Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Polaganjem vijenaca odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 18. obljetnice šibenskog rujanskog ratnog podviga, gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Petar Baranović, danas su polaganjem vijenaca i cvijeća, te paljenjem svijeća odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu: pored Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj, u kapelici Sv. Mihovila u vojarni Bribirski knezovi, kod Spomen ploče u PU Šibensko-kninskoj, te na Spomen obilježje na Baldekinu gdje su kao spomen na poginule i smrtno stradale branitelje pročitana njihova imena koja se nalaze uklesana u Spomenik.

  17.09.2009. 14:38h


U Solarisu otvoreno 7. Savjetovanje za narodne knjižnice

U hotelu «Ivan» u «Solarisu « svečano je jutros otvoreno 7. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj koje organiziraju Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatsko knjižničarsko društvo i gradska knjižnica «Juraj Šižgorić». Na savjetovanju sudjeluje dvije stotine knjižničara iz cijele Hrvatske, a ovogodišnja tema su zavičajne zbirke u narodnim knjižnicama koje su, kako je naglašeno u uvodnim obraćanjima organizatora, iznimno vrijedne pa valja posebnu pozornost posvetiti njihovom očuvanju, zaštiti i popunjavanju. Savjetovanje je otvorila državna tajnica u

  17.09.2009. 14:27h


Šibenčani obilježili 18. obljetnicu rujanskog ratnog podviga

Zvukom sirene za opću opasnost, oglašene u 17,50h, Šibenčani su se jučer prisjetili rujanskoga rata 1991.g. i jedne od prvih velikih hrvatskih pobjeda u Domovinskom ratu kada je nakon višednevnih žestokih borbi obranjen šibenski kraj, a snage JNA prisiljene na povlačenje. Iako su vremenske prilike bile iznimno nepovoljne i brodovi na latinsko idro s otoka Murtera nisu mogli sudjelovati u programu obilježavanja 18. obljetnice šibenskog rujanskog ratnog podviga, do šibenske rive doplovilo je nekoliko brodova iz Šibenika i s najbližih otoka.

  17.09.2009. 08:54h


Program obilježavanja 18. obljetnice rujanskog ratnog

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih prilika, a posebice jakoga juga, brodovi na latinsko idro s otoka Murtera neće moći sudjelovati u programu obilježavanja 18. obljetnice šibenskog rujanskog ratnog podviga, no svojom nazočnošću uveličat će program Gradskoj knjižnici u 19h. Nešto prije 18h u šibensku luku uplovit će nekoliko brodova iz Šibenika i s najbližih otoka, dok će se točno u 17,50h oglasiti sirena. Nakon toga, Šibenska narodna glazba proći će u mimohodu šibenskim ulicama, a u 19h u Gradskoj knižnici okupit će se dio sudionika ratnog rujna 1991., gdje će bit prikazani prilozi i ratne reportaže novinara HTV-a Ante Granika i snimatelja Davora Šarića.

  16.09.2009. 12:45h


Otvorena izložba U ŽARIŠTU Siniše Štrkalja

Sinoć je u Gradskoj knižnici „Juraj Šižgorić“ otvorena izložba fotografija našeg sugrađanina Siniše Štrkalja „U ŽARIŠTU – šibenske ratne godine 1991. – 1992.“ koji kroz niz fotografija priča priču o najtežim šibenskim ratnim godinama. Izložbu je predstavila Zdenka Bilušić, a ime Foto kluba Šibenik o autorovu djelu govorio je predsjednik Zdenko Zjačić. Gradonačelnik dr. Ante Županović čestitao je i zahvalio autoru što nas je svojim fotografijama podsjetio i vratio na ono vrijeme koje ne smijemo zaboraviti, na dane koje upravo ovih dana s ponosom obilježavamo, a brojni sugrađani, te predstavnici političkog, javnog i kulturnog života grada Šibenika, svojim dolaskom to su i potvrdili.

  16.09.2009. 11:00h


U vrijeme Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku zabranjeno parkiranje na Poljani

Zbog održavanja manifestacije “Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku” bit će zabranjeno parkiranje vozilima na parkiralištu Poljana i to od petka poslijepodne, 18. rujna do nedjelje, 20. rujna 2009. god. Sva vozila koja u to vrijeme budu parkirana na Poljani bit će uklonjena pauk službom o trošku vlasnika vozila. Također se zbog organizacije SAJAMSKE FEŠTE zabranjuje parkiranje na Obali ispred Peškarije u subotu, 19. rujna poslijepodne i navečer.

  16.09.2009. 07:59h


U vrijeme 2. ABS-a privremena regulacija prometa u Mandalini

Zbog održavanja nautičkog sajma Adriatic Boat Show, Grad Šibenik je izdao suglasnost za privremenu regulaciju prometa u naselju Mandalina u ulicama Obala J.Šižgorića i ul. Milice i Turka.  Tako će u vrijeme održavanja Sajma, od 17.-21. rujna 2009., za sav promet biti zatvorena Ulica Milice i Turka osim za vozila stanara i dostave, dok će Obala J.Šižgorića služiti kao pristupna prometnica do ulaza i biti u funkciji parkirališta za potrebe održavanja Sajma.

  15.09.2009. 14:59h


U Šibenskom kazalištu promocija za 129 prvostupnika

Na poziv dekana Veleučilišta u Šibeniku, prof. dr. sc. Marka Radačića, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović nazočili su danas promociji prvostupnika u Šibenskom kazalištu. Prvostupnike, njih 129 kao i njihove obitelji, prigodnim govorima pozdravili su dekan prof. dr. Marko Radačić, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, zamjenik župana Željko Šimunac i Otac biskup msr. Ante Ivas. Gradončelnik je čestitao prvostupnicima, te im poželio sreće na daljnjem životnom putu kao i što skorije zaposlenje.

  15.09.2009. 14:32h


Gradonačelnik primio britanskog veleposlanika Davida Blunta

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović primili su danas veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Davida Blunta i Pro-konzulicu Sarinu Kalebota iz britanskog konzulata u Splitu. Veleposlanik je u nastupnom posjetu gradonačelniku Šibenika izrazio svoje oduševljenje prirodnim ljepotama, kulturnom i povjesnom baštinom, te potencijalima kojima šibenski kraj raspolaže. Prepoznavajući interes Grada Šibenika na putu razvoja u turističku destinaciju s nautičkim predznakom, veleposlanik je istakao mogući interes britanskih tvrtki za ulaganja u navedenom sektoru.

  14.09.2009. 15:23h


Gradonačelnik posjetio Oca biskupa

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, zajedno sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, sastao se danas s biskupom šibenskom msr Antom Ivasom, kako bi porazgovarali o temama od važnosti za Grad Šibenik a time i Šibensku biskupiju. Gradonačelnik je izvijestio Oca biskupa kako je jedna od najvažnijih zadaća aktualne vlasti, posebno u ovim teškim vremenima, zadržati svako radno mjesto, ali i sanirati stanje u gradskom proračunu. Bilo je riječi i o prioritetnim gradskim projektima, među kojima je izgradnja stanova po modelu POS-a, zatim otvaranje sveučilišnih studija i revitalizacija stare gradske jezgre.

  14.09.2009. 14:41h