Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Eminentni stručnjaci potvrdili: troska s TEF-a i njezina prerada neopasni po zdravlje ljudi

Danas je u Uredu gradonačelnice održana konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o radovima na projektu odvoženja troske s TEF-a, a predstavljene su i dosad izrađene studije i analize utjecaja na okoliš u projektu prerade troske na TEF-u. Gradonačelnica Klarić uvodno je ponovila važnost ovog posla za Grad Šibenik i činjenicu da će ovaj visokovrijedni gradski prostor biti očišćen i spreman za transformaciju u atraktivno područje za ulaganje. O samom razvoju projekta govorio je direktor MLM Grupe dr. Sadik Čolić, a polazeći od činjenice da projekt odvoženja troske ima nekoliko dimenzija; ekološku, izvoznu, razvojnu, profitabilnu i dimenziju zapošljavanja.

  16.04.2009. 14:12h


Gradonačelnica otputovala u Veszprem

Gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić otputovala je danas u Mađarsku u grad Veszprem na poziv gradonačelnika Janosa Debreczenyia u povodu održavanja 12. Međunarodnog sajma turizma u Veszpremu. Na Sajmu će se predstaviti Turistička zajednica Grada Šibenika koja će na svom štandu promovirati turističku ponudu Šibenika i šibenskog kraja. Direktor Ureda TZ Grada Šibenika sudjelovat će u radu konferencije koja će se održati u sklopu sajma turizma. Gradonačelnicu će sutra u svom uredu primiti gradonačelnik Debreczeny sa suradnicima.

  16.04.2009. 12:55h


Dogradonačelnik Ninić primio predstavnike Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug primili su danas predstavnike Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih na čelu s Mirjanom Juriša, izvršnom direktoricom Saveza gluhih grada Zagreba, stručnom suradnicom nacionalnog saveza i profesoricom na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ona je predstavnike Grada upoznala s Kampanjom za zakonsko priznanje Hrvatskog znakovnog jezika, koja je pokrenuta upod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti a u skladu s Konvencijom Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom.

  16.04.2009. 12:39h


Uređenje plaže na Zlarinu

Grad Šibenik i obrt Blažević iskopi sa Zlarina potpisali su ugovor o uređenju plaže na Zlarinu u iznosu od 120.041,90 kuna. Riječ je o proračunskim sredstvima Grada Šibenika s pozicije „uređenje plaža i obale“ , kojima će se, već teću godinu zaredom, oblutkom urediti zlarinska plaža od rive prema kući Maglica. Izvođač će s radovima početi sljedeći tjedan, a dužan ih je izvesti u roku od 15 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

  16.04.2009. 11:06h


Počinje čišćenje mulja u priobalnom dijelu Zatona

Grad Šibenik i tvrtka Brodski priijevoz d.o.o. iz Neviđana potpisali su ugovor o radovima na čišćenju mulja u priobalnom dijelu Zatona u iznosu od 439.200,00 kuna. Predviđeni rok za izvođenje radova je 45 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a izvođač će s radovima početi početkom idućeg tjedna. Projekt zajednički financiraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske u iznosu od 230.000,00 što je 40% ukupnog iznosa i Grad Šibenik koji financira preostali dio iznosa od 60%. Projektom će se očistiti velika količina otpada zatrpana u mulju zatonskog zaljeva, a što će imati pozitvan utjecaj na očuvanje biološke i krajobrazne raznolikosti područja koje je narušavalo takvo stanje morskog okoliša.

  16.04.2009. 10:45h


Počelo betoniranje školjke otvorenog bazena u Crnici

Gradonačelnica sa suradnicima obišla je danas gradilište otvorenog plivališta u Crnici, čija rekonstrukcija je započela 27. siječnja 2009. godine. Ravnatelj Javne ustanove športski objekti Zlatko Jurić informirao je gradonačelnicu o tijeku radova, koji se zasad odvijaju predviđenom dinamikom, što je potvrdio i Ante Perica direktor izvođača radova „Minigradnje“ d.o.o. Naime, prošle noći započeli su radovi na betoniranju školjke bazena, te su danas nastavljeni u poslijepodnevnim satima. Očekuje se da će ova faza betoniranja školjke i zidova bazena biti dovršena do kraja mjeseca travnja. Time će i završiti građevinski dio radova na bazenu, te će se otpočeti s obrtničkim radovima na izolaciji i postavljanju keramike na dno bazena. Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo činjenicom da radovi prate ugovorenu dinamiku i da će bazen biti pripreman za prihvat sudionika Svjetskog juniorskog prvenstva u vaterpolu krajem kolovoza ove godine.

