje Maruna, na Starom pazaru, ex Poliplast i na Trgu pučkih kapetana. Javne fontane u Žaboriću, Grebaštici i na javnoj površini pored crkve na Šubićevcu bit će uključene u tekuće održavanje na temelju posebnog pisanog zahtjeva Grada Šibenika. Tekuće održavanje, koje će se održavati jednom mjesečno, obuhvaća pregled rada strojarnice, kontrolu i kemisjki tretman vode. Ugovor je sklopljen na godinu dana, cijena tekućeg održavanja je 707,60 kuna/sat, te 120,00 kuna za svaki dodatni sat, uz posebno obračunavanje potrošenih kemikalija.

  17.11.2008. 09:22h


Nova privremena regulacija prometa u gradu Šibeniku

Radi građevinskih radova na dijelu Ulice biskupa Jerolima Milete, u sklopu projekta izgradnje kanalizacijskog cjevovoda socijalno-gimnazija, prometni pravci se preusmjeravaju na način:

Promet iz Ulice kralja Zvonimira na raskrižju Poljana preusmjerava se na ulicu Vladimira Nazora;

Prometu iz Ulice Vladimira Nazora na raskrižju Poljana ukida se desno skretanje;

Prometu iz Ulice Stjepana Radića na križanju kod Županijskog suda ukida se lijevo skretanje – u Ulicu biskupa Jerolima Milete;

Ova privremena izmjena prometnih tokova vrijedi od 15. studenog do 30. studenog 2008.

  14.11.2008. 15:33h


Zoni Podi 1,4 milijuna kuna za infrastrukturu

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva donijelo je Odluku o dodjeli sredstava za izgradnju poduzetničkih zona u jedinicama lokalne i područne samouprave za 2008.god., kojom se Gradu Šibeniku za izgradnju infrastrukture u poduzetničkoj zoni Podi dodjeljuje 1.400.000,00 kuna. Sukladno toj odluci, gadonačelnica Neda Klarić i ministar Damir Polančec potpisali su ugovor, kojim je navedeni iznos dodijeljen u vidu poticajnih, namjenskih i bespovratnih sredstava. Ugovorom se obvezuje Grad Šibenik da ministarstvu dostavi sve ugovore s izvođačima radova, račune, privremene i okončane situacije, rekapitulacije sredstava uloženih u poduzetničku zonu, na ime doznačenog iznosa.

  14.11.2008. 09:20h


Rost Šport uputio pismo namjere za kupnju Revije

Tvrtka Rost Šport d.o.o. iz Zagreba izvijestila je gradonačelnicu Grada Šibenika i saborsku zastupnicu Nedjeljku Klarić o njihovoj poslovnoj namjeri u svezi s kupnjom Revije u stečaju. Naime, kako stoji u pismu, potpisanom od strane direktora Rost Športa Stipić Rosića, interes im je vezan uz dopunu asortimana cjelokupnog programa Rost Športa kako u prodaji, tako i u proizvodnji športske opreme, te kupnjom Revije vide mogućnost realizacije svog poslovnog plana. Kao svoje poslovne partnere, s kojima imaju dugogodišnju suradnju, navode Elan, Erimu, Adidas-RS line.

  13.11.2008. 13:20h


Održana 107. sjednica Gradskog poglavarstva

Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika održalo je jutros svoju 107. sjednicu, na početku koje se gradonačelnica uvodno osvrnula na aktualnu situaciju u svezi sa Sunčanim Hvarom, odnosno novinskim napisima koji sugeriraju da je realizacija projekta Obonjan Rivijera pod upitnikom. Gradonačelnica je naglasila kako se aktivnosti od strane privatnog partnera u projektu odvijaju predviđenom dinamikom, te kako krajem studenog, odnosno nakasnije dokraja godine, očekujemo prezentaciju poslovnog plana od strane privatnog partnera. Pod 1. točkom Dnevnog reda direkotrica Gradskih vrtića Mladenka Jerkov podnijela je Godišnje Izvješće o radu Gradskih vrtića za pedagošku godinu 2007/08.