  15.04.2009. 21:00h


Poglavarstvo održalo 119. sjednicu

Danas je u Uredu gradonačelnice održana 119. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj je pod 1. točkom donesen Zaključak o subvencioniranju kamata na realizirane kredite iz područja poljoprivrede, marikulture i agroturizma. Naime, temeljem Ugovora o poslovnoj suradnji između Šibensko-kninske županije i Jadranske banke d.d. Šibenik na realizaciji Projekata poljoprivrede, agroturizma i zelenog poduzetništva Grad Šibenik će subvencionirati kamatu po odobrenim i realiziranim kreditima u iznosu od 2%. Subvencija će se vršiti na način da će Grad Šibenik potpisati Ugovor s Jadranskom bankom d.d., Šibenik o

  15.04.2009. 12:09h


Gradonačelnica pozdravila sudionike II državnog stručnog skupa o Domovinskom ratu

Jutros je u Solarisu otvoren II. državni stručni skup o Domovinskom ratu na temu „Rujanski rat u Šibeniku i vojno- redarstvena operacija Oluja“. Sudionike seminara: znanstvenike, zapovjednike područja-generale, učitelje i nastavnike pozdravila je gradonačelnica Neda Klarić. U svom govoru gradonačelnica je naglasila kako ima simbolike u tome što je upravo Solaris domaćin ovom skupu; „Ovdje je živio jedan mali grad punih 7 godina. I u njemu se događalo sve ono što se u svakom gradu događa, u smislu rađanja, odrastanja i umiranja . Ali u ovom gradu rađala se nova sloboda, prkos i neizreciva ljubav prema Domovini.

  15.04.2009. 11:34h


Gradonačelnica u Solarisu otvorila Državno prvenstvo za male jedriličare

Večeras je u hotelskom naselju Solaris, na terasi hotela Ivan, otvoreno Otvoreno državno prvenstvo za klasu Optimist u kojoj jedre djeca uzrasta od 7 do 15 godina. Šibenski Jedriličarski klub “Val“, uz pomoć sponzora Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika, organizator je i domaćin ovog iznimno posjećenog i atraktivnog natjecanja koje je okupilo preko 150 malih natjecatelja iz 33 kluba. Pored hrvatskih klubova, u Solarisu će se, u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji, natjecati i jedriličari iz Mađarske, Švedske i Slovenije. Djecu, njihove trenere i stručna vodstva pozdravili su večeras predsjednik Jedriličarskog kluba Val dr. Marin Paić, dožupan Ante Tanfara i gradonačelnica Neda Klarić. Gradonačelnica je, pozdravljajući male jedriličare, zahvalila klupskom timu našeg šibenskog „Vala“ na organizaciji ovog natjecanja upravo u Šibeniku te im zahvalila za kontinuirano promicanje ovog iznimno atraktivnog sporta, posebice među mladim ljudima

  14.04.2009. 20:49h


Uređenje javne površine u Šparadićima i plaže u Grebaštici

Grad Šibenik i poduzeće Stina Šibenik d.o.o. potpisali su ugovor o izvođenju radova na uređenju plaže i šetnice u Grebaštici i Šparadićima, za koje je Grad Šibenik osigurao proračunska sredstva s pozicije „uređenje plaža i obale“. Radove, čija vrijednost iznosi 87.743,62 kune, izvođač se obvezao izvesti u roku od 10 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Troškovnikom su predviđeni radovi na uređenju šljunčane plaže u središtu Grebaštice u dužini od 15 metara. Riječ je o obalnom prostoru koji do sada nije bio u funkciji plaže. U Šparadićima se pak uređuje javna površina koja će služiti za kulturno-društveno-sportska događanja. Radovi počinju idući tjedan.

  14.04.2009. 09:39h