  13.11.2008. 12:13h


Fantaziji 4 nominacije za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta

Već u prvoj sezoni ponovnog uspostavljanja profesionalnog ansambla u Šibeniku, prva profesionalna produkcija Šibenskog kazališta – mjuzikl „Fantazija“ Marijane Nola, u režiji Nine Kleflin i u izvedbi ansambla Šibenskog kazališta, dobila je izuzetne ocjene žirija, te je ostvarila 4 nominacije za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta: Za najbolje redateljsko ostvarenje – OPERETA / MJUZIKL – Nina Kleflin za režiju mjuzikla ""Fantazija"" u izvedbi Šibenskog kazališta Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina – OPERETA / MJUZIKL - Ženska ili muška uloga – Nera Stipičević za ulogu Anke Prpalo i Branimir

  12.11.2008. 13:45h


Na 652. sajmu sv. Martina u Voironu predstavljen i šibenski kraj

Gradonačelnica Neda Klarić vratila se iz prijateljskog grada Voirona u Francuskoj koji je proslavljao Dan grada, blagdan sv. Martina, a s kojim će Šibenik 2010. god. obilježiti 40.godišnjicu prijateljstva.U povodu Dana grada grada svečano je otvoren 652. Sajam sv. Martina gdje se ove godine prezentirao šibenski kraj, koji je predstavljao obrt Skradinske delicije. Svojom ponudom tradicionalnih prženih bajama i ostalih delicija koje su pripremali na bogatom hrvatskom štandu, privukli su su mnogobrojne građane Voirona koji su se interesirali i za šibensku turističku ponudu. .

  12.11.2008. 11:05h


Dogradonačelnik Ninić na prezentaciji Strategije energetskog razvitka Hrvatske

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić nazočit će danas prezentaciji Strategije energetskog razvitka Republike Hrvatske, koju će u predstaviti potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec. Time će i formalno započeti javna rasprava o ovom važnom dokumentu, kojim se energetska budućnost Hrvatske bazira na sljedećim postavkama:

povećanju energetske efikasnosti u svim segmentima energetskog sustava (proizvodnja, transformacija, prijenos i transport, distribucija i potrošnja energije);

  10.11.2008. 09:04h


Gradonačelnica na proslavi Dana grada Voirona

Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić otputovala je jutros u prijateljski grad Voiron u Francuskoj, gdje će boraviti 10. i 11. 11. 2008. god. na proslavi sv. Martina zaštitnika grada Voirona te ujedno Dana grada s kojim Šibenik održava 40-godišnju prijateljsku suradnju. Na poziv gradonačelnika Voirona gosp. Rolanda Revila gradonačelnica će, osim u proslavi Dana grada, sudjelovati i na sastanaku gradova prijatelja (Voirona, Herforda, Bassana i Šibenika) o aktivnostima gradova prijatelja u sljedećoj godini. Uz delegaciju grada, Voiron će posjetiti i članovi Udruženja obrtnika Šibensko-kninske županije, a na Sajmu sv. Marina svojim proizvodima predstavit će se Skradinske delicije koji će nuditi i tradicionalne pržene bajame.

  09.11.2008. 08:36h


Počinju radovi na izgradnji kolektora socijalno-gimnazija

Gradonačelnica Neda Klarić i direktor Vodovoda i odvodnje Miho Mioč održali su jutros konferenciju za novinare u svezi s početkom radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora od zgrade „socijalnog“ do gimnazije, te regulacijom prometa u vrijeme izvođenja radova. Svrha pressice je, među ostalim, bila i pozvati građane- stanare i vlasnike poslovnih prostora na navedenoj lokaciji- za razumijevanje, jer će nova prometna rješenja otežavati redovnu svakodnevnu komunikaciju. Gradonačelnica je pozvala građane koji žive i posluju na trasi socijalno-gimnazija u sljedećih tjedan dana obave određene poslove koji će im za vrijeme trajanja radova biti onemogućeni (dostava drva za ogrijev, nafte i sl.).

  06.11.2008. 12:34h